VESTI FK Čukarički

Srđan Mijailović: Čukarički je klub u kojem se u dosadašnjem toku karijere najbolje osećam-SrđanMijailović-

Srđan Mijailović: Čukarički je klub u kojem se u dosadašnjem toku karijere najbolje osećam

Iako je u Čukaričkom tek deset meseci, Srđan Mijailović je postao jedan od stubova ekipe. Već prilikom debija u belo-crnom dresu u duelu protiv TSC-a u Senti svima je bilo jasno da se radi o prvoklasnom igraču, a njegova partija protiv Crvene zvezde na stadionu „Rajko Mitić“ još uvek se prepričava.

Pripreme na Bledu su prve letnje u Čukaričkom za momka koji je tokom karijere dugo nastupao u ruskoj i turskoj ligi. Mijialović se najpre osvrnuo na prethodni period od njegovog dolaska među Brđane.

- Da budem iskren, Čukarički je klub u kojem se u dosadašnjem toku karijere najbolje osećam. Imam utisak kao da pripadam ovde, kao da sam mnogo duže na Banovom brdu. Sve mi je super, saigrači su sjajni, stručni štab i ljudi koji rade u klubu takođe – kazao je na početku razgovora Srđan Mijailović.

Protekle sezone Čukarički je osvojio treće mesto i izborio plasman u kvalifikacija ze Ligu Konferencija.

- Imali smo za šta da se borimo do poslednjeg kola. Iza nas je prilično uspešna sezona, nadam se da ćemo nastaviti u istom rimtu. Bilo je prostora i za mlađe igrače, mi uslovno rečeno stariji smo takođe odradili svoj deo posla.

Prvi rival na međunarodnoj sceni Čukaričkog će biti azerbejdžanska ekipa Sumgajit, iz istoimenog grada u ovoj bivšoj sovjetskoj republici.

- Polako počinjemo da se spremamo za start prvenstva, pa i za dvomeč protiv azerbejdžanskog Sumgajita. Izazov je veliki, nadam se da ćemo proći u treće kolo, pa da vidimo ko će nam biti naredni rival. Najbitnije je da sada dobro odradimo pripreme i prijateljske utakmice koje nas čekaju.

Istakao je Mijailović da će Liga Konferencija biti vrlo kvalitetna, s obzirom na spisak učesnika u kvalifikacijama za ovo treće po rangu klupsko takmičenje pod okriljem UEFA.

- Tako se pričalo, ali uošte nije lagano. Čak mislim da nije ništa lakše nego što je to bilo u Ligi Evrope.

U momentu dok je davao intervju Mijailoviću se pridružio desni bek Miladin Stevanović, koji je kao i on tokom karijere igrao u turskoj Kajzeriju. Na to je Srđan odmah reagovao:

- Najvažnije je da smo zadržali Miladina Stevanovića kod nas – kazao je Mijailović, a desni bek je potom odmah replicirao:

- Niste još!

Pohvalio je potom, u daleko ozbiljnijem tonu, Mijailović novajlije u timu.

- Nekoliko igrača je otišlo, nekoliko ih je novih došlo u klub. Siguran sam da će se brzo uklopiti, svi su dobri momci. Neće nam biti teško da nastavimo u istom ritmu. Ima ovde nas nekoliko starijih, ali nije to velika razlika u godinama. Doduše, jesmo stariji u odnosu na ostale. Pomoći ćemo tim momcima, ali ne treba da imaju tremu. Na njima je da se opuste, da igraju najbolje što mogu i biće sve kako treba.

Bio je zadovoljan jedan od najboljih igrača u Super ligi na svojoj poziciji ishodom žreba za start Super lige.

- Raspored je dobar, ali ne razmišljamo mnogo o tome. Zaista je sada fokus na pripremama, na svakom treningu i prijateljskoj utakmici koja nas ovde čeka. Znamo koji su ciljevi Čukaričkog, na nama je da ih ostvarimo, s obzirom da imamo sve potrebne uslove za to – napomenuo je Srđan Mijailović.

Komentari (0)

Napiši Komentar