VESTI FK Čukarički

Remi Čukaričkog protiv Metalca u Gornjem Milanovcu--

Remi Čukaričkog protiv Metalca u Gornjem Milanovcu

Metalac – Čukarički 0:0

Stadion Metalca u Gornjem Milanovcu. Igrano bez prisustva gledalaca. Sudija: Nikola Radaković. Pomoćnici: Milan Šutulović i Atila Harmat. Žuti kartoni: Jokić, Vlalukin (Metalac).

METALAC: Puletić, Maksimović (od 77. Grbović), Vranjanin, Popović (od 46. Gočanin), Desančić (od 46. Mbungu), Vasiljević, Katanić, Rogač, Antonijević, Jokić (od 62. Kokir), Vlalukin.

ČUKARIČKI: Petrović, Docić, Stevanović (od 38. Vidosavljević, od 56. Rakonjac), Šarić, Kamenović, Kajević, Ćirković, Ostojić, Pantić (od 77. Lukić), Šapić, Birmančević.

Čukarički je osvojio bod na gostovanju Metalcu. Bili su belo-crni bolji rival, stvorili su više šansi, ali ni jednu nisu iskoristili, pa su se oiz Gornjeg Milanovca vratili sa samo jednim bodom – 0:0.

Nekoliko prinudnih izmena morao je da načini trener Čukaričkog Aleksandar Veselinović, u odsustvu povređenih Endijaea i Ezea i suspendovanog Kovača, šansu u Gornjem Milanovcu od starta dobili su Ćirković, Šarić i Pantić.

Do prve šanse došao je Čukarički, Ćirković je lepo ubacio loptu sa desne strane, a Birmančević je pokušao „makazicama“, ali je bio neprecizan. U 16. minutu još bolja prilika, ovoga puta po levoj strani Birmančević je prošao dvojicu igrača, ušao u šesnaesterac i centrirao ka Kajeviću, koji je usamljen sa 13 metara šutirao visoko preko gola Metalca.

Minut kasnije u sjajnoj prilici bio je Šarić, ali mu je golman Puletić „ušao u šut“ i odbranio udarac sa pet metara. Usledio je mirniji period igre, u kojem je Metalac imao dva solidna pokušaja, ispostavilo se ne preterano opasna po Petrovića. Najpre je u 23. minutu posle dobre kombinacije iz slobodnog udarca šutirao Antonijević, ali pravo u golmana Čukaričkog, a potom je šest minuta kasnije iz okreta probao Katanić, ali nije bio precizan.

U 38. minutu Veselinović je morao da izvrši prinudnu izmenu, povredio se Stevanović, na njegovu poziciju šef struke Brđana vratio je Ćirkovića, na čije mesto je sa klupe ušao oporavljeni Vidosavljević.

U 42. minutu direktno iz slobodnog udаrca iskosa sa leve strane šutirao je Pantić, ali je Puletić boksovao loptu. Već u sledećem minutu nova prilika za belo-crne, Ćirković je odlično centrirao sa desne strane, Šarić je zahvatio loptu glavom, ali nije bio precizan. Pokušao je i Kajević sa 20-tak metara udaljenosti u poslednjim trenucima prvog poluvremena, ali je i on bio neprecizan, lopta je otišla visoko preko gola Metalca.

Još jedna prinudna izmena Čukaričkog u 56. minutu, teren je morao da napusti Vidosavljević, a Veselinović je u igru poslao Rakonjca, pa je do kraja susreta belo-crni tim igrao sa dva špica. Sjajnu priliku u 65. minutu, najbolju na meču, imao je Kajević, posle kombinacije Ćirkovića i Šarića, sjajno je šutirao, ali je Puletić još lepše odbranio.

Pokušao je odmah potom Rakonjac iz prve sa 18 metara, ali nije bio precizan. Baš kao ni Šarić, upravo posle dodavanja mladog reprezentativca Crne Gore u 67. minutu. U završnici susreta Brđani su imali nekoliko prilika da iz prekida ugroze domaćina, njaopasnije je bilo u 87. minutu kad je posle ubacivanja Docića iz slobodnog udarca Rakonjac glavom šutirao preko gola Puletića.

Vrlo dobru priliku u 89. minutu imoa je Birmančević, gotovo sa ivice šesnaesterca je snažno šutirao, lopta je prohujala pored leve stative Metalčevog gola. Bila je to i poslednja prilika na meču, s obzirom da je sudija van svakog rezona pokazao svega tri minuta nadoknade.

Komentari (0)

Napiši Komentar