VESTI FK Čukarički

Remi Čukaričkog i Sutjeske u prijateljskom meču na Banovom brdu--

Remi Čukaričkog i Sutjeske u prijateljskom meču na Banovom brdu

Čukarički – Sutjeska 1:1 (0:0)

Strelci: 0:1 – Nikač u 82, 1:1 – Kadijević u 87. minutu. Stadion na Banovom brdu. Gledalaca: 100. Sudija: Andrija Stojanović. Pomoćnici: Bojan Banović i Nikola Borović. Žuti kartoni: Kovačević, Obradović (Čukarički), Bubanja (Sutjeska).

ČUKARIČKI: N. Belić, Tošić (od 62. Roganović), Kovačević (od 62. Obradović), Stevanović (od 46. Adžić), Ergelaš (od 62. Vrekić), Tanasijević, Čolović (od 46. Miladinović), Spasojević (od 70. Aganspahić), K. Belić (od 62. Pavlović), Kovač (od 46. Braunović), Čolić (od 62. Kadijević).

SUTJESKA: Giljen (od 46. Ličanin), Grivić (od 60. Vučić), Augusto (od 80. Đuričković), Matanović (od 67. Pajović), Drinčić, Bubanja, Marković (od 46. Nikač), Vuković (od 46. Zoćević), Stjepović (od 60. Vlahović), Knežević (od 67. Mitrović), Jovović (od 74. Milić).

Vrlo zanimljiv prijateljski meč na Banovom brdu odigrali su Čukarički i Sutjeska, na kraju pobednika nije bilo – 1:1. Nikšićani su poveli pogotkom Nikića u 82. minutu, izjednačio je posle sjajne akcije Aleksandar Kadijević pet minuta kasnije.

Čukarički je igrao bez mladih reprezentativaca Srbije Novaka Mićovića, Viktora Rogana, Uroša Drezgića i Jovana Lukića, novopečenog „A“ reprezentativca Crne Gore Marka Rakonjca, mladog reprezentativca BiH Milana Savića, kao i nekolicine igrača koji su u procesu oporavka od povreda. Bila je ovo odlična prilika za Sašu Ilića i njegov stručni štab da provere i mlađe snage, pa su za ovaj meč pozvani i momci iz omladinskog tima, Braunović, Adžić, Pavlović, Vrekić, Miladinović, kao i tandem iz BASK-a, Obradović i Kadijević. Svi oni su šansu dobili sa klupe, tokom drugog poluvremena.

Prva velika prilika viđena je u 14. minutu, Jovović je iskoristio lošu reakciju odbrane Čukaričkog, fantastično je sa polovine terena proigrao Vukovića, koji je ušao u šesnaesterac i iskosa sa leve strane šutirao pored gola iskusnog Nemanje Belića, kapitena belo-crnih na ovom susretu. Uzvratio je u narednom napadu domaći tim, a Kovač je posle kornera propustio veliku priliku, iz neposredne blizine šutirao je preko gola Giljena.

Kolosalnu priliku Nikšićani su imali u 25. minutu, posle greške Kristijana Belića Jovović je izašao sam ispre golmana Čukaričkog, ali je sa 15 metara pogodio stativu. Na startu drugog poluvremena sjajna akcija Brđana, Miladinović je fantastično proigrao Spasojevića, a njega je u kontri u poslednjem momentu „pametnim“ prekršajem zaustavio Bubanja, koji je opravdano dobio žuti karton.

Još lepša je bila akcija iz 64. minuta, kad je Vrekić odlično centirao sa desne strane, a Roganović je zahvatio volej sa 14 metara, ali je lopta otišla zamalo pored gola Sutjeske. Četiri minuta kasnije Spasojević je ostao usamljen u protivničkom šesnaestercu, umirio je loptu i šutirao, ali je Ličanin maestralno intervenisao. U 76. minutu odlična prilika za Nikšićane, Nikić je pobegao Obradoviću i potom iskosa sa leve strane šutirao sa desetak metara, ali pored Belićevog gola.

Četiri minuta kasnije zicer je imao i Bubanja, ali je i on u situaciji „jedan na jedan“ promašio čitav gol. Ipak, u 82. minutu Sutjeska je povela, Nikač je bio priseban, primirio je loptu u protivničkom šesnaestercu, a potom je sa šest metara rutinski smestio u mrežu Čukaričkog – 0:1. Mogli si Crnogorci odmah potom da dupliraju prednost, najpre je udarcem glavom Pajović pogodio prečku, u nastavku akcije Belić je skinuo zicer Nikaču.

Nikšićani su brzo kažnjeni za brojne promašaje. Miladinović je u 87. minutu glavom prebacio loptu ka Kadijeviću, koji se driblingom u prijemu oslobodio čuvara, a potom je lako savladao Ličanina – 1:1.

Komentari (0)

Napiši Komentar