VESTI FK Čukarički

Remi kadeta Čukaričkog i Zenita uz goleadu – 3:3--

Remi kadeta Čukaričkog i Zenita uz goleadu – 3:3

Čukarički – Zenit 3:3 (0:2)

Pomoćni teren FK Crvena zvezda. Gledalaca: 200. Strelci: 0:1 – Fomijenko u 40, 0:2 – Žigangirov u 44. iz jedanaesterca, 0:3 – Kravčenko u 50, 1:3 – Dragojlović u 73, 2:3 – Dragojlović u 86, 3:3 – Šare u 90. minutu.

ČUKARIČKI: Kožul, Milanović, Kadijević, Petković, Nikolić, Vićević, Ajdar, Lukić, Kežman, Grgić, Đukić. Igrali su još: Marković, Kolocka, Dragojlović, Aćimović, Jovanović, Vuković, Šare.

ZENIT: Kukuškin, Galkin, Dol, Kozjarev, Habirov, Žigangirov, Taran, Boldirev, Kuznjecov, Kravčenko, Fomijenko. Igrali su još: Jogaldin, Prokopjev, Erošenkov, Koršunov.

Kadeti Zenita su gosti Crvene zvezde, sa kojom imaju zajedničkog sponzora, kompaniju „Gaspromnjeft”. U sklopu turneje u Beogradu mladi tim iz Sankt Petersburga iskoristio je priliku da odmeri snage sa vršnjacima Čukaričkog. Bio je to vrlo zanimljiv meč, sa dva različita poluvremena, uz pravedan remi na kraju. Rivali su bili ravnopravni sve do završnice prvog poluvremena. Tada je ruski tim iskoristio greške odbrambenih igrača Brđana, najpre je to učinio Fomijenko u 40. minutu, a potom je četiri minuta kasnije sa bele tačke precizan bio Žigangirov.

– Imali smo šansi u prvom poluvremenu, u nekim situacijama „dva na jedan” naši igrači su bili sebični, pokušavali su da individualno završe akcije, umesto da to učine kolektivnom igrom. Morali smo da održimo „sastanak” između dva poluvremena, da momci počnu da rade ono što inače vežbamo na treninzima – kazao je Duško Ljubičić, trener kadeta Čukaričkog.

Ni u nastavku nije dobro krenulo po belo-crne. Već u 50. minutu Zenit je stekao tri gola viška, i to posle grube greške odbrane Brđana, koji su jednu loptu ispucali samo do Kravčenka, a ovaj je lako rešio situaciju „jedan na jedan” sa golmanom Čukaričkog. Ipak, od tada srpski tim je zaigrao daleko bolje, posebno posle ulaska momaka sa klupe. Ekipu je sa dva gola pokrenuo krilni igrač na probi iz Raške, Danilo Dragojlović, koji je pogađao u 73. i 86. minutu. Konačan rezultat postavio je Šare u poslednjim trenucima susreta. Kod dva od ta tri gola asistent je bio Vuković.

– Nisam zadovoljan pristupom, Rusi su bili daleko agilniji od nas, a to ne bi smelo da se dogodi, posebno kad igramo međunarodne utakmice. Što se tiče Dragojlovića, momka koji je na probi kod nas, dobio je šansu u drugom poluvremenu, postigao dva gola, bio još jednom u šansi. Pokazao je određeni talenat i kvalitet, zanimljiv je igrač, ali treba da prođe još neko vreme da damo konačan sud – istakao je Ljubičić.

Komentari (0)

Napiši Komentar