VESTI FK Čukarički

Srđan Mijailović: Pun stadion za novu evropsku pobedu-SrđanMijailović-

Srđan Mijailović: Pun stadion za novu evropsku pobedu

Jedan od najlepših golova u modernoj istoriji Čukaričkog, sigurno najlepši u međunarodnim takmičenjima, postigao je Srđan Mijailović u duelu protiv Rasing uniona u Luksemburgu. Upravo je taj pogodak “prelomio” pitanje pobednika, doneo je potrebnu dozu samopouzdanja Brđanima, koji su na kraju ostvarili ubedljiv trijumf na gostujućem terenu (4:1).

Revanš meč drugog kola kvalifikacija za Ligu konferencije biće odigran u četvrtak (20 časova, RTS 2) na stadionu na Banovom brdu. Pobednik ovog dvomeča će u trećoj rundi za rivala imati holandski Tvente.

- Evropske utakmice su nešto posebno, ono za šta se borite tokom čitave godine. Za nas su svakako specifične, s obzirom na to da je tek početak sezone, da ekipe nisu u zenitu forme, a rezultat na međunarodnoj sceni je od ogromnog značaja. Ne samo za nas igrače, čitav klub, već i za kompletan srpski fudbal. Trudićemo se da odigramo što bolje, da ostvarimo dobre rezultate i da doprinesemo nacionalnom koeficijentu. Srbija je stigla do 11. mesta, koje donosi ogromne privilegije, na nama svima koji učestvujemo u Evropi je da tu poziciju zadržimo, možda i poboljšamo - kazao je na početku razgovora Čukaričkog Srđan Mijailović.

Priznao je sada već iskusni defanzivni vezista da nije bilo lako u Luksemburgu, da je njegov tim slavio pre svega zbog iskustva koje ima u sličnim utakmicama, za razliku od Rasing uniona.

- Znači nam činjenica da je dosta nas već učestvovalo u evropskim utakmicama, neki u dresu Čukaričkog prošlih sezona, neki u drugim klubovima. I kad nije krenulo najbolje, na početku utakmice, znali smo šta treba da radimo. Drago mi je da je moj gol pokrenuo ekipu. Dogovorili smo se da šutiramo kad god nam se ukaže prilika. Protivnički igrači su mi ostali malo prostora, šutnuo sam, lopta je završila upravo tamo gde sam želeo. Opet, nije mi prioritetna stvar u igri postizanje golova, umem da budem znatno korisniji za neke druge stvari. Ali, ako se opet ukaže šansa, svakako ću pokušati - istakao je Mijailović.

Istakao je Mijailović iskustvo starijih igrača, ali i pohvalio mlađe, koji su bili jednako dobri na nacionalnom stadionu u Luksemburgu.

- Svi su dali doprinos trijumfu. Prelep je bio i pogodak Jovana Lukića, mladi Mićović je bio sjajan na golu, Drezgić obavljao posao u odbrani, momci koji su ulazili u drugom poluvremenu takođe su odigrali sasvim korektno. Svi ti momci imaju ogroman potencijal i kvalitet, svakog dana napreduju, a na nama je da im pomognemo. I, moram da priznam, ozbiljna su nam konkurencija, ne smemo ni jednog trenutka da se opustimo.

Iako se čini da je pola posla obavljeno ubedljivim trijumfom u Luksemburgu, Mijailović se sa tim ne slaže.

- Ima još sasvim dovoljno da se igra. Za drugih 90 minuta može svašta da se desi, a Rasing je pokazao da želi da igra fudbal i da se nadigrava. Ekipa smo kojoj to odgovara, ali moramo da budemo oprezni. Naravno, već sam pričao o koeficijentu, tako da ćemo ponovo ići na pobedu.

Posle startnog poraza na Banovom brdu od ekipe TSC-a, usledila su tri trijumfa. Najpre u Novom Pazaru (2:1), potom u Luksemburgu protiv Rasinga (4:1) i na kraju u nedelju u duelu protiv Napretka (1:0).

- Mnogo nam je značio trijumf u Novom Pazaru, u rezultatskom, ali i psihološkom smislu. Imali smo i sreće, na kraju sam rukom zaustavio loptu na gol-liniji, kao nekad Suarez na Mondijalu u duelu sa Ganom. Ishod je srećom bio isti, sada je prvotimac Pazaraca podlegao pritisku i promašio, a mi smo odneli tri boda. Propustio sam zbog crvenog kartona duel protiv Napretka, i moram da priznam da mi je još teže na tribinama. Ekipa je zaista dobro izgledala na terenu, uglavnom smo se mi pitali za sve, ali je trebalo da postignemo drugi gol i da obezbedimo miran finiš meča. I ovako je ispalo dobro, već smo se vratili na treće mesto na tabeli.

Na kraju, Mijalović je pozvao sugrađane i sve one koji vole fudbal, da ispune tribine stadiona na Banovom brdu i da u lepoj atmosferi pomognu njegovom timu da dođe do novog evropskog trijumfa.

- Sjajno smo dočekani u Luksemburgu, igrali smo na prelepom stadionu, imali i podršku naših zemljaka. Verujem da će i na Banovom brdu biti prelepa atmosfera, da će stadion biti pun. Nema razloga da ne bude tako, igra se u večernjem terminu, ulaznice za istočnu tribinu su besplatne. A mi obećavamo dobar i atraktivan fudbal. I nadamo se duelima sa Tventeom, koji bi svakako predstavljali istinski spektakl - poručio je Srđan Mijailović.

Podsećamo, Uprava Čukaričkog odlučila je da ulaz na istočnu tribinu stadiona na Banovom brdu bude slobodan, uz obavezno preuzimanje ulaznica.

Njih je moguće preuzeti na prodajnim mestima Tiketlajna u sredu i četvrtak, od 10 do 18 časova u Merkator centru (Bulevar umetnosti 4, Novi Beograd), odnosno od 10 do 21 časova na Stadion šoping centru na Voždovcu (Zaplanjska 32).

Takođe, ulaznice ćete moći da preuzmete na blagajni FK Čukaričkog u sredu od 17 do 20 časova, odnosno u četvrtak od 16 pa do početka utakmice, u 20 časova. Jedna osoba može da preuzme najviše četiri ulaznice uz lični dokument. Lica mlađa od 16 godina ne mogu sama da preuzimaju ulaznice, niti da budu na stadionu bez pratioca.

Komentari (0)

Napiši Komentar