VESTI FK Čukarički

Treća pobeda Čukaričkog na Banovom brdu, Docić i Šapić za nova tri boda-MarkoDocić,StefanŠapić-

Treća pobeda Čukaričkog na Banovom brdu, Docić i Šapić za nova tri boda

Čukarički – Proleter 2:1 (1:0)

Strelci: 1:0 – Docić u 10. iz jedanaesterca, 2:0 – Šapić u 68, 2:1 – Pejić u 73. minutu.

Stadion na Banovom brdu. Gledalaca: 500. Sudija: Milan Ilić. Pomoćnici: Oliver Petrović i Čedomir Andrejić. Žuti kartoni: Kajević, Tedić (Čukarički), Mirosavljev, Jovanović (Proleter). Crveni karton: Jovanović u 58. minutu (drugi žuti).

ČUKARIČKI: Belić, Ćirković, Šapić, Ostojić, Veličković, Docić, Kovač, Birmančević (od 90+2. Aleksić), Vidosavljević (od 74. Nikčević), Kajević (od 60. Stojanović), Tedić.

PROLETER: Petrić, Mitrović, Balabanović (od 68. Pejić), Mirosavljev, Čolović, Marjanović, Radinović (od 77. Stamenić), Pantić (od 54. Ratković), Andrejević, Jablan, Jovanović.

Čukarički je ostvario treću pobedu u Super ligi, treću na svom terenu, posle Napretka i Radnika teren na Banovom brdu pognute glave napustio je i Proleter. Brđani su poveli golovima Docića iz jedanaesterca i Šapića, dok je čast gostiju spasao Pejić – 2:1.

Čukarički je imao inicijativu od starta meča, a sjajnu priliku za vođstvo propustio je u sedmom minutu. Tačnije, dve prilike. Birmnačević je sjajno prošao po levoj strani, „zalomio“ čuvara, ušao u šesnaesterac i potom prolsedio loptu ka Kajeviću, koji je snažno šutirao, ali je Petrić odbranio, lopta se odbila do usamljenog Vidosavljevića, ali je i njegov udarac sa šest metara ukrotio golman Proletera.

Sve dobro što je učinio u sedmom minutu, golman Petrić je poništio tri minuta kasnije. Slabo je ispucao loptu, samo do Tedića, ovaj je primio na 40 metara od protivničkog gola, maestralno je potom proigrao Birmančevića između dvojice odbrambenih igrača Proletera, a golmanu Novosađana nije preostalo ništa drugo nego da ga u svom šesnaestercu obori. Nije bilo dileme, sudija Ilić je opravdano pokazao na belu tačku, a siguran realizator bio je Docić – 1:0.

Samo tri minuta kasnije uzvratio je Proleter, imali su gosti odličnu priliku za izjednačenje, ali je posle šuta Marjanovića gotovo sa gol-linije glavom loptu izbio Kajević. Usledio je mirniji period igre, uglavnom između dva šesnaesterca, sve do 31. minuta, kad je Kajević šutirao sa 20 metara, ali je bio neprecizan.

Prvu priliku u nastavku meča imao je Tedić, u 56. minutu je umakao odbrani Novosađana, šutirao je sa 17 metara, ali je lopta prošla pored stative gola Proletera. Samo minut kasnije gosti su ostali sa igračem manje, Jovanović je zbog prekršaja na Birmančeviću dobio drugi žuti karton.

U 62. minutu je Birmančević mogao da duplira prednost, posle odlčnog dodavanja Ćirkovića, usamljen je šutirao sa 12 metara, pravo u golmana Petrića, koji je skinuo i treći zicer na ovom meču. Tri minuta kasnije vrlo dobra šansa i za Stojanovića, ali je njegov šut sa sedam metara izblokirao Andrejević. Ipak, u 68. minutu sjajan pogodak. Docić je maestralno izveo korner, a najviši igrač na terenu Šapić glavom je sa pet metara zakucao loptu u mrežu Proletera – 2:0.

Ipak, vrlo brzo se Proleter vratio u igru, posle slabe intervencije u odbrani Čukaričkog rezervista Pejić je postao usamljen, te je lako savladao Belića sa osam metara – 2:1. U 77. minutu odlična kontra gostiju, Čolović je umakao odbrani Čukaričkog, ušao je u šesnaestrerac i šutirao sa desetak metara, ali je bio za malo neprecizan.

Samo minut kasnije sjajna solo akcija Tedića, koji je došao u poziciju da šutira, ali je Petrić ponovo bio na visini zadatka. Mogao je Stojanović bolje da reaguje u 88. minutu, ostao je usamljen na 15 metara, ali je šutirao slabo po zemlji, lopta je bila lak plen za Petrića.

Komentari (0)

Napiši Komentar