VESTI FK Čukarički

Tanasijević: Od ogromnog je značaja da krenemo u novu sezonu pobedom-StrahinjaTanasijević-

Tanasijević: Od ogromnog je značaja da krenemo u novu sezonu pobedom

Čukarički će otvoriti novu sezonu u Super ligi Srbije, na Banovom brdu u petak od 17,55 časova gostovaće Voždovac. Okršaj beogradskih rivala biće ujedno i prvi sa publikom posle dužeg vremena, prema odluci Kriznog štaba dozvoljeno je prisustvo u kapacitetu od 50 odsto popunjenosti svake tribine na stadionu.

Prethodni meč ova dva rivala završen je pobedom Voždovca. Pamti taj meč i Strahinja Tanasijević, koji je u zimskom prelaznom roku pojačao Čukarički, a tokom prolećnog dela sezone odigrao je 11 utakmica. U tim mečevima, Brđani su slavili čak devet puta, jednom su igrali nerešeno i zabeležili su samo jedan neuspeh. Upravo protiv prvog rivala na otvaranju nove sezone, ekipe Voždovca. 

- Znam za taj podatak, kad sam bio na terenu u prošlom delu sezone izgubili smo samo tu utakmicu. Voždovac mi je ostao u sećanju i zbog još jednog razloga, prvi meč u seniorskom fudbalu, tada u dresu Rada, takođe je bio protiv njih. Jesmo bili poraženi, ali sam dobro odigrao, odlično se sećam tog duela iz 2017. godine. Iskreno, u prošlom susretu sa Voždovcem, dogodilo se ono što nikako ne sme u Čukaričkom, a to je da rival želi više pobedu od nas. Jeste njima taj susret bio rezultatski mnogo bitniji, ali to ne menja stvari – kazao je Tanasijević, koji se potom okrenuo predstojećem duelu protiv gradskog rivala:

- U petak igramo na Banovom brdu, pred našom publikom, siguran sam u lepom, sportskom ambijentu. Spremali smo se za ovaj meč više od mesec dana. Treba da budemo svi ko jedan, da svako pojedinačno pruži maksimum i tada rezultat neće izostati. Od ogromne je važnosti da prvenstvo počnemo kako treba, pobedom.

Tanasijević je istakao da je Voždovac vrlo kvalitetna ekipa.

- Nisu mnogo menjali tim. Poznajem dobro i njihovog šefa struke, kad sam nosio dres Rada on je bio direktor Omladinske škole. Takođe, odlično poznajem i njegove pomoćnike, znam kakav stil fudbala gaje. Opet, znam da smo se dobro spremili, bitno je samo da što bolje uđemo u utakmicu, maksimalno od starta.

Čukarički je igrao vrlo dobro tokom priprema u Sloveniji, gde je odmerio snage sa ekipama evropskog renomea, između ostalog sa učesnicima kvalifikacija za Ligu Konferencija Olimpijom i Ašdodom, kao i članom ruske Premijer lige, Arsenalom iz Tule.

- Igrali smo odlično tokom priprema. Imamo možda i dva tima koja bi mogla da se bore za vrh tabele u Super ligi, siguran sam da će šefu biti veoma teško da se odluči za startnih jedanaest. Opet, ima dosta utakmica, biće prostora da svi dobiju minutažu.

Iako je fokus tima apsolutno na startu sezone i utakmici protiv Voždovca, u Čukaričkom se ujedno spremaju i za evropski duel sa Sumgaitom. Brđani će imati priliku da se po prvi put u istoriji plasiraju u treće kolo jednog od evropskih klupskih kupova.

- Iskreno, ako mene pitate, ne razmišljam uošpte o utakmici protiv Azerbejdžanaca, već samo o Voždovcu. Za mene je prva naredna utakmica najbitnija, tek posle toga ću se okrenuti Sumgaitu. Na svakoj poziciji u timu je velika konkurencija, pa i na mestu štopera.

Pored Tanasijevića tu su najiskusniji u ekipi Darko Puškarić, prethodne tri sezone nezamenljivi Stefan Šapić, kao i mlađi igrači, Uroš Drezgić i Stefan Radojičić.

- Već sam pomenuo da imamo izuzetno kvalitetne igrače na svim pozicijama, pa i na mojoj. Ne treba da trošim reči o Puškariću i Šapiću, ovde su godinama, a vrlo su me prijatno iznenadili Drezgić i Radojičić. Očigledno je da klub može ozbiljno da računa na njih. Zbog kvaliteta saigrača na meni je da što bolje radim, da se konstantno dokazujem i da budem fokusiran na svakom treningu i utakmici – kazao je Strahinja Tanasijević, štoper Čukaričkog.

Komentari (0)

Napiši Komentar