VESTI FK Čukarički

Ron Jans: Moramo da budemo vrlo oprezni protiv Čukaričkog--

Ron Jans: Moramo da budemo vrlo oprezni protiv Čukaričkog

čkog Ron Jans, šef stručnog štaba Tventea, bio je prilično raspoložen prilikom dolaska na konferenciju za novinare i zvanični trening dan pred meč. O očekivanjima u prvom duelu protiv Čukaričkog kazao je:

- Imali smo vrlo dobre rezultate u predsezoni, ali moramo da budemo izuzetno oprezni u utakmici protiv Čukaričkog. Biće nam to prvi zvanični meč u ovoj sezoni, za razliku od protivnika. Videli smo da imaju vrlo dobar start sezone, da su bili prilično ubedljivi protiv tima iz Luksemburga. Imamo i mi mladih igrača koji nikad nisu igrali u mečevima kao što će biti ovaj u kvalifikacijama za Ligu konferencije, biće im to čudno. Opet, očekujemo veliku podršku navijača i u Beogradu, možda da budu i glasniji od domaće publike – kazao je Jans.

Koji bi rezultat bio po meri Tventea u prvom susretu u Beogradu?

- Uvek je dobro pobediti. U nekim prošlim vremenima, kad je važilo pravilo gola u gostima, na strani je pametnije “čuvati nulu”. Sada je drugačije, a iskreno možda bi i nerešen ishod bio dobar pred revanš, ipak je najbitniji plasman u narednu rundu.

Podsetio je Jans da je već imao iskustvo igranja mečeva u Srbiji, upravo na stadionu Partizana, u sezoni 2006/07 sa Groningenom je eliminisan u kvalifikacijama za Ligu Evrope.

- Imam noćne more od te utakmice. Izgubili smo ovde sa 4:2, potom u revanšu pobedili sa 1:0, pa je Partizan prošao dalje. Ljubitelji fudbala se sigurno sećaju da je za nas tada igrao i Luis Suarez, postigao je i gol na tom prvom meču u kojem smo poraženi. I dalje mislim da smo imali bolji tim od Partizana tada, da smo bili čak i bolji u oba meča, ali isto tako i prenervozni u prvom poluvremenu prvog susreta.

Govorio je šef struke Tventea i o Dušanu Tadiću, za koga je istakao da je vrhunski profesionalac.

- Srbija je fudbalska zemlja. Dobro, sigurno i teniska, pre svega zbog Novaka Đokovića - ispravio se u startu šef struke Tventea, koji je potom nastavio: - Svi Srbiju i srpski fudbal sada u Holandiji gledaju preko Dušana Tadića. On jednostavno uvek želi loptu, uvek ima motiv da pobedi. Vrlo je ponosan, kad ga kritikujete, nemojte to nikad da radite u grupi, već mu to kažite lično. Tadić je veliki igrač, kapiten Ajaksa, primer za sve, maksimalnim zalaganjem na svakom treningu, u teretani, van terena... Izuzetan profesionalac. Pored toga igrao je za Tvente, što je za nas bitna činjenica. Ali, bilo je još dobrih srpskih igrača, Mitar Mrkela, Špira Grujić, Goran Lovre...

Riki van Volfsvinkel, iskusni napadač Tventea biće jedna od najvećih pretnji odbrani Čukaričkog. Na konferenciji za novinare istakao je da jedva čeka prvi zvanični duel svog tima u novoj sezoni.

- Ovo su evropske utakmice i vrlo smo uzbuđeni što baš na ovaj način zvanično startujemo u sezoni. Izuzetno smo motivisani, želimo da našu evropsku turu krenemo na najbolji mogući način, da igramo maksimalno od starta. Cilj je naravno da u ukupnom skoru budemo bolji od Čukaričkog i da prođemo dalje. Imali smo izuzetne utakmice u pripremnom periodu, posebno je dobro bilo u poslednjoj proveri protiv Bolonje na našem stadionu. Jesu prijateljske utakmice drugačije, ali zaista smo ih igrači sa ogromnim motivom, kao da su zvanične.

Volfsvinkel je istakao da je njegov tim u Beograd došao na pobedu.

- Uvek dolazimo po pobedu, sa kim god i gde god da igramo. Opet, sve zavisi kako će utakmica krenuti, i kojim tokom će se odvijati.

Priznao je napadač holandskog tima da ne zna mnogo o ekipi Čukaričkog.

- Iskreno, srpska liga se ne prati preterano u Holandiji, pa ni ne znamo mnogo o Čukaričkom. Ali, izuzetno cenimo srpske igrače i reprezentaciju. Imali smo i video analizu i videli da se radi o dobro ekipi.

Komentari (0)

Napiši Komentar