VESTI FK Čukarički

Stefan Kovač: Drago mi je zbog gola Partizanu, ali nisam zadovoljan rezultatom-StefanKovač-

Stefan Kovač: Drago mi je zbog gola Partizanu, ali nisam zadovoljan rezultatom

Čukarički je zabeležio drugi uzastopni poraz na startu plej-ofa, posle TSC-a koji je slavio na Banovom brdu, od belo-crnih bolji je bio i Partizan u Humskoj (3:1). Napravili su Brđani isuviše grešaka protiv izuzetno kvalitetnog rivala, a Partizan je svaku od tih grešaka znao surovo da kazni.

Na kraju, kao što je to šef struke Milan Lešnjak rekao u izjavi posle meča, njegov tim je krenuo da igra tek kad je gubio sa 3:0. I to je bio najbolji period meča Čukaričkog na teškom gostovanju, period u kojem je Stefan Kovač postigao počasni pogodak, a mogli su belo-crni još jednoom da savladaju Stevanovića i da možda unesu i dodatnu neizvesnost...

- Jesam postigao gol u Humskoj i naravno da svaki pogodak protiv večitih rivala ima specifičnu težinu, znači mi pre svega na polju samopouzdanja. Ali, nikako ne mogu da budem zadovoljan, pre svega zbog konačnog ishoda, nikad nije prijatno kad budete poraženi. Jednostavno, dosta smo loše ušli u utakmicu, načinili neke greške koje nismo smeli, a Partizan je to ovoga puta, za razliku od pre deset dana kad smo se sastali na Banovom brdu, znao da kazni. I na kraju je zasluženo slavio pobedu – priznao je Kovač.

Neumorni vezista Brđana priznaje da nije lako, s obzirom da njegov tim tokom čitave sezone nije vezao dva poraza u Super ligi.

- Do sada smo gubili samo od Kolubare u Lazarevcu, taj meč igrali smo u nezgodnom trenutku, kad smo imali evropske obaveze, kao i mečeve protiv večitih rivala. Malo nas je poremetio neuspeh protiv TSC-a, u duelu u kojem smo gol primili u trećem minutu nadoknade, posle naše greške. Iako nismo baš najbolje odigrali taj susret, realno je bilo da se završi rezultatom 2:2... Treba da se presaberemo i da se skoncentrišemo na predstojeće izazove.

Naredni meč Čukarički će odigrati u sredu 27. aprila (18,30 časova), gostovaće na stadionu “Rajko Mitić” Crvenoj zvezdi.

- Nema tu mnogo filozofije. Nedelju dana između dva meča će nam dobro doći. Na nama je da vredno treniramo, da povratimo samopouzdanje i da se hrabro suprotstavimo Crvenoj zvezdi, koja će bez dileme biti favorit. O tome jasno govori njihova pozicija na tabeli, bodovna razlika, ali tako je bilo i kad nam je Partizan dolazio u goste. Trudićemo se da ostvarimo pozitivan rezultat, da ostanemo neporaženi na našem najvećem stadionu.

Kovač je napomenuo da očekuje da njegov tim igra daleko bolje u preostalih pet mečeva u Super ligi.

- Moramo što pre da obezbedimo treće mesto. I dalje imamo lepu razliku, deset bodova više od niškog Radničkog i TSC-a, ne treba otpisivati prerano ni Vojvodinu i Voždovac... Posle duela protiv crveno-belih, čekaju nas sigurno na papiru lakši, ali nikako laki mečevi. Ulog je veliki, svaki meč do kraja sezone imaće ogroman značaj, što je I normalno za ovu fazu takmičenja. Ne želimo da bilo šta prepuštamo riziku, da čekamo ishod završnice u nacionalnom kupu, na nama je da drugu sezonu uzastopno završimo na trećem mestu - optimistički je zaključio Kovač.

Komentari (0)

Napiši Komentar