VESTI FK Čukarički

Prvi poraz Čukaričkog u sezoni, Kolubara slavila u Lazarevcu--

Prvi poraz Čukaričkog u sezoni, Kolubara slavila u Lazarevcu

Kolubara – Čukarički 3:1 (1:1)

Strelci: 0:1 – Jovanović u 24, 1:1 – Đuranović u 30, 2:1 – Mladenović u 50, 3:1 – Đuranović u 79. minutu. Stadion Kolubare u Lazarevcu. Gledalaca: 1.000. Sudija: Milan Mitić. Pomoćnici: Goran Beljin i Dragan Peranović. Žuti kartoni: Đenić, Stanivuković (Kolubara), Lukić, Nikčević, Kempbel (Čukarički).

KOLUBARA: Stanivuković, Janković, Radovanović, Đenić (od 88. Andrić), Kočović, Đokić, Marjanović (od 69. Stanković), Mladenović (od 74. Vučetić), Nikolić, Đuranović (od 88. Vasiljević), Bakić.

ČUKARIČKI: Mićović, Rogan (od 54. Nikčević), Tošić, Docić, Jovanović, Kajević (od 81. Rakonjac), Čolović (od 68. Endijae), Drezgić, Savić (od 54. Kempbel), Šapić, Lukić (od 54. Kovač).

Čukarički je doživeo prvi poraz u sezoni, Kolubara je slavila istorijski trijumf u debitantskom učešću u Super ligi protiv učesnika kvalifikacija za Ligu konferencija. Lazarevčani su iskoristili sve greške Brđana, koji us uspeli da povedu golom Jovanovića u 24. minutu. Ipak, uz dva gola Đuranovića i jedan Mladenovića, domaći su načinili veliki preokret i zasluženo su slavili – 3:1.

Nije bilo mnogo tempa na startu meča, ali su belo-crni kontrolisali igru. Mogla je Kolubara opasno da zapreti posle kornera koji je izveo Đenić, ali se njegovi saigrači u šesnaestercu Čukaričkog nisu najbolje snašli. Imali su i gosti odličnu priliku u 14. minutu, Savić je poveo kontru, uposlio Jovanovića, koji je šutirao sa 15 metara, ali pravo u golmana Stanivukovića.

U 24. minutu Čukarički je poveo. Bila je to sjajna akcija, Drezgić je prosledio loptu ka Čoloviću, ovaj je na levoj strani našao usamljenog Tošića, bek Brđana je centrirao po zemlji, a Jovanović sa nekoliko metara lako ubacio loptu u mrežu Lazarevčana – 0:1. Šest minuta kasnije izjednačenje. Lako je Đokić prošao po desnoj strani, lepo je centrirao, Đuranović je zahvatio loptu, ali ipsrva nije uspeo da savlada Mićovića, ipak dobio je novu šansu pored smušene odbrane belo-crnih, drugi put je nogom lako ubacio loptu u mrežu – 1:1.

Pred kraj poluvremena iznenada je Rogan došao do prilike, šutirao je sa 15-tak metara, ali je pogodio stativu. Prethodno je Čolović mogao bolje da reaguje, imao je otvoren put do gola, ali je umesto da šutira, odlučio da pokuša da asistira, no to nije učinio najbolje. U 45. minutu je probao i Docić sa skoro 30 metara iz slobodnog udarca, šutirao je zamalo iznad gola Lazarevčana.

Prvu priliku u nastavku, i to vrlo dobru, imao je domaćin. Posle prekršaja Šapića, Đuranović je odlično šutirao iz slobodnog udarca sa 17 metara, ali je Mićović maestralno intervenisao i izbio loptu u korner. Posle ubacivanja iz ugla u 50. minutu i lošije intervencije odbrane Čukaričkog, Mladenović je ostao usamljen i iskosa sa desne strane je preciznim udarcem doveo Kolubaru u vođstvo – 2:1.

Koji minut posle primljenog gola šef struke Čukaričkog Đorđević izvršio je trostruku izmenu, na teren je umesto Rogana, Lukića i Savića poslao Nikčevića, Kovača i Kempbela. Nešto kasnije, Čolovića je zamenio Endijae. Tek u 75. minutu Brđani su stigli do prilike, Docić je centrirao, Jovanović uspeo da sa 12 metara zahvatio loptu glavom, ali je to bilo daleko od gola Stanivukovića.

Čekali su Lazarevčani svoju priliku i dočekali je u 79. minutu. Ponovo su Brđani bespotrebno načinili prekršaj u opasnoj zoni, iskosa sa leve strane iz slobodnog udarca usledio je centaršut, a Đuranović je samo zakačio loptu glavom, dovoljno da je skrene u mrežu Mićovića – 3:1. U 83. minutu je Jovanović izašao sam pred golmana Kolubare, on je uspeo da mu odbrani udarac, lopta se odbila do Rakonjca, koji je sa 17 metara prebacio gol rivala.

Komentari (0)

Napiši Komentar