VESTI FK Čukarički

Stefan Kovač: Znao sam da ću dati golove, daleko je Tvente-StefanKovač-

Stefan Kovač: Znao sam da ću dati golove, daleko je Tvente

Postigao je Srđan Mijailović gol kakav se retko viđa i u najjačim evropskim ligama, zablistao je i mladi Jovan Lukić koji nije ostavio ni promil šanse golmanu Rasing uniona Rufijeu, ali je ipak igrač utakmice protiv Luksemburžana Stefan Kovač.

Momak koji je odigrao već 113. meč za Čukarički nastavio je da pruža odlične partije u Evropi. Bio je jedan od najboljih pojedinaca u duelu protiv jermenskog Banantsa u sezoni 2019/20. Sva dva pogotka u Luksemburgu Kovač se iskupio za crveni karton na startu šampionata protiv TSC-a u porazu na Banovom brdu.

- Najavio sam direktorima pred meč protiv Luksemburžana da ću postići golove. Zaista sam imao takav osećaj, želeo sam da popravim utisak iz tog prvog meča - kazao je vezista Čukaričkog Stefan Kovač, koji je potom nastavio:

- Kao i svaka evropska utakmica, prva je uvek teška. Na početku meča smo pomalo i odmeravali snage sa rivalom, možda smo im malo i prepustili igru. Doduše, brzo smo postigli prvi gol, još brže doživeli hladan tuš primili izjednačujući pogodak. Iskreno, i tada sam mislio da ćemo ostvariti pobedu, bio sam ubeđen u naš kvalitet. Možda nisam očekivao da će biti baš ovako ubedljiv trijumf.

Pohvalio je Kovač domaćina za organizaciju meča, rivala na fer i korektnoj igri.

- Igrali smo na prelepom stadionu, odličnom terenu, zadovoljstvo je biti akter takve utakmice. Nije bilo mnogo publike, ali se nadam da će na Banovom brdu stadion biti ispunjen u revanšu.

Opisao je potom svoja dva gola Kovač u duelu sa Rasingom.

- Kod prvog, ispratio sam Badamosija, očekivao sam da će se zagraditi i da će šutirati, “šunjao” sam se oko gola i imao sreće da odbitak spakujem u mrežu Luksemburžana, bila je to rutinska realizacija. Kod drugog sam posle izbijene lopte Endijaea išao sa namerom da je oduzmem rivalu, video sam da su neodlučni. Kad je lopta došla do mene istrčao sam ka golu rivala, dobar deo posla odradio je i Lukić, koji me je sve vreme dozivao da mu dodam, ali iskreno morao sam to sam da završim - nasmejao se Kovač.

Ipak, Jovan Lukić je nešto kasnije postigao fantastičan pogodak, još lepši je bio onaj Srđana Mijailovića.

- Suvišno je bilo šta reći o ta dva pogotka, ne viđamo baš često evrogolove tog tipa. Igrači skoro da i ne pokušavaju da šutiraju sa takvih udaljenosti. Što se mene tiče, moje pozicije su iz protivničkog šesnaesterca, više sam profil igrača za takve golove.

Čukarički je ostvario ogromnu prednost, ali Kovač ističe da nije sve gotovo.

- Nema tu stajanja, imamo negativno iskustvo od prošle godine. Tada smo u prvom meču pobedili Hamarbi sa 3:1, pa smo eliminisani. Nećemo dozvoliti da nam se nešto slično ponovi ovoga puta, uostalom većina sadašnjih prvotimaca bila je na terenu pre godinu dana. O Tventeu je rano govoriti, imamo još dve utakmice do tada, pa kad dođemo do utakmice protiv Holanđana, biće i priče o tome.

Odmah po završetku meča protiv Rasinga, na konferenciji za novinare šef struke Kerkez upozorio je svoje igrače da “ne sme da bude opuštanja i da se u tom slučaju igrači kod njega ne bi dobro proveli”.

- Apsolutno, nema opuštanja. Svi su psihički spremni za utakmicu, biće doduše malo umora, ali imamo dovoljno raspoloživih i kvalitetenih igrača za sve što nas čeka u nastavku sezone. Sa dve vezane pobede na gostovanjima dobili smo na samopouzdanju, biće sad sve kako treba. Napredak je svakako rival za poštovanje, zbog imena, ugleda i tradicije tog kluba, naravno i kvalitetnih pojedinaca. Odlično poznajemo i našeg nekadašnjeg, a sada šefa struke Kruševljana Dušana Đorđevića, bivšeg saigrača Marka Šarića...

Napredak je jedan od rivala koji “leže” Kovaču.

- Imam dosta dobar skor u duelu protiv Kruševljana. Čak sam pre meča u Luksemburgu dva gola poslednji put postigao upravo protiv Napretka. Ko zna, možda se nešto slični ponovi i u nedelju.

Kovač je u grupi igrača koji je za klub odigrao trocifreni broj mečeva, iz sadašnjeg sastava Brđana istu stvar su učinili još Marko Docić, Stefan Šapić, Darko Puškarić i Miladin Stevanović.

- Produžio sam ugovor sa klubom do 2025. godine. Odlično mi je na Banovom brdu, nigde ne žurim. Možda nije na početku kad sam dolazio izgledalo da će biti baš ovako, ali svaki trud i upornost se isplate. Ne žurim nigde, čekam pravu ponudu - poručio je na kraju razgovora Stefan Kovač.

Komentari (0)

Napiši Komentar