VESTI FK Čukarički

Tedić: Neće biti mnogo šansi u Surdulici, treba da iskoristimo svoje-SlobodanTedić-

Tedić: Neće biti mnogo šansi u Surdulici, treba da iskoristimo svoje

Čukarički je u nizu od tri pobede, pred Brđanima su redom padali Voždovac (3:0), Spartak (2:1) i Napredak (2:1). Belo-crni će u okviru 26. kola Super lige Srbije gostovati Dinamu (nedelja, 15 časova). Kad bi se gledalo samo stanje na tabeli i susret u prvom delu sezone (6:1), Čukarički bi svakako bio favorit u tom meču.

Međutim, činjenično stanje stvari je drugačije pred meč u Surdulici. Trener Simo Krunić se od početka sezone nije susreo sa ovakvim kadrovskim problemima, zbog povreda protiv Vranjanaca neće igrati novopečeni reprezentativac Srbije Miroslav Bogosavac, najiskusniji u timu Darko Puškarić, pod znakom pitanja iz istih razloga su reprezentativac Crne Gore Asmir Kajević, te najbolji asistent lige Samuel Ovusu. Zbog četvrtog žutog kartona u sezoni, meč će propustiti mladi reprezentativac Aleksandar Đorđević, kao i prvi strelac ekipe Ognjen Mudrinski.

- Uz sve to, Dinamo je u odličnoj formi, nemaju poraz u prethodnih pet mečeva, pa su se ravnopravno vratili u borbu za opstanak u Super ligi. Većinu rezultata napravili su upravo na terenu u Surdulici, uz sjajnu atmosferu koju imaju tamo, i težak teren koji nas čeka – upozorio je Slobodan Tedić, zvanično najbolji mladi igrač Super lige.

Tedić je u prethodnom meču protiv Napretka bio jedan od Krunićevih džokera, u igru je ušao u 77. minutu, a 12 minuta kasnije kao na tacni je poslužio Marka Šarića, koji je postigao pobedonosni pogodak.

- Trener mi je samo rekao da mao više pažnje obratim na njihovog zadnjeg veznog igrača, s obzirom da me je poslao na polušpica, koja nije moja prirodna pozicija. Kod gola je bilo malo vremena, uspeo sam da se lepo zagradim, krenuo sam napred, imao sam i sreće da je lopta prošla kroz noge protivničkom igraču, a Šarić je potom sjajno reagovao i pogodio za pobedu. Bio je to lep meč, na odličnom terenu, po lepom vremenu za igru. Trebalo je ranije da iskoristimo brojne šanse koje smo stvorili, ali možda je baš pobeda na ovaj način odlična za naše samopouzdanje – istakao je Tedić, koji se potom vratio na meč protiv Dinama:

- Dobro smo analizirali rivala, a iako svi pominju taj težak teren, svesni smo da je isto tako i njima. Znamo svi da nas čeka sasvim drugačija utakmica od one u prvom delu sezone, a ni tada nije bilo lako dok nismo postigli prvi gol. Smatram da u surdulici neće biti mnogo šansi, pa je baš zbog toga bitno da mi svoje iskoristimo. Imamo već iskustvo igranja u Surdulici, kad nas je Radnik savladao, nadamo se da će ovoga puta protiv Dinama biti drugačije.

Tedić se osvrnuo i na najbližeg pratioca, lučansku Mladost, kojoj je Čukarički sada pobegao na devet bodova.

- Dobro je dok pobeđujemo, posebno u ovom periodu sezone, koji je bez dileme najbitniji. Trudićemo se da dodatno umaknemo Mladosti na tabeli, svaki bod viška u plej-ofu bi nam mnogo značio. Zadovoljan sam i svojim igrama, na meni je da svaki minut koji provedem na terenu iskoristim na najbolji mogući način. Svejedno mi je da li je meč kod kuće ili na strani, da li je rival lakši ili teži – istakao je Tedić.

Komentari (0)

Napiši Komentar