VESTI FK Čukarički

Remi Čukaričkog i Gornjika, evrogol Ovusua, Stojanović promašio pobedu-Samuel KwameOwusu-

Remi Čukaričkog i Gornjika, evrogol Ovusua, Stojanović promašio pobedu

Čukarički – Gornjik 1:1 (1:1)

Stadion u Parekliši. Gledalaca: 50. Strelci: Angulo u 8, 1:1 – Ovusu u 30. minutu.

ČUKARIČKI: N. Stevanović, M. Stevanović, Puškarić, Šapić, Bogosavac, Kiso, Docić, Aleksić, Ovusu, Kajević, Mudrinski. Drugo poluvreme: Belić, Kovač, Šarić, Stojanović, Tedić, Veličković, Vidosavljević, Đorđević, Luković, Zorić, Kopitović.

GORNJIK: Čudi, Arnarson, Višnjijevski, Bohnijevič, Koj, Matraš, Volštinjski, Gvilia, Žurkovski, Himenez, Angulo. Igrali su još: Bjelica, Kiklaiš, Mihalski, Hajda, Ajzenhart.

Čukarički je odigrao nerešeno protiv Gornjika, u drugoj proveri na Kipru – 1:1. Gornjik je poveo posle greške odbrane Čukaričkog, već u osmom minutu. Puškarić je vratio loptu ka golmanu Nemanji Stevanoviću, koji je uhvatio u ruke, po mišljenju sudije bio je to indirektan udarac, sa sedam metara. Posle kratkog dodavanja, Angulo je raspalio po lopti, a ona je prošla kroz „šumu nogu“ i završila u mreži Brđana – 0:1.

Bila je lopta uglavnom u nogama breogradskog tima, ali su i naredne dve šanse imali Poljaci. Prvo je u 22. minutu Himenez šutirao sa velike udaljenosti, ali je bio neprecizan, a dva minuta kasnije udarac je oprobao i Žurkovski, ali je to bilo preslabo za Stevanovića. Drugi deo prvog poluvremena u potpunosti je pripao Brđanima.

Najava izjednačenja bile su dve prilike, koje su imali Mudrinski i Bogosavac. Najpre je centarfor Brđana šutirao sa 22 metra, ali je bio neprecizan, nedugo zatim Bogosavac je posle nesporazuma odbrane poljskog tima mogao mnogo bolje da reaguje u gol-šansi. Čukarički se na Kipru pretplatio na evrogolove. Izjednačenje je usledilo u 30. minutu, Docić je odlično centrirao iskosa sa leve strane, Šapić je dobio vazdušni duel sa dvojicom odbrambenih igrača Gornjika, vratio je loptu ka ivici šesnaesterca, a na nju je tamo natrčao Ovusu, koji je zahvatio volej i postigao prelep gol – 1:1.

U 37. minutu Nemanja Stevanović je imao intervenciju za TV špice, posle prelepog udarca Angula sa 25 metara „izvadio“ je loptu iz rašlji svog gola. Mogla je ekipa Sime Krunića i do potpunog preokreta u završnici prvog poluvremena, kad je Bogosavac majstorskom fintom prevario dvojicu protivničkih igrača, dodao do Puškarića, koji je centrirao, ali je Mudrinski glavom šutirao pravo u golmana Čudija. U nastavku Krunić je izveo potpuno drugačiji tim, za razliku od njegovog kolege na klupi Gornjika.

Prvu šansu, već u 48. minutu imao je Vidosavljević, dugo je vukao loptu i potom šutirao sa 18 metara, ali pravo u protivničkog golmana. Tri minuta kasnije sjajna intervencija Belića, sprečio je iskusni golman Čukaričkog siguran pogodak, posle šuta Gvilije. U 57. minutu jedanaesterac za Čukarički. Šarić je prelepo „sklonio“ loptu, a posle zakasnelog starta Koja, sudija je opravdano pokazao na belu tačku. Najstrožu kaznu izveo je Stojanović, ali je ga golman Čudi pročitao.

Tri minuta kasnije imao je šansu Luković, šutirao je iz koraka sa 13 metara, ali ni on nije prevario golmana Gornjika. Belić je još jednom morao da interveniše, posle odlične akcije Poljaka i šuta opasnog Angula, iz okreta sa desetak metara. Isti igrač je stavio na muke Belića i u 79. minutu, fantastično je šutirao u kontri, ali je golman Čukaričkog još jednom bio nesavladiv.

Minut kasnije dve fantastične prilike za Brđane. Najpre, posle dodavanja Vidosavljevića, kad je Stojanović šutiroa sa 12 metara, ali je Čudi izbio loptu u korner. Odmah potom, Vidosavljević je maestralno ubacio loptu iz ugla, a na drugoj stativi je Kopitović sa tri metra prebacio gol rivala.

U 83. minutu Brđani su imali još jednu šansu, Veličković je odlično centrirao sa desne strane, a Tedić šutirao nogom u padu, no pravo u Čudija. Minut pre kraja slobodan udarac za belo-crne, izveo ga je Stojanović, ali je bio za malo neprecizan, lopta je prohujala pored desne stative gola poljskog tima.

Komentari (0)

Napiši Komentar