VESTI FK Čukarički

Stefan Kovač: Nismo imali sreće protiv Partizana, okrećemo se duelu protiv Voždovca-StefanKovač-

Stefan Kovač: Nismo imali sreće protiv Partizana, okrećemo se duelu protiv Voždovca

Napomenuo je pred derbi meč protiv Partizana šef struke Čukaričkog Saša Ilić da je njegovom timu za pozitivan rezultat u Humskoj potrebno nekoliko faktora, pre svega se to odnosilo na odličnu igru njegovog tima i faktor sreće. I Brđani su zaista igrali na gornjoj granici svojih mogućnosti, ali protiv lidera šampionata nisu imali sreće.

Propustio je tim sa Banovog brda nekoliko izuzetnih prilika, pri rezultatu 0:0 Endijae je pogodio stativu, potom je golman Popović maestralnim intervencijama vadio loptu ispod prečke posle udaraca Kajevića i Rakonjca. Kad već svoje šanse nisu iskoristili, usledila je kazna, do kraja prvog poluvremena Partizan je postigao dva pogotka i ispostavilo se rešio pitanje pobednika.

- Ostaje žal za utakmicom u Humskoj, zaista smo igrali vrlo dobro. Cilj je bio da izađemo visoko, da otežamo organizaciju igre Partizanu što je to više bilo moguće i u tome smo uspevali. Bili smo ravnopravni, u pojedinim trenucima i bolji rival, imali šanse, ali ih na žalost nismo iskoristili. Igrali smo protiv tima koji je vrlo kvalitetan, koji svaku grešku kažnjava, a mi smo to osetili na sopstvenoj koži. I zaista nismo imali sreće, mogli smo, čini mi se i zaslužili, mnogo više od poraza protiv Partizana – istakao je Stefan Kovač, koji je odigrao već 90. meč za Brđane.

Mogli su belo-crni da unesu neizvesnost i u drugom poluvremenu, ali je upravo Kovač propustio veliku priliku da smanji rezultat na 2:1.

- Imao sam odličnu šansu posle centaršuta Čolovića, možda sam i malo slabije zahvatio loptu, ali je išla tamo gde je trebalo. I opet je golman Popović maestralno odbranio, a već sam je video u golu – kazao je Kovač, koji je potom žestoko udario u stativu.

- Nisam mogao da verujem da je golman Partizana i to odbranio, svaka mu čast, momak je bez dileme bio igrač utakmice. I taj podatak dovoljno govori o tome koliko smo namučili velikog rivala.

U razmaku od samo četiri dana Čukarički je odigrao dve dijametralno suprotne utakmice. Posle vrlo lošeg izdanja i eliminacije iz kupa Srbije od Loznice, usledilo je dopadljivo izdanje u Humskoj protiv Partizana.

- Ne sme da nam se ponovi situacija kao protiv Loznice, kad smo potcenili rivala. Izgleda da nas inspirišu velike utakmice, ali jednostavno moramo uvek da budemo na nivou, bez obzira na ime rivala. Na kraju, loš vikend je iza nas, ispali smo iz Kupa Srbije, poraženi smo od Partizana, ali treba da se okrenemo novim izazovima.

A prvi naredni je duel protiv gradskog rivala Voždovca, u petak od 16 časova. Biće to jedan od derbija kola, s obzirom da i ekipa Aleksandra Linte ove sezone ima velike ambicije.

- Nikad nije bilo lako protiv Voždovca, neće biti ni sada. Već svi dobro znaju da oni igraju na specifičnom terenu, sa veštačkom travom, da je podloga dosta brža nego na ostalim stadionima u Srbiji. Prošle sezone smo izgubili u gostima, na startu ove smo ih pobedili na Banovom brdu, ali smo se prilično namučili. Odgovara nam njihov stil igre, verujem da se neće braniti, baš zbog toga i očekujem vrlo kvalitetan meč sa dosta golova. I naravno našu pobedu, koja bi nas pred reprezentativnu pauzu učvrstila na trećem mestu, na kojem želimo i da ostanemo do kraja šampionata. Upravo sam protiv Voždovca prošle sezone postigao poslednji gol za Čukarički, nadam se da bih i sada mogao slično da učinim, ali da na kraju mi slavimo trijumf – poručio je Stefan Kovač.

Komentari (0)

Napiši Komentar