VESTI FK Čukarički

Sisoko: Želim da kroz igre u Čukaričkom dođem na viši nivo--

Sisoko: Želim da kroz igre u Čukaričkom dođem na viši nivo

Sambu Sisoko je u četvrtak stigao u Beograd, gde je potpisao ugovor sa Čukaričkim, poslednjeg dana prelaznog roka. Mladi reprezentativac Malija došao je na pozjamicu do kraja sezone, sa pravom otkupa. Sisoko još nije odradio prvi trening sa ekipom, ali se upoznao sa rukovodstvom kluba, stručnim štabom, novim saigračima... Na Banovo brdo je došao kao zamena za Srđana Mijialovića, koji je otišao u Crvenu zvezdu.

- Srećan sam što sam došao ovde. Nadam se da me čeka dobra sezona u Čukaričkom. Potrebne su mi utakmice, došao sam da igram. Želim da budem na terenu, da pomognem ekipi, da ekipa pomogne meni da dođem na viši nivo – bile su prve impresije Sisokoa po dolasku na Banovo brdo.

Pre Sisoka u Čukarički je takođe iz Kortrajka na pozajmicu stigao Muhamed Badamosi. Gambijac je sjajno startovao u belo-crnom dresu, imao je šta da kaže novom-starom saigraču.

- Badamosi mi je pričao samo pozitivno o Čukaričkom, to je svakako jedan od razloga što sam se lakše odlučio za dolazak u Srbiju. Na svomprimeru je pokazao da je odlazak na pozajmicu bio odličan potez. Postigao je samo jedan gol prošle sezone u Belgiji, ovde je dao već devet, prvi je strelac lige. Jednostavno, dobio je prostora da igra i to je iskoristio na najbolji mogući način. Trudiću se da sledim njegov primer. Pričali smo mnogo. Video sam sve njegove golove, mnogo je napredovao u Čukaričkom za kratko vreme.

Skauti iz Belgije su Sisoka primetili na Mondijalu za igrače do 23 godine u Poljskoj, partije u reprezentaciji Malija bile su najbolja preporuka za dolazak u Evropu.

- Posle Mondijala do 23 godine u Poljskoj na kojem je Mali igrao odlično, dobio sam i prihvatio ponudu iz Belgije od Kortrajka. Imao sam i nastupe na Afričkom kupu, to su za sada najbolji momenti moje karijere. Ponavljam, cilj mi je da igram što više, a svestan sam da u timu imam veliku konkurenciju, između ostalog i na mojoj poziciji. I radujem se tome, zdrava konkurencija je uvek dobrodošla.

Kod ekonoma Nenada Pavlovića Sisoko je zadužio dres sa brojem četrnaest.

- Broj četrnaest nisam izabrao slučajno. Obožavam da gledam Kazemira, trudim se da “skidam” njegove poteze, on je idealan model igrača na mojoj poziciji.

Na kraju, priznao je Sisoko da nije mnogo toga znao o fudbalu u Srbiji.

- Iskreno, nisam znao skoro ništa pre dolaska ovde o srpskom fudbalu. Badamosi mi je dosta toga lepog kazao, biće svakako lakše uz njega u novom klubu - zaključio je Sisoko.

Komentari (0)

Napiši Komentar