VESTI FK Čukarički

Stefan Šapić: Ekipa je protiv Partizana igrala za desetku-StefanŠapić-

Stefan Šapić: Ekipa je protiv Partizana igrala za desetku

U sjajnom meču na Banovom brdu Čukarički je nadigrao Partizan, sa nova tri boda učvrstio se na drugom mestu na tabeli. Belo-crni su protiv rivala iz Humske u prvenstvu slavili prvi put još od 23. aprila 2016. godine. Zanimljivo, i tada je bilo 2:1 za Brđane, i tada je pobedonosni gol viđen u 90. minutu, pogodio je sadašnji reprezentativac Srbije Andrija Pavlović.

Ujedno, Čukarički je produžio seriju nepobedivosti, za poraz četa Aleksandra Veselinovića ne zna još od duela u Senti sa TSC-om, 10. avgusta. A čitave kalendarske godine Brđani nemaju poraz na svom terenu u domaćim okvirima, od 17 mečeva 14 su rešili u svoju korist, uz tri remija!

- Iskreno, još se nisu slegli utisci posle meča, još nas „trese“ ona pozitivna euforija, ipak smo pobedili veliki tim Partizana – nije krio oduševljenje ni dan kasnije strelac prvog gola protiv crno-belih Stefan Šapić.

Najviši igrač u Super ligi (203 santimetra), pohvalio je rivala, uz dodatak da je i Partizan mogao da slavi pobedu.

- Oba tima igraju ofanzivno, znali smo i pre početka susreta da će meč biti odličan za publiku. Prvo poluvreme je bilo egal, sa šansama na obe strane, sa tom razlikom da smo mi jednu iskoristili. Partizan je bio malo bolji u nastavku, posle izjednačenja je krenuo i po pobedu. Ostali smo kompaktni, na kraju smo nagrađeni tom kontrom za drugi gol i veliku pobedu – kazao je Šapić.

Štoper Čukaričkog je potom opisao situaciju koja je prethodila vodećem golu, a potom i svoj pogodak.

- Sadik je imao šansu da dovede Partizan u vođstvo, nije nam pobegao, ali je uspeo da pomeri loptu i šutira, krenuo sam da izblokiram, lopta mi je prošla kroz noge, srećom nije pogodio. Što se tiče mog gola, to je jedna od akcija koju smo uvežbavali na treninzima. Docić je sjajno centrirao na prvu stativu, Kajević mi je napravio blok, a meni nekako visina nalaže da budem tu posle prekida, na meni je samo bilo da prosledim loptu u gol – kazao je Šapić.

Stameni štoper Čukaričkog, iako ima tek 22 godine, u klubu je već desetu godinu! Sada je dočekao da padne i Partizan, a njegove zasluge za to su bile ogromne, u gotovo svim medijima bio je među najbolje ocenjenim igračima.

- Sve je to lepo videti, ali ovo je pobeda cele ekipe. Nije bitno ko je od nas kakvu ocenu zaslužio, mogu samo da kažem da smo kao tim bili za desetku.

Sledi gostovanje Mačvi u Šapcu, timu koji posle 14 kola ima svega tri boda, na začelju je tabele, još uvek bez pobede. Ali, na konferenciji za novinare posle meča protiv Partizana trener Čukaričkog Veselinović upozorio je svoje izabranike da ih čeka još teži meč nego što je to bio slučaj sa crno-belima.

- Uvek je bilo teško igrati u Šapcu. Sećamo se kako smo tamo izgubili prošle godine, to nam je sasvim dovoljna opomena. Biće baš teško, na nama je da protiv Mačve potvrdimo tri boda osvojena u derbiju kola. Javnost je već počela da priča o Čukaričkom kao ekipi koja bi mogla da pomrsi račune favoritima ove sezone, pa čak i da napadne trofeje. - Sve je to miljama daleko, nama je sad najbitnije da gledamo korak po korak, da pravimo kratkoročne ciljeve, do polusezone i da uzimamo što više bodova. I samo o tom razmišljamo – naglasio je Šapić.

Nedavno je bivši Šapićev saigrač, sada prvotimac Vojvodine Petar Bojić izjavio da bi voleo da Novosađani igraju kao i Brđani, „na rezultat“.

- Nisam pročitao tu izjavu, ali Bojić je dugo bio na Banovom brdu, zna kako ovde stvari funkcipniu. Verujem da je to rekao iz srca i hvala mu na tome. Vojvodini takođe želim puno uspeha ove sezone – sportski je odgovorio Šapić.

Da li ste na početku sezone očekivali ovakve rezultate?

- Iskreno, nisam. Vidim da je ovo najbolji start Čukaričkog ikad. Uz to, uspeli smo u onom čemu smo težili od starta, da igramo ofanzivni fudbal. Ekipa je složna, imamo sjajnu atmosferu i to je naš najjači adut – otkrio je Šapić.

Sada već neizostavni član startne postave Čukaričkog, za koga saigrači malo u šali, malo u zbilji, kažu da „igra kao Maldini u najboljim danima“, odavno je na skeneru evropskih klubova. Posle odličnih partija u kontinuitetu, garniranih golom Partizanu, interesovanje za Šapića je još veće. Ostaje pitanje hoćemo li ga gledati u Čukaričkom i na proleće.

- Otom-potom. Igrač sam Čukaričkog, lepo mi je na Banovom brdu, imamo ambicije da ponovo izborimo Evropu. Za sve ostalo, kad dođe vreme za to... – nije mnogo želeo da priča o ovoj temi momak koji je u Čukaričkom prošao sve mlađe kategorije.

Komentari (0)

Napiši Komentar