VESTI FK Čukarički

Šapić pred gostovanje TSC-u: Nema favorita, šanse su podjednake-StefanŠapić-

Šapić pred gostovanje TSC-u: Nema favorita, šanse su podjednake

Prvi duel TSC-a i Čukaričkog u Super ligi Srbije biće odigran u subotu, od 17 časova u Senti. Oba tima od početka takmičenja u domaćem šampionatu znaju samo za pobede, Bačkotopolčani imaju tri trijumfa, Brđani jedan manje, s obzirom da su odložili susret sa Radom. Jedan od retkih koji je igrao protiv TSC-a je Stefan Šapić, visoki štoper Čukaričkog.

- Bilo je to dok sam bio na pozajmici u beogradskom Sinđeliću, odigrao sam tada jedan susret protiv TSC-a, ali od tada su oni drastično promenili ekipu. Na terenu u Senti nikad nisam igrao, teren je nepoznanica za sve nas, ali prilagodićemo se – istakao je momak sa najdužim stažom u klubu sa Banovog brda.

Iako je TSC novajlija u eliti, Šapić je pohvalio rivala pred prvo ovosezonsko gostovanje u Super ligi. Podsetimo, prethodna dva meča, belo-crni su odigrali pred svojim navijačima, protiv Napretka (1:0) i Radnika (1:0).

- TSC je tek ušao u elitu, ali te ekipe obično igraju sa dodatnom motivacijom. To pokazuju i njihovi rezultati na startu prvenstva, ostvarili su sve tri pobede. Pre svega, dobro su organizovana ekipa. Gledali smo ih u video analizi, uočili smo odakle nam preti najveća opasnost.

Igraće TSC i Čukarički u „nezgodnom“ terminu, od 17 časova, po prognozama meteorologa po velikoj vrućini.

- Jasno nam je svima da neće biti lako, da nas čeka velika vrućina, ali profesionalci smo, prilagodićemo se. Daćemo sve od sebe da iz Sente donesemo tri boda – poručio je Šapić.

Odbrana Brđana na početku sezone funkcioniše veoma dobro. Za sada Čukarički jedini, uz Partizan i Crvenu zvezdu, nije primio gol u Super ligi.

- To nije pokazatelj dobre igre samo u odbrani, već zasluge idu čitavoj ekipi. Odbrana je na nivou samo kad cela ekipa funkcioniše kako treba, dakle i napad i sredina terena. Igramo dobro na početku sezone, dajemo golove, ne primamo ih, nadam se da ćemo da nstavimo u tom ritmu. Pogotovo su pozitivni komentari bili posle meča protiv Radnika, čuo sam da su mnogi rekli da je meč bio prelep za gledanje, pun ritma, sa šansama na obe strane. Neka tako bude i u Senti, a mi znamo da se naš rival neće predati tako lako.

Ko je favorit pred sutrašnji duel?

- Nema favorita! Oba tima su dobila sve utakmice do sada, mislim da su šanse podjednake – zaključio je Stefan Šapić.

Komentari (0)

Napiši Komentar