VESTI FK Čukarički

Trojka Čukaričkog na startu, pogađali Kajević, Docić i Eze (VIDEO)-MarkoDocić,AsmirKajević,VincentOkeuhie Eze-

Trojka Čukaričkog na startu, pogađali Kajević, Docić i Eze (VIDEO)

Čukarički – Inđija 3:0 (2:0)

Strelci: 1:0 – Kajević u 38, 2:0 – Docić u 41, 3:0 – Eze u 90+1. minutu. Stadion na Banovom brdu. Igrano bez prisustva gledalaca. Sudija: Milan Ilić. Pomoćnici: Ivica Stojanovć i Oliver Petrović. Žuti kartoni: Kamenović, Birmančević (Čukarički), Aleksić, Bakić, Tripković (Inđija).

ČUKARIČKI: Petrović, Docić, Stevanović, Rakonjac (od 57. Endijae), Kamenović, Kajević, Puškarić, Savić (od 67. Ćirković), Šapić, Birmančević (od 85. Đorđević), Eze.

INĐIJA: Preković, Dimitrijević, Mihaklov, Eliomar (od 65. Nešković), B. Ilić (od 46. Marković), M. Ilić, Bastajić (od 82. Dimitrov), Aleksić (od 46. Tripković), Purtić, Konatar (od 46. Anđelković), Bakić.

Čukarički je slavio na otvaranju nove sezone protiv Inđije, trijumf Brđanima doneli su iskusni Kajević i Docić, golovima u 38. i 41, odnosno Eze u 90+1. minutu. Bili su belo-crni dominantni od starta meča, a terensku inicijativu krunisali su pogocima u finišu prvog poluvremena za prvi trijumf.

Prvu šansu na meču imali su gosti, Inđija je zapretila preko dojučerašnjeg igrača Čukaričkog Koste Aleksića, koji je šutirao sa 18 metara, ali pravo u Petrovića. Uzvratio je u 15. minutu Rakonjac, kojem je ovo bio debi u zvaničnim mečevima za Brđane, šutirao je sa nešto više od 20 metara, ali nije bilo opasnosti za Prekovića.

Sjajnu priliku imao je Rakonjac u 21. minutu, posle dodavanja Savića, ali se mladi napadač nije najbolje snašao u odsutnom trenutku. I tri minuta kasnije Savić je kreirao šansu, odlično je prošao po desnoj strani i dodao loptu do Kajevića, koji je pokušao iz prve sa 15 metara, ali nije bio precizan.

U 30. minutu Eze je u protivničkom šesnaestercu pokupio jedan „otpadak“, ali je i on šutirao pored gola Prekovića. Čukarički je terensku inicijativu realizovao u 38. minutu. Kamenović je ubacio loptu sa leve strane, a Kajević je izbegao ofsajd zamku, samo je podmetnuo nogu i lako matirao Prekovića sa pet metara – 1:0.

Dva minuta kasnije Brđani su duplirali prednost. Aleksić je faulirao Birmančevića, a slobodan udarac je sjajno sa 19 metara izveo kapiten Docić, Preković je samo pogledom ispratio loptu koja je odsela u njegovoj mreži – 2:0.

Napravio je trener gostiju trostruku izmenu između dva poluvremena, u igru je uveo Markovića, Tripkovića i Anđelkovića, umesto Brane Ilića, Aleksića i Konatara. Imao je Čukarički posed lopte u nastavku, ali ne i konkretne prilike. Sa druge strane, Inđija je umalo iz prve šanse u drugom poluvremenu, u 62. minutu smanjila rezultat, Eliomar je šutirao sa 12 metara, ali je Petrović bio oprezan.

Minut kasnije uzvratili su belo-crni, ali je Savić bio neprecizan. Odmah potom sjajna kontra Čukaričkog, Kajević je prelepo ubacio loptu u prostor, a Endijae je umakao odbrani Inđijaca, ali je nešto slabije šutirao, pa je Preković lako odbranio. Senegalac je u međuvremenu zamenio mladog Rakonjca, a potom je Veselinović u igru, i to u vezni red, poslao Ćirkovića, umesto Savića.

Visok presing koji je Čukarički forsirao tokom čitavog meča urodio je plodom u 75. minutu, ali je Eze suviše oklevao, dovoljno da ga protivnički igrač izblokira u izglednoj poziciji. Lepu priliku za Inđijce imao je u 81. minutu Marković, tukao je glavom sa 15 metara, ali je Petrović izbio loptu u korner.

Najbolju priliku na meču sremci su imali dva minuta pre kraja, Tripković je imao zice, šutirao je sa devet metara, Petrović je već bio savladan, ali je Stevanović izbio loptu sa gol-linije. U finišu meča, Čukarički je potvrdio trijumf. Kajević je maestralno centirao sa desne strane, a Eze je glavom sproveo lopti iz neposredne blizine u Prekovićevu mrežu – 3:0.

Komentari (0)

Napiši Komentar