VESTI FK Čukarički

Saša Ilić: Odlična igra protiv Dunajske Strede, lepo je kad se pobedi--

Saša Ilić: Odlična igra protiv Dunajske Strede, lepo je kad se pobedi

Čukarički je odigrao vrlo dobar meč protiv Dunajske Strede, Brđani su slavili sa 2:0 golovima Normana Kempbela i Ibrahime Endijaea. Stranci su pogađali, ali je i ostatak tima bio na vrhunskom nivou protiv ekipe koju je na početku sezone iz kvalifikacija za Ligu konferencija eliminisao Partizan.

- Lepa fudbalska predstava, protiv izuzetnog protivnika, koji igra dinamičan i dobar fudbal. Zadovoljan sam kako su momci izgledali, dosta su motorički i trkački parirali takvoj ekipi. Takođe, taktičke stvari su vrlo dobro obavljene. Zadovoljan sam kako su se stvari odvijale, lepo je i kad se dobije utakmica, iako rezultat nije primaran na pripremama – istakao je šef stručnog štaba belo-crnih Saša Ilić.

Pored dva pogotka, bilo je pregršt zanimljivih detalja na meču protiv slovačkog tima. Između ostalog, pamtiće se i promašaj Marka Rakonjca, koji je osim tog poteza, odigrao vrlo dobar meč.

- Ono što je Rakonjac pokazao, bilo je fantastično. Ima ogroman potencijal, bio je uglavnom fenomenalan, osim tog poteza. Što se tiče promašaja, ne znam šta je hteo u tom momentu, dešavale su mu se slične situacije u jesenjem delu sezone. Imao je utakmica kad napravi jedan vrhunski potez, pa potom grešku. Mnogo smo pričali o tome ranije, trebalo je ovakav sjajan potez da realizuje, ali dobro...

Defanzivno je Čukarički bio izuzetan protiv slovačkog tima, ali Ilić ističe da se momci u svakoj utakmici prilagođavaju datom momentu.

- Sve zavisi od utakmice do utakmice. Ono što hoćemo da uradimo je da na neki način smanjimo obim trčanja i idemo u dobrom pravcu. Mora da se zna ko iz koje zone istrči i kad napada protivnika. I to je bilo dosta dobro protiv Dunajske Strede.

Posle Alekse Jankovića, koji se povredio na prekinutoj utakmici protiv Alanije, odnosno Nikole Čolića koji je peh imao na treningu, meč protiv Dunajske Strede ranije je morao da napusti Norman Kempbel.

- To jeste problem. Do pre dva dana, izuzev Docića i Kovačevića, koji su bili povređeni, imali smo dobru situaciju. Sve povrede na pripremama u Turskoj su mehaničke prirode, Jankovića, Čolića i Kempbela. Nadam se da ćemo na tom broju stati.

Šlag na torti na pripremama Čukaričkog u Antaliji biće meč protiv kijevskog Dinama, u sredu.

- Tražili smo atraktivne rivale, iz krema svetskog fudbala. Boljeg protivnika od kijevskog Dinama na pripremama u Antaliji verovatno nismo mogli da imamo. Znamo kakvo su oni ime, kakva je istorija ukrajinskog tima, kakve igrače imaju, ko ih predvodi sa klupe. Igrali su Ligu šampiona ove sezone, na čelu su tabele njihovog šampionata... Biće nam to odlična provera, što bi se reklo, generalka pred početak šampionata, iako nas posle toga očekuje još jedan prijateljski susret. Želeli smo da se oprobamo protiv takvih rivala, da vidimo na kom smo nivou, s obzirom da i Čukarički juri plasman u Evropu, gde sigurno želi da napravi dodatni iskorak. Ujedno, biće ovo najbolja moguća provera pred nastavak šampionata i gostovanje Crvenoj zvezdi - zaključio je Saša Ilić.

Komentari (0)

Napiši Komentar