VESTI FK Čukarički

Stefan Kovač: Nije bilo dileme kad je pozvao Čukarički-StefanKovač-

Stefan Kovač: Nije bilo dileme kad je pozvao Čukarički

Stefan Kovač je jedno od dva pojačanja Čukaričkog ove zime. Nekadašnji igrač Crvene zvezde, prošle jeseni na pozajmici u srpskoligašu IMT-u, potpisao je ugovor sa Brđanima krajem prošle godine. Kako je sam istakao, kad je stigao poziv kluba sa Banovog brda, uopšte se nije dvoumio.

- Kad su me kontaktirali iz Čukaričkog, nije bilo nikakve dileme, odmah sam prihvatio poziv da dođem. Istekao mi je ugovor sa Crvenom zvezdom, u IMT-u sam bio na pozajmici. Tamo sam odigrao godinu dana, vrlo dobro, postigao sam i šest golova, završili smo polusezonu na drugom mestu. Po raskidu ugovora sa Zvezdom došao sam u Čukarički, što je za mene bila najbolja opcija – rekao je Stefan Kovač.

Ovaj 20-godišnji momak je prošao sve mlađe kategorije Crvene zvezde, sa kojom je potpisao i profesionalni ugovor pre tri godine. Ipak, šansu u prvom timu nije dobio.

- Ostaje svakako žal zbog toga, ali šta je tu je. Prošao sam čitavu omladinsku školu Crvene zvezde, od čitave generacije igrača rođenih 1999. godine, najduže sam bio u klubu, još od 2007. godine. Ali, sada su nam se putevi razišli.

Koja vam pozicija u timu najviše odgovara?

- Najviše mi odgovara pozicija „veznjaka“, da mogu da se ubacujem napred, ali i da dosta pomognem i u defanzivi. Konkurencija na mojoj poziciji je paklena, uostalom kao i na svim drugim u timu. Boriću se, nadam se da ću zaigrati.

Kakvi su prvi utisci o Čukaričkom?

- Prezadovoljan sam i sa uslovima i sa saigračima. Svi su me lepo prihvatili, hvala im na tome. Atmosfera u timu je odlična, nemam baš nikakvih zamerki.

Na Kipru ste već odigrali tri prijateljska meča, protiv Tjumena (3:1), Gornjika (1:1) i Urala (0:0).

- Odigrali smo tri meča, sva tri su bila fizički vrlo zahtevna. Stvorili smo dosta šansi, nije bilo loše. Odigrao sam svaki put drugo poluvreme, mislim da je bilo korektno, ali svakako da će iz utakmice u utakmicu biti mnogo bolje.

Razmišljate li već sada o nastavku Super lige i prvom meču drugog dela sezone, protiv Radničkog u Nišu?

- Prvo da odigramo još dva prijateljska meča na Kipru, protiv RFS-a i Levskog, pa ćemo se polako okrenuti nastavku Super lige i prvenstveno utakmici protiv Radničkog.

U kom klubu biste voleli da nastavite karijeru?

- Nigde ne žurim, idem postepeno, sada sam fokusiran samo na Čukarički. Igrao sam u Srpskoj ligi, sada sam na Banovom brdu, možda sam eto preskočio Prvu ligu. Ne razmišljam mnogo o daljoj budućnosti, cilj je da debitujem u Super ligi, da se tu dokažem. Ako bude tako, posle je sve lako.

Omiljeni tim, igrački idol?

- Barselona i Liverpul. Idol mi je Inijesta. Sa lakoćom igra fudbal, a najteže je igrati jednostavno.

A kako igra Čukarički?

- Jednostavno – sa osmehom je zaključio Kovač.

Komentari (0)

Napiši Komentar