VESTI FK Čukarički

Stefan Kovač: Još uvek sam mlad igrač-StefanKovač-

Stefan Kovač: Još uvek sam mlad igrač

Kad je došao u Čukarički, u januaru 2019. godine, Stefan Kovač verovatno ni sam nije pretpostavljao da će za ovaj klub odigrati više od stotinu mečeva. Konkretno, do sada ih ima tačno 130, trenutno je osmi po tom kriterijumu u novijoj istoriji belo-crnih.

Od aktuelnih prvotimaca od neumornog veziste više mečeva za Čukarički imaju samo kapiten Marko Docić (184) i zamenik kapitena Miladin Stevanović (131). Uz sve to, Kovač je postigao i 15 golova tokom boravka na Banovom brdu, od čega čak četiri u evropskim takmičenjima.

- Jesam duže vreme u Čukaričkom, ali volim kad me još uvek svrstavaju među mlađe igrače. Opet, ovaj broj utakmica govori i da imam značajno iskustvo, ali još uvek imam šta da naučim. Uz sebe sam u Čukaričkom imao igrače kao što su Luka Stojanović, Asmir Kajević, Marko Docić... – kazao je na početku razgovora Kovač, a potom je dodao:

- Opet, u klubu je plejada mladih momaka, trudim se da im prenesem svoja iskustva, da im pomognem, kao što su stariji igrači meni kad sam došao u klub. Kovač je istakao da je ponosan na ono što je do sada postigao u Čukaričkom, uz dodatak da se time neće zadovoljiti.

- Došao sam prilično mlad na Banovo brdo, iskreno nisam mogao ni da pretpostavim da će se sve ovako odvijati. Prvobitni cilj je bio da se okušam u Super ligi Srbije, da se izborim za svoje minute, a ispalo je daleko bolje od tih prvobitnih očekivanja. Ponosan sam na ostvareno, a sada imam još veće ambicije.

Kovač je karijeru gradio kroz mlađe kategorije Crvene zvezde, gde je bio jedan od istaknutijih igrača generacije momaka rođenih 1999. godine.

- Uvek sam voleo da preuzimam odgovornost, imao sam ulogu kapitena u mlađim kategorijama Crvene zvezde. Tu sam stekao pobednički mentalitet, koji me krasi kroz dosadašnji tok karijere. Zaista ne volim da gubim, priznajem samo pobede i sve ostalo smatram neuspehom – kazao je Kovač, koji je potom takvu misao ilustrovao konkretnim primerom:

- Kad bih analizirao gde smo kiksnuli tokom jesenjeg dela šampionata, kazao bih da su to svi mečevi u Kojima nismo pobedili. Jer, svaka utakmica u Super ligi nosi tri boda. Opet, treba biti objektivan, tu smog de zaslužujemo, bilo je nekih mečeva gde smo zaslužili bolje da prođemo, bilo je i onih gde je rezultat bio bolji od prikazane igre. U vrhu smo, konkurentni za ostvarenje naših ambicija, a idemo na proleće od utakmice do utakmice, od duela protiv Sparataka u Subotici.

Ne odriče se Kovač ni borbe u Kupu Srbije, gde je Čukarički lako prebrodio prvu prepreku, slavio je protiv Zlatibora u gostima (2:0), u osmini finala igraće protiv Metalca u Gornjem Milanovcu.

- Naravno da bi bilo dobro da uđemo direktno u Evropu, ali sam izlazak na međunarodnu scenu uopšte ne bi bio loš. Svesni smo da bi osvajanje Kupa Srbije bio veliki uspeh, znamo svi da je taj trofej osvojen 2015. najveći uspeh u istoriji Čukaričkog. Maštamo da to ponovimo, mnogo bi značilo i svakom od nas na ličnom planu. Ali, i tu moramo da idemo korak po korak.

Poseban odnos vezni fudbaler Brđana izgradio je sa Veljkom Birmančevićem. U međuvremenu, Kovač i potencijalni srpski reprezentativac su postali kumovi.

- Čujemo se često. Pratim sve njegove utakmice, pre nekoliko dana je postigao gol i tom prilikom sam mu čestitao. Pružamo podršku jedan drugome. Izdvojio bih to prijateljstvo, iako sam sa mnogim bivšim saigračima dobar.

Komentari (0)

Napiši Komentar