VESTI FK Čukarički

Stefan Kovač: Nikad nije lako u Lučanima, pa neće biti ni sada-StefanKovač-

Stefan Kovač: Nikad nije lako u Lučanima, pa neće biti ni sada

Od kako je došao u Čukarički na zimu 2019. godine, Stefan Kovač je postao jedan od najstandardnijih igrača belo-crnih. Nastupio je za dve i po sezone nekadašnji igrač Crvene zvezde i IMT-a na čak 82 utakmice, od toga je osam bilo evropskih.

Iako je došao na Banovo brdo bez velike pompe, Kovač je blizu da uđe u klub odabranih, sa trocifrenim brojem mečeva. Od trenutnog igračkog kadra ispred veziste Čukaričkog po ovom kriterijumu su samo Marko Docić (154), Asmir Kajević (153), Stefan Šapić (111), Darko Puškarić (94) i Miladin Stevanović (83).

- Po prvi put sam imao nešto dužu pauzu zbog povrede tetive, izazvanu prevelikim naporom. Teško je, nisam bio u stanju da pomognem saigračima, ali sada je sve daleko bolje. Opravljam se, počeo sam i da radim sa ekipom, nadam se da ću uskoro, možda već za utakmicu protiv Mladosti u Lučanima, biti na raspolaganju stručnom štabu. Poslednji put sam bio na terenu u revanšu protiv Hamarbija u Stokholmu, i tada igrao pod injekcijama, sada se pauza već odužila – kazao je Stefan Kovač, koji je osam puta pogađao protivničke mreže u Čukaričkom.

Kovač je na mini pripremama na Zlatiboru radio po posebnom programu.

- Dobro su nam došle te pripreme, pogotovo su značile nama povređenim igračima, da se što pre vratimo u trenažni proces i da uskoro budemo i na terenu. Svi u stručnom štabu su posvećeni ekipi, bili su nam od velike pomoći. Iza nas je zaista naporan period, imali smo zgusnut raspored. Krivo mi je što u revanšu protiv Šveđana nismo bili kompletni, verujem da bismo bili i konkurentniji, ko zna, možda bismo i stigli do plej-ofa za Ligu konferencije.

Čukarički će po povratku povređenih igrača biti daleko jači u nastavku sezone. Van stroja, pored Kovača, bili su Darko Puškarić, Miladin Stevanović, Nemanja Tošić, Ibrahima Endijae i Bojica Nikčević.

- I bez svih nas mora da se igra. Momci koji su nas menjali pokazali su da vrede, ali je takođe sigurno da ćemo, kad se kompletiramo, dodatno podići kvalitet rada na treninzima i naravno onoga što ekipa prikazuje na terenu.

Kovač je po dolasku na Banovo brdo bio među mlađim igračima, sada je jedan od iskusnijih.

- Trudim se da se ne osećam da sam među starijima, ali mi je naravno drago zbog broja utakmica koje imam, to znači nešto... Eto, i blizu sam „stotke“. Kad sam dolazio u Čukarički imao sam svoje ciljeve, ali nisam ni sanjao da će sve ići tako brzo. Dobio sam i iskoristio šansu, ali se ne živi od starih zasluga, uvek je potrebno da se ponovo dokazujemo – kazao je Kovač, koji je potom biranim rečima govorio o konkurenciji na svom mestu:

- Ima i mlađih i starijih na toj poziciji, tu su Docić, Kajević, Mijailović, Lukić, Čolić, sve sjajni igrači... Volim kad igram sa kvalitetnim prvotimcima, zdrava konkurencija nas sve čini boljima iz treninga u trening.

Prvi meč posle pauze Čukarički će odigrati u Lučanima protiv Mladosti (nedelja, 19 časova). Rival je trenutno na dnu tabele, bez osvojenog boda, ali Kovač toj činjenici ne pridaje preveliku pažnju.

- U Lučanima nikad nije lako igrati. Imaju iskusnu ekipu, nekoliko sjajnih mladih igrača, uvek protiv njih mora da se pruži maksimum za pobedu. Samo ako budemo tako razmišljali, možemo do trijumfa i važnih bodova – naglasio je Kovač.

Stefan je u martu morao da menja klupskog cimera, Veljko Birmančević je postpisao za Malme.

- Čujemo se skoro svaki dan, uglavnom ga zovem da mu čestitam za golove i partije koje je pružio u dresu novog kluba. Dosadno je više i da ga zovem tim povodom. Samo neka tako nastavi, veoma sam srećan zbog svega što je uradio i posebno zbog poziva za seniorsku selekciju Srbije – kazao je na kraju razgovora Stefan Kovač.

Komentari (0)

Napiši Komentar