VESTI FK Čukarički

Šapić: Protiv Napretka jednako teško kao protiv Zvezde-StefanŠapić-

Šapić: Protiv Napretka jednako teško kao protiv Zvezde

Čukarički do plasmana u Evropu deli još četiri koraka. Posle četiri osvojena boda u duelima protiv Crvene zvezde (3:2) i Radničkog (2:2), na Banovom brdu sa optimizmom dočekuju finiš sezone. Uz ogromnu dozu samopouzdanja posle sjajnih igara protiv dva vodeća tima u Super ligi.

- U plej-ofu smo startovali duelima protiv tri najjača tima, osvojili smo četiri boda, konsolidovali se brzo posle poraza protiv Partizana u Humskoj. Znali smo da u ta tri meča nemamo šta da izgubimo, a ispostavilo se da smo mnogo dobili. Ne samo bodovno, već i na samopouzdanju, posebno zbog načina na koji smo osvajali bodove – istakao je Stefan Šapić, visoki štoper Čukaričkog, koji je potom pojasnio na šta je tačno mislio:

- Ekipa smo koja ima dobro okruženje, držimo se svi zajedno, pogotovo kad nam ne ide. Mnogo puta ove sezone događalo se da gubimo, ali uspemo da stignemo, često i da prestignemo rivale. Stalno bodrimo jedni druge, atmosfera je zaista sjajna u ekipi.

I u prva dva meča u sezoni protiv narednog rivala, Napretka, Čukarički je gubio. U Kruševcu je posle vođstva domaćih osvojen bod (1:1), na Banovom brdu su takođe Čarapani imali prednost, ali su belo-crni osvojili čitav plen (2:1). Može li u sredu (18 časova) bez drame protiv istog rivala?

- Sve zavisi od toga kako ćemo otvoriti utakmicu, nikad se ne zna protiv Napretka. Vrlo su neugodna ekipa, dobro popunjena na svim pozicijama, teško bi mi bilo da bilo kog pojedinca izdvojim. Pokušaćemo naravno od prvog minuta da odigramo onako kako treba. Do kraja šampionata ostalo je još samo četiri kola.

Da li već pravite računicu koliko bodova bi Čukaričkom bilo dovoljno da izbori Evropu?

- Niko još ne razmišlja na taj način, rano je, ima mnogo da se igra. Za sad je najbitnija samo prva naredna utakmica, protiv Napretka. U isto vreme igraju međusobno preostala dva naša rivala koja se bore za plasman u Evropu, Partizan i Mladost. Ali, jedna računica je najprostija za sada, a to je ona da se mi pitamo, sve je do nas. Jednostavno, ako u naredna četiri meča osvojimo 12 bodova, bićemo treći – istakao je Šapić.

Naravno, to je mnogo lakše reći nego ostvariti, a Šapić je napomenuo da mečevi protiv Napretka, Proletera i Vojvodine kod kuće, odnosno Mladosti u Lučanima, neće biti ni malo laki.

- Ništa lakši od duela protiv recimo Crvene zvezde. Čekaju nas četiri veoma teške utakmice, u kojima možemo mnogo da dobijemo, ali i mnogo da izgubimo.

Dakle, biće i pritiska u tim duelima, pobede će biti imperativ?

- Tačno, ali to je i normalno, Na nama je da se sa tim pritiskom izborimo. Do sada smo sve izneli na vrlo dobar način, neka tako i ostane – poručio je Šapić.

Komentari (0)

Napiši Komentar