VESTI FK Čukarički

Saša Ilić pred Partizan: Nemamo šta da izgubimo, a možemo mnogo da dobijemo--

Saša Ilić pred Partizan: Nemamo šta da izgubimo, a možemo mnogo da dobijemo

Čukarički će u okviru derbija 15. kola Super lige Srbije gostovati Partizanu (nedelja, 18,30 časova). Biće to specifičan meč pre svega za šefa struke Brđana Sašu Ilića, koji je rekorder po broju nastupa za crno-bele, igračka je legenda lidera na tabeli domaćeg šampionata.

- Skoro ceo svoj život proveo sam u Partizanu – započeo je priču o sutrašnjem gostovanju u Humskoj Saša Ilić, koji je bio pod znakom pitanja za ovaj susret, ali je test na prisustvo virusa kovid-19 srećom bio negativan.

- Jednostavno, nikad nisam ni razmišljao da je moguće da će se ovakva situacija dogoditi. Stvarno je specifično, ali sada sam trener Čukaričkog, na meni je da emocije, kojih će svakako biti, zadržim za sebe – naglasio je Ilić.

Šef struke Brđana pohvalno je pričao o ekipi Partizana, kao i o šefu struke crno-belih Aleksandru Stanojeviću.

- Partizan je fantastičan ove sezone, igra odličan fudbal, takmičarski, uz sjajno vođenje sa klupe kolege Stanojevića. Napadaju crno-beli titulu, sa pravom s obzirom na kvalitet tima. Imaju širok „roster“ igrača, mnoštvo pojedinaca sa ogromnim individualnim kvalitetom, uvek spremnih da jednim potezom odluče pobednika.

Govorio je potom Ilić o svom timu, uz naglasak da se Čukarički neće predavati i da će u Humsku ići da se nadigrava.

- Mnogo toga treba da se poklopi da bismo u Humskoj ostvarili povoljan rezultat. Ali, uvek je moguć loš dan protivnika, ako uz to mi budemo na maksimumu, sve je moguće. Najbitnije je da igrači Čukaričkog pokažu karakter, da ne bude straha. Ovo je zaista utakmica u kojoj nemamo šta da izgubimo, a možemo mnogo toga da dobijemo. Siguran sam da moji momci imaju mnogo samopouzdanja, iako je ekipa evidentno uzdrmana posle poraza od Loznice i eliminacije iz Kupa Srbije. Ovo je ipak lepa prilika za naše mlade momke da se prikažu u najboljem mogućem svetlu.

Čukarički će u Humsku bez prvog strelca Đorđa Jovanovića, kao i ponajboljeg igrača u ekipi Srđana Mijailovića.

- Jovanović se oporavlja od povrede koju je zadobio u Bačkoj Topoli i brže nego što smo očekivali, ali je tek počeo da radi u teretani, sačekaćemo još sa njegovim povratkom na teren. Nedostajaće nam, prvi je strelac tima, postigao je osam golova. Takođe, u duelu protiv Proletera Mijailović je zaradio četvrti žuti karton u Super ligi, sledi mu pauza, a svi znaju koliko je bitan za igru Čukaričkog i kakav uticaj ima na ekipu. Ali, koga nema, bez njega se može i mora. Biće to prilika sa neke druge momke da se nametnu, a već protiv Vojvodine i Proletera pokazali smo da možemo da igramo i u drugačijem sastavu vrlo kvalitetno. Uglavnom, ovo je najlakša, ali i najteža utakmica za Čukarički. Ponavljam, iz nje možemo mnogo toga da dobijemo – zaključio je Saša Ilić.

Komentari (0)

Napiši Komentar