VESTI FK Čukarički

Šapić: Želimo tri boda u Subotici za dodatni iskorak ka vrhu tabele-StefanŠapić-

Šapić: Želimo tri boda u Subotici za dodatni iskorak ka vrhu tabele

Čukarički će u okviru desetog kola Super lige u nedelju (20 časova) gostovati Spartaku u Subotici, biće to jedan od derbija ove runde. Prošle sezone belo-crni su sa severa Srbije doneli sva tri boda, taj meč ostao je u pamćenju štoperu Brđana Stefanu Šapiću.

- Dobro smo tada otvorili utakmicu, poveli sa 2:0. Na poluvremenu, kao da je neka druga ekipa istrčala na teren, nikad to neću zaboraviti. Brzo je Spartak dao gol, ređale su se potom šanse pred našim golom, bukvalno nismo znali šta nas je snašlo. Iskreno, bili su tada bolji od nas, imali smo mnogo sreće – prisetio se Šapić.

Za ekipu Spartaka najviši igrač u ekipi Aleksandra Veselinovića ima samo reči hvale.

- Zaista mi se sviđa kako Spartak izgleda kao ekipa, nema raštrkane igre, uvek su kvalitetni i posebno neugodni na domaćem terenu. Nama je jasno da u Subotici neće biti lako, ali idemo po tri boda. Pobeda u gostima protiv takve ekipe bila bi dodatni iskorak za naš tim ka vrhu tabele – istakao je Šapić, koji je još dodao:

- I nama odgovara stil igre Spartaka, vole da se nadmeću i takmiče, jednostavno rečeno, igraju fudbal. Sa te strane, i nama će biti lakše, s obzirom da ne verujem da će se oni preterano „zatvoriti“. Svakako da očekujem lepu utakmicu, publika će imati šta da vidi.

Šapić je odigrao 37 mečeva u kontinuitetu za Čukarički, bez pauze, računajući duele u Super ligi, Kupu Srbije i kvalifikacijama za Ligu Evrope.

- Znam za taj podatak. Bude umora posle utakmice, ali svaki naredni dan mora da se iskoristi da se to ukloni. Najbitnije je da dobro guramo ove sezone, izgledamo odlično kao ekipa, posebno ako se u obzir uzme činjenica da smo najmlađi u prvenstvu. Konstantno napredujemo, nadam se da ćemo zadržati taj trend.

Međunarodni centar za sportske studije (CIES) objavio je zanimljive podatke o evropskim klubovima, po prosečnoj visini igrača Čukarički i Javor dele treće mesto u čitavoj Evropi. Ta dva kluba imaju prosečnu visinu svojih igrača od 185,6 centimetara. Ispred njih su samo drugoplasirani Horsens iz Danske (185,9 centimetara) i ubedljivo prvi Union iz Berlina (186,8 centimetara). A na Banovom brdu po tom parametru prednjači upravo Šapić, visok 203 centimentra.

- Nisam znao za taj podatak, svakako je interesantan. Na nama je da to koristimo na najbolji mogući način, i u napadu i u odbrani – rekao je Šapić.

Komentari (0)

Napiši Komentar