VESTI FK Čukarički

Remi Čukaričkog i niškog Radničkog u derbiju 13. kola--

Remi Čukaričkog i niškog Radničkog u derbiju 13. kola

Čukarički - Radnički (Niš) 2:2 (1:1)

Strelci: 1:0 - Docić iz jedanaesterca u 12, 1:1 - Jovanović u 24, 2:1 - Kovač u 86, 2:2 - Pejović iz jedanasterca u 88. minutu. Stadion na Banovom brdu. Gledalaca: 500. Sudija: Marko Ivković. Pomoćnici: Milan Pašajlić i Nikola Obradović. Žuti kartoni: Tošić, Petković, Kovačević (Čukarički), Stojanović, Pejović (Radnički).

ČUKARIČKI: Belić, Tošić, Kovačević, Docić, Stevanović, Ivanović, Badamosi, Puškarić (od 8. Drezgić), Lučić (od 54. Adžić), Petković (od 54. Kovač), Ovusu (od 82. Endijae).

RADNIČKI: Rosić, Jamkam, Štulić, Pejović, Đurišić (od 85. Marjanović), Dimić, Stojanović, Jovanović (od 68. Cvetković), Savić, Petrov (od 90+4. Ajdar), Aksentijević.

Čukarički i Radnički su odigrali nerešeno u poslednjem meču 13. Kola Super lige Srbije – 2:2. Mogli su Brđani do pobede, s obzirom na to da su po drugi put poveli u 86. Minutu golom Kovača, ali su samo dva minuta kasnije Nišlije izjednačile iz jedanaesterca, koji je realizovao Pejović. Prethodno je Čukarički poveo sa penala, koji je u 12. minutu iskoristio Docić, a u 24. minutu lep pogodak za radnički postigao je Jovanović.

Već u petom minutu veliki peh za Čukarički, posle duela sa Štulićem na travi je ostao iskusni Puškarić, kojem se dugo ukazivala pomoć, a potom ga je zamenio mladi Drezgić. Ipak, u 12. minutu Brđani su došli do velike prilike, koju su odmah i iskoristili. Ivanović se borio za loptu na 18 metara od gola, ona je došla do Badamosija, kojeg je u svom šesnaestercu oborio golman Rosić. Siguran realizator najstrože kazne bio je kapiten Docić - 1:0.

U 15. minutu Brđanima je poništen pogodak. Docić je uputio pas ka Ovusuu, ovaj je odmah uposlio Ivanovića, koji je smestio loptu u mrežu. Ipak, posle video provere pogodak je poništen, sudije iz VAR sobe su signalizirale da je reprezentativac Gane bio u ofsajd poziciji. Imale su tada Nišlije sreće, a u 24. minutu su stigle do izjednačenja. Bivši igrač Čukaričkog Saša Jovanović primio je loptu na 18 metara i izuzetno preciznim udarcem savladao je Belića - 1:1.

Do kraja poluvremena viđena je velika borba između dva šesnaesterca, a najveću priliku imali su belo-crni. Posle dodavanja Ovusua Ivanović je ostao sam sa Rosićem, iskosa sa desne strane sa devet metara je šutirao, ali je golman Radničkog taj udarac odbranio. Sjajnu priliku Nišlije su imale na startu drugog poluvremena, u 48. minutu Pejović je brzo izveo slobodan udarac, uposlio je Dimića koji je sa desne strane poslao sjajnu loptu ka Štuliću, ali najbolji strelac Radničkog se obrukao u toj situaciji, pred praznim golom očajno je reagovao.

Sličnu priliku u 64. minutu imao je Čukarički, Adžić je idealno izveo slobodan udarac iskosa sa leve strane, a Stevanović je sa dva metra glavom šutirao preko gola Radničkog. Mogao je Ovusu mnogo bolje da reaguje u 71. minutu, primio je loptu na ivici šesnaesterca, driblingom se lako oslobodio čuvara, ali je potom šutirao pravo u Rosića. Bolja opcija je bila da pokuša da uposli nekog od saigrača. Šansu utakmice Čukarički je imao u 76. minutu, Kovač je izašao sam ispred golmana, Rosić je njegov šut sa 15 metara odbranio, lopta se odbila do Adžića, koji je sa 17 metara šutirao pored gola Nišlija.

Ipak, u 86. minutu Čukarički je ponovo poveo. Kovač je povukao napad, dodao je do Endijaea, ovaj je uspeo da je pošalje na stranu ka Badamosiju, koji je šutirao sa zemlje, Rosić je odbranio, ali je sve to odlično ispratio Kovač, koji se iskupio za malopređašnju grešku, lako je ubacio loptu u protivničku mrežu - 2:1. Ipak, samo dva minuta kasnije Nišlije su izjednačile, Kovačević je umesto lopte u svom šesnaestercu zakačio Štulića, a Pejović je iskoristio jedanaesterac – 2:2.

Komentari (0)

Napiši Komentar