VESTI FK Čukarički

Remi omladinaca Čukaričkog sa prvotimcima rumunske Čikserede--

Remi omladinaca Čukaričkog sa prvotimcima rumunske Čikserede

Čukarički – Čiksereda 1:1 (0:0)

Strelci: 1:0 – Milivojević u 58, 1:1 – Hamed u 85. minutu iz jedanaesterca.

ČUKARIČKI: Kožul, Rogan, Radojičić, Grgić, Bosančić, Kadijević, Nikolić, Terzić, Fratrović, Rakonjac, Savić. Drugo poluvreme: Marković, Ignjatović, Petković, Drezgić, Radojičić, Daničić, Ergelaš, Đukić, Milivojević, Subotić, Ajdar, Kežman, Denić, Spasojević.

ČIKSEREDA: Đ. Šilard, Adrijan, Bonifak, Intzidis, Marone, V. Šilard, Karlo, Šajb, Norbert, M. Šilard. Igrali su još: Danijel, Palmes, Atila, Botond, Tibor, Kristof, K. Šilard, Hamed, Barna, Levente, Alpar, Soma.

Omladinci Čukaričkog odigrali su nerešeno protiv prvog tima rumunskog drugoligaša Čikserede. Brđane je u vođstvo doveo Milivojević posle prelepog proigravanja Đukića u 58. minutu, a izjednačenje su Rumuni izborili pet minuta pred kraj, kad je Hamed bio siguran iz jedanaesterca.

Čukarički je tokom većeg dela meča bio bolji rival, iako je igrao protiv iskusnijeg tima. Već na startu meča Rakonjac je pogodio stativu, a u 20. minutu dobru priliku imao je Fratrović, posle centaršuta Terzića iz slobodnog udarca, ali je mreža Čikserede ostala netaknuta. Rumuni su uzvratili u 29. minutu, tada je Mađar Šilard prihvatio loptu pored neodlučne odbrane belo-crnih, ali je iz dobre pozicije šutirao preko gola.

Dva minuta kasnije zapretio je i Norbert, a najbolju priliku rumunski drugoligaš imao je u 37. minutu, kad je Šajb odlično prihvatio loptu, ali je sa 17 metara loše šutirao. U finišu, odlična prilika za Brđane, ali je šut Bosančića u poslednji čas izblokiran.

U nastavku dominacija Čukaričkog. Situacija iz 55. minuta samo je nagovestila da će se uskoro zatresti mreža rumunskog tima. Tada je posle ubacivanja iz slobodnog udarca lopta stigla do Lukića, ali je odbrana Čikserede uspela da interveniše u odsutnom momentu. Ipak, tri minuta kasnije bili su nemoćni. Đukić je presekao pas na polovini rivala, potom je prešao prvog čuvara i maestralno proigrao Milivojevića, koji je samo „bocnuo“ loptu pored nemoćnog golmana protivnika – 1:0.

U 69. minutu mogao je Čukarički da duplira prednost, Ergelaš je posle prodora po desnoj strani centrirao, a sa 15 metara glavom je šutirao Ajdar, ali je bio neprecizan. Imali su Brđani kontrolu meča sve do 85. minuta, kad su se poigravali ispred svog gola, a na kraju je Denić skrivio jedanaesterac. Siguran realizotor najstrože kazne bio je Hamed.

Naredni meč omladinci Čukaričkog odigraće u nedelju protiv Čeških Buđejovica, a pred povratak za Beograd, 5. februara, rival će im biti vršnjaci kiparskog APOEL-a.

Komentari (0)

Napiši Komentar