VESTI FK Čukarički

Remi Čukaričkog i Voždovca u malom gradskom derbiju--

Remi Čukaričkog i Voždovca u malom gradskom derbiju

Čukarički - Voždovac 0:0

Stadion na Banovom brdu. Gledalaca: 300. Sudija: Danilo Nikolić. Pomoćnici: Atila Harmat i Ivan Mikalački. Žuti kartoni: Puškarić, Endijae, Mijailović (Čukarički), Milović, Lasickas (Voždovac). Crveni karton: Milović (Voždovac) u 81. minutu (drugi žuti karton).

ČUKARIČKI: Mićović, Kovačević (od 89. Drezgić), Stevanović, Kempbel (od 39. Ergelaš), Aganspahić (od 89. Spasojević), Puškarić, Mijailović, Endijae, Kovač (od 89. Tošić), Čolić (od 62. Docić), Roganović.

VOŽDOVAC: Krunić, Damjanović (od 63. Milojević), Milović, Lasickas, Pantović (od 87. Keita), Purtić, Đuričić (od 77. Ajdinović), Ćirković, Mašović (od 63. Novaković), Ivezić, Hajdin.

Čukarički i Voždovac su odigrali nerešeno u malom gradskom derbiju, mreže u poslednjem meču petog kola plej-ofa Super lige Srbije ostale su netaknute – 0:0. A golova je moglo da bude, posebno u drugom poluvremenu, u kojem su oba tima imala vrlo dobre šanse. Kod domaćih, mogli su do gola Kovač i Docić, prethodno je u poslednjim trenucima prvog poluvremena stativu pogodio Aganspahić. Kod gostiju, najbolju prilike imao je Milojević, u dva navrata.

Prvo poluvreme meča između gradskih rivala na Banovom brdu nije bilo preterano sadržajno. Tek u 29. minutu domaći su opasnije zapretili, Kovač je lepo centrirao sa leve strane, ali je Endijae zamalo zakasnio da glavom zahvati loptu. Pet minuta kasnije udarac je oprobao Hajdin sa ivice šesnaesterca, Mićović je skrenuo loptu u korner.

Najbolja prilika u prvom poluvremenu viđena je u poslednjem minutu, Čolić je iznudio prekršaj, Mijailović je iskosa sa leve strane ubacio loptu, koja je posle šuta glavom Aganspahića pogodila stativu. Sjajnu priliku Čukarički je imao u 53. minutu, bila je to kontra “tri na dva”, Ergelaš je prekinuo napad gostiju, dodao do Endijaea, Senegalac je ušao u šesnaesterac, prevario čuvara i šutirao, ali je Krunić odbranio njegov udarac sa 12 metara.

Uveo je za poslednjih pola sata šef struke belo-crnih u igru kapitena Docića, prethodno je umesto Kempbela na teren poslao Ergelaša. Najbolju priliku gosti su imali u 73. minutu, nisu se gosti obazirali na povredu Aganspahića, nastavili su napad, na kraju je Ćirković ubacio loptu ka Pantoviću, ali je požrtvovano intervenisao Roganović, koji je spasao svoj tim. Pet minuta kasnije najbolja prilika na meču, Milojević je šutirao sa šest metara, Mićović je odbranio, lopta se ponovo odbila do bivšeg igrača Čukaričkog, koji je sada sa pet metara uspeo da promaši gol.

Uzvratio je Čukarički u 83. minutu, sjajan centaršut sa desne strane uputio je Stevanović, Kovač je zahvatio loptu glavom i šutirao koji santimetar od gola Voždovca. Već u sledećem minutu šansa utakmice za belo-crne, Docić je izašao sam ispred Krunića, koji je odbranio njegov udarac sa osam metara, lopta se odbila do kapitena Čukaričkog, koji je iz drugog pokušaja promašio gol.

Komentari (0)

Napiši Komentar