VESTI FK Čukarički

Sjajna igra Čukaričkog, Brđani slavili protiv Maribora--

Sjajna igra Čukaričkog, Brđani slavili protiv Maribora

Čukarički – Maribor 1:0 (1:0)

Strelac: 1:0 – Docić u 36. iz jedanaesterca. Stadion: „Mardan 2“ u Beleku. Sudija: Erdem.

ČUKARIČKI: Belić (od 65. Mićović), Stevanović (od 77. Ergelaš), Šapić (od 77. Kovačević), Ostojić (od 80. Drezgić), Tošić (od 80. Kadijević), Mijailović (od 68. Lukić), Docić (od 59. Kovač), Savić (od 70. Lučić), Pantić (od 65. Vidosavljević), Kajević (od 70. Ćirković), Jovanović (od 65. Rakonjac, od 87. Spasojević).

MARIBOR: Jug, Vrhovec, Pihler, Požeg, Repas, Matko, Kolmanič, Mlakar, Uskoković, Peričić, Santos. Igrali su još: Kretu, Tavareš, Obreht, Bajde, Dervišević, Mešanović, Koblar, Gueriko, Kotnik, Martinović, Sušak.

Posle blegod izdanja i poraza protiv Baltike, Čukarički je odigrao fantastičan meč protiv daleko jačeg rivala, Maribora, u kojem je zasluženo slavio trijumf – 1:0. Trenutak odluke dogodio se u 36. minutu, kad je Pantić uposlio Savića, kojeg je u šesnaestercu oborio Jug. Siguran realizator najstrože kazne bio je kapiten Marko Docić.

Već na startu meča, u drugom minutu, Čukarički je imao kolosalnu priliku, posle greške odbrane Mariborčana Jovanović je na desetak metara od gola ostao sam, ali je šutirao prilično loše. Uzvratili su Slovenci u sedmom minutu, Kolmanič je centrirao sa desne strane, ne onako kako je zamislio, ali je pogodio stativu!

Dva minuta kasnije dobra prilika za Brđane, loptu je iz kornera ubacio Pantić, glavom je zahvatio Šapić, a potom je efektnim udarcem pokušao Tošić, ali je šutirao pored gola čuvara mreže Maribora. Uzvratili su Slovenci, u 14. minutu je Repas odlično šuirao sa više od 20 metara, ali je Belić fantastično intervenisao. Probao je koji minut kasnije sa 20 metara i Požeg, ali je bio neprecizan.

U 24. minutu sevnula je odlična kontra belo-crnih, Savić je fantastično poslao pas u prostor ka Jovanoviću, a napadač Čukaričkog je utrčao u šesnesterac i šutirao, ali je Jug uspeo da odbrani taj udarac. Koliko je meč bio žustar i koliku su želju imale obe ekipe, najbolje pokazuje situacija iz 34. minuta, kad su se glavama sudarili Mijailović i Vrhovec, srećom prošlo je bez težih posledica.

Kao nagrada za sjajnu igru Brđana stiglo je vođstvo u 36. minutu. Pantić je maestralno proigrao vrlo raspoloženog Savića, koji je stigao do lopte pre golmana Maribora, ovom nije preostalo ništa drugo nego da ga obori, pa je sudija pokazao na belu tačku. Siguran realizotaro najstrože kazne bio je kapiten Docić – 1:0.

Koji minut kasnije fantastičan kontranapad Čukaričkog, loptu je povukao Pantić, usledio je pas u prostor ka Stevanoviću, koji je centrirao sa desne strane, a Savić je iz prve zahvatio loptu u padu, no golman Jug je bio oprezan. Pred kraj poluvremena zapretili su Mariborčani, posle prekida šutirao je Santos, Savić je uspeo da ga izblokira u posldnji čas. U nastavku akcije, upravo je Savić istrčao kontru, ali je na kraju izgubio snagu, pa su ga sustigli protivnički igrači.

Nije bilo mnogo uzbuđenja u uvodnih 15 minuta drugog poluvremena, posle kojih je trener Maribora Mauro Kamoranezi promenio čitavu postavu, osim golmana Juga. Na drugoj strani, Đorđević je najpre umesto Docića na teren poslao Kovača, a koji minut kasnije šansu su dobili rezervni golman Mićović, kao i Vidosavljević, Rakonjac, Lučić, Ćirković i Lukić.

Velika borba se vodila uglavnom na sredini terena, a izglednih prilika nije bilo sve do 70. minuta, kad je Lučić presekao napad rivala, prosledio je loptu do Vidosavljevića, ovaj je sa leve strane centrirao, a na drugoj stativi glavom je tukao Ćirković sa pet metara, ali ga je jedan igrač Maribora izblokirao. Propustio je potom turski arbitar da svira još jedan jedanaesterac za Čukarički, ostao je nem na proteste Brđana.

Koji minut kasnije probao je Lukić sa 20-tak metara, ali je izblokiran, Čukarički je dobio korner. Posle ubacivanja iz ugla pokušao je Lučić, takođe sa distence, ali je golman Maribora bio oprezan.

U 77. minutu šansu su dobili Ergelaš i debitant u prvom timu, momak iz kadetskog tima, Bojan Kovačević. Pokušao je u 82. minutu Kovač posle kornera, ali je glavom šutirao preko gola Maribora. Nedugo potom sjajno je tukao Rakonjac, Sušak je izbio loptu u korner. Četiri minuta pre kraja još jedna dobra akcija belo-crnih, završena je udarcem Ergelaša sa ivice šesnaesterca, ali je nada Brđana bila zamalo neprecizna. U finišu susreta umalo izjednačenje, ali je Mićović fantastično zaustavio udarac slovenačkog tima. U drugom minutu nadoknade Mićović je bio nemoćan, ali na njegovu sreću, Bajde je glavom sa pet metara promašio zicer.

Komentari (0)

Napiši Komentar