VESTI FK Čukarički

"Sportifiko" proglasio pobednike Adidas tima sezone talenata, ceremonija na stadionu Čukaričkog--

"Sportifiko" proglasio pobednike Adidas tima sezone talenata, ceremonija na stadionu Čukaričkog

Više od 260.000 aplauza podrške prikupili su fudbaleri, fudbalerke i trener koji su pobedili u ovogodišnjem takmičenju adidas Tim sezone Sportifico talenata! Ovaj impresivan broj gotovo je pet puta veći od broja glasova koji je ceo tim imao prošle godine, u prvom izdanju sada već tradicionalnog nadmetanja.

Pritom, tokom mesec i po dana, koliko je trajalo takmičenje, ukupno je skupljeno oko 400.000 aplauza. Reč je o jedinstvenoj sportskoj reakciji, pomoću koje učesnici mogu da izbore mesto u Timu sezone. Formacija idealnog tima je 4-2-3-1, a pobednici su oni koji su na svojoj poziciji nadmašili konkurenciju po broju aplauza/glasova.

Pobednički sastav adidas Tim sezone je: golman - Goran Stojadinović (FK “Jednota” Šid), levi bek - Daniela Kuhut (ŽFK “Sloga” Zemun), štoperi - Petar Ristić (FK “Brodarac” Beograd), Sanja Vukobratović (ŽFK “Heroj Polet” Beograd), desni bek - Sanja Savić (ŽFK “Heroj Polet” Beograd), centralni vezni - Anđela Marković (ŽFK “Spartak” Subotica), Aleksandra Grujić (ŽFK “Heroj Polet” Beograd), levi spoljni - Hakija Račić (FK “Zlatar” Nova Varoš), prednji vezni - Nikola Krivokapić (FK “Budućnost” Podgorica), desni spoljni - Nenad Krivokapić (FK “Budućnost” Podgorica), napadač - Jovana Radulović (ŽFK “Rad” Beograd), trener - Dejan Ćosić (FK “Jednota” Šid).

Posebna nagrada dodeljena je Luki Blagojeviću iz FK “Jednota” Šid koji nije uspeo da izbori mesto u Timu sezone na svojoj poziciji, ali je do kraja takmičenja imao najveći broj aplauza.

- Takmičenje je bilo izuzetno uzbudljivo, o čemu govore i brojke. Iz nedelje u nedelju je raslo interesovanje, ali je sve proteklo u fer-plej borbi i sportskom duhu. Četvrt miliona aplauza nas je sve prijatno iznenadilo, što pokazuje da mladi i nedovoljno afirmisani fudbaleri izuzetno dobro prihvataju sportsku društvenu mrežu "Sportifiko", jer im pružaju mogućnost da pokažu svoje uspehe i rezultate na terenu, sportsku biografiju, i da se povežu sa drugim sportistima u Srbiji i regionu - kaže Miloš Erić, osnivač "Sportifiko" društvene mreže, na svečanoj ceremoniji dodele nagrada koja je upriličena na stadionu FK Čukarički, uz prisustvo nekolicine prvotimaca našeg superligaša.

Takmičenje je specifično po tome jer više od pola tima čine dame, čak šest, dok su se u najboljih jedanaest našla i dva brata, Nenad i Nikola Krivokapić iz Crne Gore.

- Mehanizam adidas Tima sezone je veoma jednostavan. Korisnici svoje statuse sa utakmica, uz ličnu statistiku, dele na društvenim mrežama, kao i sa svojim kontaktima. Klikom na link koji podele, otvara se sportska biografija u okviru koje svako “aplauzom“ može da da glas, porodica, prijatelji, poznanici. Ta jednostavnost je i uticala na ovako dobre rezultate - istakla je Ruža Ilić, koordinator takmičenja, i fudbalski sudija.

Podršku adidasu Timu sezone dali su brojni asovi fudbala, među kojima se ističe legendarni as Dejan Stanković, FK Čukarički, zatim naši popularni jutjuberi (Ana Lazarević, Nikola Milošević Đota), gejmeri (Bogdan Lalović Serbian Games BL), Strahinja Ćalović (Aca Informacija), i drugi ljubitelji fudbala.

- Posebno smo zahvalni kompaniji adidas Srbija, koja se pobrinula da naši talentovani sportisti budu adekvatno nagrađeni u vidu sportske opreme koju su dobili tokom takmičenja. Reč je o fudbalskim Telstar loptama, vrednim kopačkama, majicama i sportskim torbama. Klinci su bili time oduševljeni, i nadamo se da će im ovo biti podstrek da nastave još bolje i jače da treniraju sport koji najviše vole - poručio je Erić.

"Sportifiko" društvena mreža nastavlja da podržava talentovane sportiste sa ciljem da im omogući da se što bolje predstave i na pravi način izgrade svoju karijeru. Mreža, na kojoj je zastupljeno više od 500 klubova iz oko 300 različitih gradova širom sveta, dostupna je putem besplatne iOS i android aplikacije.

Komentari (0)

Napiši Komentar