VESTI FK Čukarički

Prva pobeda Čukaričkog u novoj sezoni, laka trojka na Banjici-MarkoDocić,Samuel KwameOwusu,LukaStojanović-

Prva pobeda Čukaričkog u novoj sezoni, laka trojka na Banjici

Rad – Čukarički 0:3 (0:1)

Strelci: 0:1 – Ovusu u 35, 0:2 – Stojanović u 74, 0:3 – Docić u 86. minutu. Stadion: Kralj Petar Prvi. Gledalaca: 700. Sudija: Nenad Đokić. Pomoćnici: Nemanja Petrović i Slobodan Pavlović. Žuti kartoni: Ignjatijević (Rad), Kopitović (Čukarički).

RAD: Marković, Vico, Šipčić, Perendija, Ignjatijević, Stojanović (od 59. Riznić), Gusnić (od 46. Roganović), Lutovac, Ajković, Mladenović, Ilić (od 74. Tričković).

ČUKARIČKI: N. Stevanović, M. Stevanović, Kopitović, Puškarić, Bogosavac, Docić, Stojanović, Ovusu, Đorđević (od 68. Kiso), Belaković (od 68. Birmančević), Mudrinski (od 78. Tedić).

Do prve pobede u novoj sezoni Čukarički je stigao na Banjici, Brđani su slavili protiv Rada sa 3:0. Čukarički je bio dominantan u prvom poluvremenu, stvorio je daleko veći broj prilika, a iskoristio je jednu, ponovo je strelac vodećeg gola kao i protiv Zemuna u prvom kolu bio Samuel Ovusu.

Od početka meča Brđani su nametnuli žestok ritam, te su u prvih šest minuta imlai tri vrlo dobre prilike. Prvu u drugom minutu, Luka Stojanović je šutirao sa 20 metara, golman Rada Marković je izbio loptu u korner.

Dva minuta kasnije napad po levoj strani, Bogosavac je lepo centrirao, a Mudrinski glavom šutirao sa pet metara, ali je Marković još jednom bio sjajan. U šestom minutu Mudrinski je šutirao sa 15 metara, lopta je nezgodno odskočila, ali je Marković uz malo poteškoća ukrotio i ovaj udarac.

Imao je potom priliku mladi Đorđević, šutirao je sa 22 metra, ali za malo pored gola Rada. Dva minuta kasnije famtastična prilika za Čukarički, korner sa desne strane izveo je Docić, a Puškarić je glavom šutirao, no Marković je još jednom pokazao klasu.

Jedinu ozbiljniju priliku domaći su imali u 22. minutu, posle velike greške odbrane Čukaričkog, lopta je vraćena do Lutovca, koji je izašao „oči u oči“ sa Nemanjom Stevanovićem, ali je golman Brđana odbranio njegov pokušaj. U nastavku akcije lotpa je došla do Mladenovića, koji je sa deset metara šutirao pored gola gostiju. Potom je na scenu stupio Ovusu.

Zadavao je Senegalac velike muke čuvarima uz desnu aut liniju, najviše iskusnom Ignjatijeviću. U 28. minutu je upravo Ovusu odlično centrirao iz prve, a Mudrinski je šutirao glavom za malo iznad prečke. U 34. minutu još jedna prilika za Brđane preko Ovusua, koji je driblingom lako izbacio Ignjatijevića na ivici šesnaesterca, potom je pokušao da plasira loptu u dalji ugao golmana Markovića, ali je bio za malo neprecizan.

Ipak, samo minut kasnije Senegalac je odličnu igru krunisao pogotkom, drugim u sezoni. Akcija identična prethodnoj, ponovo je dobio duel sa Ignjatijevićem, ali je ovoga puta pogodio mrežu Rada – 0:1.

Do kraja prvog poluvremena nije bilo mnogo uzbuđenja, osim u 44. minutu, kad je viđen prvi žuti karton, dobio ga je Kopitović, koji je u kontri prekršajem zaustavio Lutovca.

U drugom poluvremenu drugačija slika na terenu. Rad je imao loptu u nogama, Čukarički se povukao i čekao šansu. Prvu su gosti imali u 49. minutu, Docić je bio u kontri, šutirao je sa 16 metara, ali je njegov udarac izblokiran.

U 68. minutu Krunić je načinio dvostruku izmenu, na teren je poslao Kisa i Birmančevića, iz igre su izašli Đorđević i Belaković. Čukarički je duplirao prednost u 74. minutu.

Krunić je pogodio sa izmenom, Kiso je odlično šutirao sa skoro 30 metara, lopta je pogodila stativu i odbila se u polje, a tamo je akciju ispratio Stojanović, koji je glavom matirao Markovića – 0:2.

U 84. minutu Ovusu je imao odličnu priliku da postigne svoj drugi, a treći gol za Čukarički. Ponovo je lako izbacio iz igre Ignjatijevića, ali je sa 15 metara šutirao koji santimetar pored desne stative Radovog gola.

Dva minuta kasnije definitivna potvrda pobede Brđana. Bio je to slobodan udarac iskosa sa leve strane i uigrana akcija. Birmančević je maestrano pronašao Docića, a kapiten Čukaričkog je sa 12 metara zakucao loptu u mrežu Rada – 0:3.

Komentari (0)

Napiši Komentar