VESTI FK Čukarički

Rakonjac sa dva gola u 89. i 90. minutu doneo preokret protiv Novog Pazara-MarkoRakonjac-

Rakonjac sa dva gola u 89. i 90. minutu doneo preokret protiv Novog Pazara

Čukarički – Novi Pazar 2:1 (0:1)

Strelci: 0:1 – Kecap u 35, 1:1 – Rakonjac u 89, 2:1 – Rakonjac u 90. minutu. Stadion: „Švajcarija“. Igrano bez prisustva publike.

ČUKARIČKI: Petrović, Stevanović (od 58. Ćirković), Šapić, Puškarić, Tošić, Docić, Kovač (od 72. Lukić), Savić (od 60. Pantić), Birmančević (od 46. Eze), Kajević, Endijae (od 66. Rakonjac).

NOVI PAZAR: Drobnjak, Resić, Vukajlović, Zimonjić, Kurdić, Marinković, Hadžibulić, Delimeđac, Dacić, Kecap, Kurti. Igrali su još: Kovač, Marovac, Savić, Kovačević, Bajić, Lončar, Vlajković, Dragutinović, Gordić, Brunčević, Ragipović, Đulčić, Perić.

U poslednjem meču na pripremama na Zlatiboru, ujedno generalnoj probi pred početak Super lige, Čukarički je slavio protiv Novog Pazara. Diktirali su Brđani ritam, imali posed lopte, ali je je pre svega nedostajao završi pas. Sa druge strane, povratnik u društvo najboljih iskoristio je jednu od retkih prilika, preko iskusnog kapitena Kecapa. Ipak, belo-crni su u završnici, sa dva gola Marka Rakonjca, stigli do zasluženog trijumfa – 2:1.

Brđani su prvi došli do gola u osmom, ali je on čini se opravdano poništen. Savić je sa 18 metara prebacio odbranu Novopazaraca, a Šapić je savladao Drobnjaka, ali se našao u ofsajd poziciji. Četiri minuta kasnije lepa kontra belo-crnih, Savić je na polovini terena osvojio loptu, potom je sjajno uposlio Endijaea, ali je Semegalac načinio potez više, umesto da pokuša iz prve, sa 15 metara.

U 21. minutu odličan napad Čukaričkog po desnoj strani, usledio je centaršut Stevanovića, lopta je preskočila Birmnačevića, ali je došla do Kovača, koji je glavom šutirao preko gola. Novopazarci su umalo poveli iz prvog napada u 22. minutu, Kurti je šutirao sa ivice šesnaesterca, ne baš najbolje, ali je sve to odlično pratio Kecap, koji je u padu šutirao sa šest metara, ali je prebacio Petrovićev gol.

Nedugo zatim ponovo brza i precizna kontra Brđana, sve do završnice. Docić je preko čitavog terena pronašao Endijaea, koji je uputio povratni pas na ivicu šesnaesterca ka Saviću, ali je on lošije primio loptu, dovoljno da odbrana Novog Pazara otkloni opasnost. Ono što nije uspeo iz prvog, Novog Pazara Kecap učinio je iz drugog navrata. Primio je u 35. minutu kapiten povratnika u Super ligu jedan otpadak na 12 metara od gola, fintom se oslobodio čuvara i matirao Petrovića – 0:1.

Samo minut kasnije prilika za izjednačenje, Docić je odlično izveo korner, ali je Puškarić glavom šutirao preko Drobnjakovog gola. U 39. minutu još jedna dobra prilika za Čukarički, dugo je trajala ta akcija, u njenoj završnici Stevanović je oštro ubacio loptu sa desne strane paralelno sa linijom peterca, ali je usamljeni Endijae za malo zakasnio.

U 71. minutu odlična prilika za Brđane, Tošić je lepo centrirao, a Rakonjac glavom sa 11 metara zahvatio loptu, ali je pogodio prečku. U nastavku akcije, lopta je došla do Kajevića, ali je i njegov šut sa 20 metara zaustavila prečka. Tri minuta kasnije ponovo je Rakonjac bio u šansi, odlično je primio loptu na devet metara od protivničkog gola, šutirao je iz okreta, ali je bio neprecizan.

Četiri minuta pre kraja opasan napad Novopazaraca, razređena je bila odbrana Brđana, a na kraju je Perić lepo šutirao sa 17 metara, usledila je još lepša parada Petrovića. U finišu je zablistao Marko Rakonjac. Najpre je u 89. minutu, posle odličnog ubacivanja iz kornera Docića glavom zatresao mrežu Novopazaraca, a samo minut kasnije prelepo je, ovoga puta nogom, reagovao na odlično dodavanje Pantića, Kovač je bio nemoćan – 2:1.

Komentari (0)

Napiši Komentar