VESTI FK Čukarički

Tedić: Fenomenalan osećaj je dati gol Crvenoj zvezdi na gostovanju-SlobodanTedić-

Tedić: Fenomenalan osećaj je dati gol Crvenoj zvezdi na gostovanju

Čukarički se hrabro suprotstavio Crvenoj zvezdi na stadionu „Rajko Mitić“, na kraju je šampion slavio sa 2:1, ali se pošteno namučio ne bi li došao do pete uzastopne pobede ove sezone u Super ligi. Na drugoj strani, Čukaričkom je ovo bio prvi poraz u šest mečeva.

Brđani jesu izgubili bodove, ali su dobili još jednog igrača za budućnost. Posle već standardnog Aleksandra Đorđevića, te Stefana Šapića koji je zablistao protiv Proletera, šansu je iskoristio i Slobodan Tedić.

Trener Brđana Simo Krunić imao je hrabrosti da na gostovanju Crvenoj zvezdi u startnu postavu uvrsti 18-godišnjeg Tedića, a ovaj mu je uzvratio na najbolji mogući način, golom protiv šampiona.

- Fenomenalan je osećaj dati gol Crvenoj zvezdi na Marakani, ovo je moj prvi pogodak na tom stadionu. Nadam se da sam ispunio očekivanja trenera i uopšte kompletnog stručnog štaba. Kad je Docić izvodio korner mislio sam da će lopta ići na mene, otišla je na drugu stativu, a tamo je Kopitović sjajno vratio preko golmana Borjana. Kad se lopta pojavila ispred mene, u tom trenutku sam bio u šoku, ali sam brzo reagovao i sproveo je u mrežu. Iskreno, tada sam pomislio da možemo i do pobede. Obično veliki favoriti, kao što je to bila Zvezda u ovom slučaju, uđu u frku, stvori se pritisak kad nemaju dobar rezultat. Da smo još malo izdržali, otvorila bi se utakmica... Ali, primili smo jeftine golove – žali Tedić što njegov pogodak nije bio dovoljan makar za bod protiv lidera na tabeli.

Čukarički je odigrao hrabro protiv ekipe koja je nadomak plasmana u grupnu fazu Lige šampiona.

- Igrali smo otvoren fudbal, odličnu partiju smo pružili, imali svoje šanse. Trebalo je samo da ih iskoristimo... Nismo došli da se branimo, a na kraju smo mogli i više od minimalnog poraza. Kad si saznao da počinješ utakmicu na Marakani? - Cele nedelje me je trener forsirao na treninzima, a na sastanku u petak u karantinu je izdiktirao sastav. Bilo je treme, ipka prvi put startujem na takvom stadionu, pred toliko navijača. Ali, čim je počela utakmica, sve je bilo u najboljem mogućem redu. Zvezda je najjača ekipa u Ligi, zbog toga je još veći žal što se nismo vratili neporaženi.

Tedić nije imao sreće na meču protiv Bačke u gostima, u finišu mu je poništen regularan pogodak.

- Ušao sam u igru u Bačkoj Palanci u poslednjih deset minuta. Mislim da sam odigrao dobro, a eto čist gol mi je poništen. U tom trenutku nisam ni znao da je bilo tako, mislio sam da je bio.. ofsajd. Kad smo kasnije videli analizu, bio sam pola metra iza protivničkog igrača. Ali, vratilo se protiv Zvezde.

Tedić je rođen 13. Aprila 2000. godine u Podgorici. Sa dve godine se sa roditeljima preselio u Novi Sad, gde je i počeo da se bavi fudbalom. Najpre u Školi fudbala „Bolesnikov“, a od devete godine bio je u Vojvodini.

- Igrao sam u omladincima Vojvodine, baš protiv Čukaričkog, bilo je 3:3, a ja sam postigao sva tri gola. Odmah je stigao poziv beogradskog kluba, koji sam prihvatio. Ispostavilo se da nisam pogrešio.

Tedić je za Čukarički debitovao prošle sezone protiv Jagodine u Kupu Srbije, a prvenac za klub u zvaničnim mečevima postigao je baš protiv svog bivšeg kluba Vojvodine. Gol protiv Crvene zvezde mu je drugi za Brđane u karijeri. Priliku da nastavi u istom ritmu imaće u derbiju sedme runde, kad na Banovo brdo stiže niški Radnički.

- Za nas svakako najbitnija utakmica do sada, poslednja pred reprezentativnu pauzu. Odlično bi bilo da uzmemo tri boda. Nismo imali sreće protiv Zvezde, neka se vrati u duelu sa Nišlijama. Radnički sa klupe vodi Nenad Lalatović, odlično nas poznaje, ali i mi poznajemo njega. Nišlije su dovele veliki broj kvalitetnih igrača, tvrda su ekipa, kompaktna, ali ako nam pristup bude kao na Marakani siguran sam da neće biti problema. I da budem i da ne budem u timu, nastaviću da se trudim i čekam šansu. Konkurencija je sjajna, Mudrinski je igrač od kojeg volim da učim, a i on se dobro ophodi prema meni – reči su Tedića koje možda i najbolje ilustruju odličnu atmosferu u taboru Brđana.

Komentari (0)

Napiši Komentar