VESTI FK Čukarički

Sjajan meč na Banovom brdu, Čukarički u sedmom minutu nadoknade ispustio pobedu--

Sjajan meč na Banovom brdu, Čukarički u sedmom minutu nadoknade ispustio pobedu

Čukarički – TSC 1:1 (0:0)

Strelci: 1:0 – Rakonjac u 56, 1:1 – Mirčevski u 90+7. minutu. Stadion na Banovom brdu. Gledalaca: 500. Sudija: Nikola Radaković (Novi Sad). Pomoćnici: Matija Olajoš Naš (Subotica) i Nikola Rijevac (Vrbas). Žuti kartoni: Đ. Petrović, Rogan, Ergelaš, Tanasijević (Čukarički), Stojković, Đakovac, Jorgić (TSC).

ČUKARIČKI: Đ. Petrović, Rogan (od 72. Tanasijević), Šapić, Drezgić, Roganović, Mijailović, Kovač (od 79. K. Belić), Čolović (od 79. Savić), Kajević (od 68. Ergelaš), Endijae, Rakonjac.

TSC: Filipović, Stojković (od 90.Vukić), Antonić, Čalušić, N. Petrović (od 79. Mirčevski), Tomanović, Milićević (od 60. Stanojev), Banjac, Đakovac, Ratkov (od 79.Krsmanović), Škuletić.

Sjajan meč odigrali su Čukarički i tsc na Banovom brdu, bio je to duel na evropskom nivou. Na kraju, srećniji zbog konačnog ishoda bili su gosti, koji su u bukvalno poslednjim trenucima susreta golom Mirčevskog osvojili slađi bod – 1:1. Prethodno je u 56. minutu posle odlične asistencije Rogana Rakonjac lepim golom doveo Brđane u vođstvo.

Meč je rešen u sudijskoj nadoknadi. Tanasijević je skrivio jedanaesterac, Škuletić je snažno šutirao i pogodio prečku, lopta se odbila u polje, a u nastavku akcije posle centaršuta Stanojeva sa desne strane rezervista Mirčevski je postavio konačan rezultat – 1:1. Sadržajno prvo poluvreme uz mnogo više šansi Čukaričkog završeno je bez golova.

Izabranici Saše Ilića diktirali su tempo tokom prvih pola sata igre, dok je poslednjih desetak bar po šansama pripalo gostima iz Bačke Topole. U petom minutu Čolović je oprobao šut sa dvadesetak metara, ali je lopta otišla malo pored gola. Fenomenalnu akciju izveli su Brđani u 11. minutu. Kajević je dobrim driblingom na levoj strani iz “igre” izbacio odbranu TSC-a, usledio centaršut u sredinu. Lopta je pala pravo na glavu Rakonjcu, međutim napadač Čukaričkog šutirao je iznad prečke.

U 23.minutu brzu kontru su izveli Brđani. Roganović je iz auta našao Kovača. Vezista Brđana iako je bio pod prekršajem Tomanovića, uspeo je da se izbori sa kapitenom TSC-a i loptu prosledi na levu stranu do Rakonjca. Šutira je iz prve napadač Čukaričkog, ali je golman Filipović uspeo da odbije loptu samo na nogu Čolovića. Ipak, ni iz drugog pokušaja Brđani nisu bili precizni.

Prava ofanziva viđena je pred golom TSC-a u 27. minutu, gol je bukvalno “visio” u vazduhu, ipak dobro su se odbranili gosti. Posle kornera lopta je došla do štopera Drezgića, uspeo je defanzivac Čukaričkog da šutira, ipak ponovo je Filipović bio uspešniji. Sa noge je skinuo loptu štoperu domaćih. Nikako nisu uspevali da se oslobode pritiska gosti, mada su igrali borbeno i otvoreno, što nije slučaj kada ekipe gostuju na Brdu.

Prvu ozbiljnu priliku TSC je imao u 30. minutu, Banjac je šutirao iz slobodnog udarca iskosa sa leve strane sa oko sedamnaest metara, ali pored gola. Neoprezna je bila odbrana Čukaričkog u 34. minutu, pobegao im je Đakovac, iako je bio u dobroj poziciji, sa oko desetak metara šutriao je pored gola.

Igralo se u tom periodu zaista brzo, ređale su se šanse pred oba gola, a za jednom baš mogu da žale domaći. Kajević je u 35. minutu šutirao, uspeli su da blokiraju njegov udarac gosti, lopta je došla do Rakonjaca koji je pokušao volej udarcem sa oko petnaestak metara, opet je Filipović bio na visini zadatka. U poslednjih četiri minuta prvo je Banjac imao priliku, istina, ali je njegov šut odbranio Petrović, baš kao i Škuletićev sa dvadeset metara u 43. minutu.

Nastavila su oba tima u istom ritmu, brzo agesivno, ali šanse u 47. minutu nije realizovao Čolović, koji je bukvalno radio šta je hteo na desnoj strani terena. Konačno se inicijativa Čukaričkog isplatila. Viktor Rogan je idealno centrirao sa leve strane sa nekih dvadesetak metara, najviši u skoku u šesnaestercu TSC-a bio je Marko Rakonjac, a lopta je posle njegovog šuta glavom završila iza leđa Filipovića.

Trgli su se gosti iz Bačke Topole posle primljenog gola, a Ratkov je umalo kaznio grešku odbrane Čukaričkog, ipak Petrović je bio na mestu. Rakonjac je bio neprecizan u 70. minutu, iako ga je idealno proigrao Ergelaš. Svi su već videli loptu u golu Čukaričkog u 75. minutu. Škuletić je fenomenalno primio loptu, prošao pored dvojice igrača domaćih, međutim šutirao je pored gola. Pritiskali su do kraja gosti, a u nadoknadi vremena stigli su do boda.

Komentari (0)

Napiši Komentar