VESTI FK Čukarički

Stefan Šapić: Uvek je teško u Surdulici, ali želimo prolaz dalje-StefanŠapić-

Stefan Šapić: Uvek je teško u Surdulici, ali želimo prolaz dalje

Čukarički nije bio miljenik sreće prilikom žreba za prvo kolo Kupa Srbije, Brđani su morali na teško gostovanje superligašu Novom Pazaru. Prva prepreka je „preskočena“, žreb je potom belo-crne poslao na još jedno teško gostovanje, Radniku u Surdulici (sreda, 13,30 časova).

- Zaista nismo imali sreće prilikom žreba za prve dve runde. Posle puta u Novi Pazar sada idemo u Surdulicu, a u prošlom prvenstvenom kolu smo bili u Lučanima. Ali, ne tražimo bilo kakav alibi, naš cilj se zna, a to je plasman u četvrtfinale Kupa Srbije – kazao je kapiten Čukaričkog u odsustvu Marka Docića, Stefan Šapić.

Čukarički po tradiciji ima mnogo problema na gostovanjima u Surdulici, u poslednjih pet mečeva Radnik je slavio dva puta, a tri susreta završena su nerešenim ishodom.

- Uvek je tvrdo i napeto kod njih na gostovanju. Eto, do kraja ove kalendarske godine imaćemo dve prilike da napokon pobedimo u Surdulici. Uz napomenu da u Kupu nema popravnog, ali da prolaz dalje možemo da ostvarimo i posle jedanaesteraca. Naravno, potrudićemo se da u meč uđemo onako kako treba od starta, da ponovimo pristup koji smo imali na gostovanjima u Senti i u Lučanima. Kad se vratim na meč protiv Mladosti, zaista mi je krivo što nismo pobedili, mislim da smo zaslužili tri boda – kazao je Šapić, koji je potom nastavio:

- Za rivala imamo iskusnu i tvrdu ekipu, ali nadam se da je red za našu pobedu u Surdulici. Svakako nećemo kalkulisati, nama je Kup podjednako važan kao i Super liga. Dobra stvar je što smo ušli u formu, igramo dobro, na nama je da to sada potvrdimo i u Kup duelu – istakao je Šapić.

Nije želeo zamenik kapitena da govori o narednim izazovima posle gostovanja Radniku, odnosno o duelu protiv Napretka na Banovom brdu (nedelja, 15 časova) i potom gostovanju Partizanu vikend iza toga.

- Zaista je fokus sada na utakmici protiv Radnika. Imamo gust i težak raspored, ali i dovoljno kvalitetnih igrača da sve to iznesemo – poručio je Stefan Šapić.

Komentari (0)

Napiši Komentar