VESTI FK Čukarički

Sikimić: Pogled na prvi tim govori o ispravnosti politike Čukaričkog--

Sikimić: Pogled na prvi tim govori o ispravnosti politike Čukaričkog

Omladinska škola Čukaričkog nastavila je sa sjajnim radom. Na Banovom brdu su i ove sezone izbacili nekoliko novih igrača za prvi tim. Još krajem prošle sezone afirmisani su golman Novak Mićović, desni bek Viktor Rogan, štoper Uroš Drezgić, ofanzivni vezista Mitar Ergelaš, centarfor Mihajlo Baić...

Nisu se na tome belo-crni zaustavili, pa je ove sezone afirmisan novi dragulj Omladinske škole, Bojan Kovačević. Momak rođen 22. maja 2004. godine odigrao je četiri od poslednjih pet mečeva Čukaričkog, i to u startnoj postavi, od prvog do poslednjeg minuta!

- Bojan je još uvek mlađi omladinac, a postao je jedan od igrača na koje Saša Ilić ozbiljno računa. On je trenutno izbio u prvi plan, o njegovim kvalitetima je suvišno govoriti, dovoljno je samo istaći činjenicu da je igrao sve derbi mečeve, na gostovanju Napretku, kao i na domaćem terenu protiv Spartaka, Radnika i Vojvodine – napomenuo je na startu razgovora koordinator Omladinske škole Čukaričkog Milovan Sikimić, koji je potom dodao:

- Nećemo se na ovome zaustaviti, imamo još nekoliko igrača koji već kucaju na vrata seniorskog tima, prvi među njima je Mihajlo Spasojević, momak koji je takođe 2004. godište. Po mom mišljenju, najbolji je igrač na svojoj poziciji u državi, siguran sam da će i on vrlo uskoro dobiti šansu da debituje u prvom timu.

I ove sezone sve mlađe kategorije Čukaričkog su u vrhu tabele. Trenutno su omladinci i kadeti na trećem mestu na tabelama šampionata Srbije.

- I to sa ekipama koje su mlađe u odnosu na rivale. Opredelili smo se da rezzultat ne bude prioritet, ali opet smo u vrhu tabele i to je takođe dosta značajno. Naravno, prevashodno mislimo o stvaranju igrača za prvi tim, pa zbog toga u omladincima imamo samo tri momka koja su rođena 2003. godine, to su Igor Miladinović, Bojan Adžić i Vukašin Braunović, svi ostali su rođeni 2004. godine, a imamo čak i dva momka koji su dve godine mlađi, to su Mihajlo Madžarević i Vojin Serafimović. Zbog toga su možda rezultati na startu Omladinske lige bili nešto manje uspešni nego prethodne sezone, ali polako stvari dolaze na svoje mesto. Kod kadeta je takođe slična situacija, polovina igrača je 2006. godište.

Sikimić je potom objasnio politiku kluba, što se tiče mlađih kategorija.

- Svesno smo privatili rizik sa igramo sa mlađima, da bismo što pre formirali tu decu. Smatram da je ta priča ispravna, da najtalentovaniji uvek treba da nastupaju za starije. Zbog toga ne vršimo nikakav pritisak na trenere što se tiče rezultata, naša je obaveza da pravimo za „finalni proizvod“. Bitno je da Čukarički na kraju sezone ili već na polusezoni ima spremne nove igrače za prvi tim. I u tome imamo podršku predsednika kluba Dragana Obradovića i direktora Vladimira Matijaševića i Gorana Grkinića.

Osvrnuo se Sikimić i na selekcije od mlađih kadeta do petlića.

- Svi ti momci su kvalitetom i radom u vrhu skoro svake selekcije. I svi su nam značajni, nikako ne treba preskakati bilo koji stepenik u razvoju mladog igrača. Imamo mnoštvo reprezentativaca Srbije u svim godištima, na nama je da negujemo tu decu, da se oni razvijaju, da jednog dana mogu da ozbiljno konkurišu za prvi tim. Apsolutno sam zadovoljan kako stvari za sada funkcionišu.

Od ove sezone Čukarički je sklopio saradnju sa BASK-om, na Carevu ćupriju je poslao nekoliko igrača koji su na granici između omladinskog i seniorskog fudbala.

- Najtalentovanije dečake smo poslali u BASK, to su Andrej Đukić, Aleksandar Kadijević, Luka Nikolić, Nikola Petković, Dario Grgić i Ognjen Ajdar. I to je jedan od načina da ih pripremimo za ono što ih čeka u prvom timu – kazao je Sikimić.

Komentari (0)

Napiši Komentar