VESTI FK Čukarički

Stefan Kovač: Velika čast je biti u „klubu 100“, na pobedu i protiv Napretka-StefanKovač-

Stefan Kovač: Velika čast je biti u „klubu 100“, na pobedu i protiv Napretka

Od petka u „klubu 100“ Čukaričkog je i Stefan Kovač. I to kao najmlađi igrač belo-crnih koji je došao do tog dostignuća, sa samo 23 godine. Na taj način potencijalni reprezentativac Bosne i Hercegovine pridružio se u aktuelnom sastavu Brđana Asmiru Kajeviću (169), Marku Dociću (160), Stefanu Šapiću (126), Miladinu Stevanoviću (101) i Darku Puškariću (100).

- Vrlo mi prija taj podatak, s obzirom da nije mnogo igrača u Čukaričkom došlo do trocifrenog broja mečeva za klub. Duel u Subotici je zbog toga za mene bio od posebnog značaja, imao sam još veću želju za dokazivanjem. Ne želim da se na ovome zaustavim, voleo bih da imam što više igram i naravno da ostvarujem što više pobeda – kazao je Stefan Kovač, koji je na Banovom brdu od januara 2018. godine.

Čukarički je posle premijernog poraza u prvom meču u nastavku sezone od Crvene zvezde, vezao dve pobede, protiv Mladosti na Banovom brdu (1:0) i Spartaka u Subotici (2:1).

- Ostvarili smo dve vrlo važne pobede, osvojili šest bodova. Možda nismo igrali lepo na oko, ali smo se snalazili. Prilagođavali smo se terenima, pomalo i rivalima, a sve u cilju rezultata. U Subotici sam ušao sa klupe, nije bilo nekih posebnih saveta stručnog štaba, radio sam ono što i uvek. Trebalo nam je svežine, a s obzirom da imamo vrlo kvalitetan tim, uvek imamo i dovoljno raspoloživih igrača da to ostvarimo. U tom momentu već smo imali vođstvo, trebalo je da zadržimo nivo igre i ukoliko je moguće da to podignemo na još viši nivo, na kraju smo došli do vrednog trijumfa.

Kovač je u Čukaričkom promenio četiri trenera, mandat na Banovom brdu započeo je kod Sima Krunića, potom su mu šefovi struke bili Aleksandar Veselinović, pa Dušan Đorđević, sad je pod komandom Saše Ilića.

- Izuzetno mi je drago da sam kod svih igrao, imao sam veliku minutažu. To bi trebalo da znači da nešto doprinosim ekipi – nasmejao se Kovač, koji je potom dodao:

- Trudiću se da igram što više i što bolje i u finišu sezone. Voleo bih da dam koji gol više, da ne bude da samo radim posao na terenu. Čukarički ponovo ima osam bodova prednosti u odnosu na trećeplasiranu Vojvodinu, čak 12 više od Napretka i niškog Radničkog... - Ta prednost uopšte nije velika. Na nama je da se što više odvojimo, da se što pre osiguramo za evropsku vizu. I da se potom spremimo da Srbiju predstavimo u što boljem svetlu na međunarodnoj sceni. Liga nam je napredovala, vidi se to posebno po rezultatima Crvene zvezde i Partizana, oba tima su u osmini finala evropskih klupskih takmičenja.

Čukarički je u poslednje dve sezone prvi tim iza večitih rivala. Da li je to trenutni maksimum kluba sa Banovog brda?

- Trenutno da, to je činjenica. Ali, ne treba time da se zadovoljavamo. Ne treba ni da budemo bahati, ali bi zaista bilo lepo da naredne sezone razdvojimo Crvenu zvezdu i Partizan. Treba da najpre obezbedimo plasman u Evropu, a potom da se što bolje spremimo za te izazove.

Sa vama ili bez vas u timu?

- Svejedno. Klub ima sasvim dovoljno pojedinaca i mnoštvo talenata u Omladinskoj školi koji čekaju priliku, prošli su kroz izvrstan sistem rada na Banovom brdu. Što se mene tiče, i kad odem odavde, uvek ću navijati za Čukarički. Do tada, želim da odigram što više mečeva, na što boljem nivou, da još doprinesem timu – optimista je Kovač.

Prvi naredni rival Čukaričkog je Napredak, meč 25. kola Super lige biće na programu u sredu od 18 časova na Banovom brdu.

- Kruševljani igraju dosta lep fudbal, preferiraju pas igru, lako dolaze do završnice. Imaju i nekoliko odličnih pojedinaca, individualaca, koji mogu da naprave razliku. Ne bih doduše nikoga posebno izdvajao, ali zna se na koga mislim.

Čukarički je slavio u prvom meču ova dva rivala u Kruševcu sa 2:1. po toj logici, trebalo bi da bude lakše na Banovom brdu?

- Apsolutno se ne slažem sa tim. Naprotiv, biće izuzetno teško, očekujem tvrd meč. Na nama je da iskoristimo šanse, a dobro bi bilo da to bude u ranoj fazi meča, bilo bi nam mnogo lakše u tom slučaju.

Kakva su očekivanja do početka plej-ofa, osim duela sa Napretkom Brđane očekuje još pet zahtevnih susreta?

- Što se mene tiče, da ne izgubimo nijedan bod do kraja. To je ono čemu se nadam, ali sam isto tako svestan da to uopšte nije lako. Najvažnije je da ne prosipamo bodove olako, a iskren da budem dešavalo nam se to tokom sezone. Ukoliko budemo na očekivanom nivou, bićemo mnogo rasterećeniji u doigravanju.

Kovač je izdvojio po jedan meč od stotinu koliko je odigrao u belo-crnom dresu.

- Najbolja utakmica, ovako na prvu loptu, bila je možda baš protiv Napretka, kad sam u pobedi Čukaričkog postigao dva gola. A da mogu, zaboravio bih susret protiv Hamarbija u Švedskoj – zaključio je Stefan Kovač, vezista Brđana.

Komentari (0)

Napiši Komentar