VESTI FK Čukarički

Preokret Čukaričkog na startu sezone, Brđani slavili golovima Jovanovića-ĐorđeJovanović-

Preokret Čukaričkog na startu sezone, Brđani slavili golovima Jovanovića

Čukarički – Voždovac 2:1 (1:1)

Strelci: 0:1 – Milojević u 16, 1:1 – Jovanović u 42, 2:2 – Jovanović u 70. minutu. Stadion na Banovom brdu. Gledalaca: 500. Sudija: Momčilo Marković. Pomoćnici: Miloš Miškeljin i Marko Đuričić. Žuti karton: Kajević (Čukarički). Crveni kartoni: Stanisavljević (Voždovac) u devetom minutu, trener Rogan (Voždovac) u poluvremenu.

ČUKARIČKI: Petrović, Docić (od 76. Kovač), Stevanović, Jovanović (od 80. Rakonjac), Kempbel (od 46. Čolović), Tanasijević, Kajević (od 80. Lukić), S. Mijialović, Šapić, Janković (od 65. Savić), Roganović.

VOŽDOVAC: Preković, Bogdanović (od 79. Vujnović), Milović, Milosavljević (od 70. Stoisavljević), Stojčev (od 55. Pantović), Stanisavljević, Lasickas, M. Mijailović, Milojević, Purtić, Hajdin.

Čukarički je slavio na otvaranju sezone protiv Voždovca posle preokreta, Brđani su napravili sjajnu uvertiru pred premijeru u Evropi i duel drugog kola Lige konferencija protiv azerbejdžanskog Sumgaita (sreda, 20 časova). Gosti su poveli posle prelepog gola Nikola Milojevića u 16. minutu, ali je trijumf domaćinu sa dva gola obezbedio Đorđe Jovanović, koji je nastavio golgetersku seriju iz prošle polusezone – 2:1.

Već u devetom minutu Voždovac je ostao sa igračem manje, jedan od iskusnijih u gostujućem timu Aleksandar Stanisavljević prigovorio je arbitrima, a glavni sudija Marković pokazao mu je crveni karton. Ipak, nije to pokolebalo Voždovčane, odbrana domaćih ostavila je usamljenog Milojevića, a bivši igrač Čukaričkog raspalio je po lopti i postigao evrogol sa više od 25 metara – 0:1.

Imali su Brđani tri kornera, ali su do prve prilike došli tek u 21. minutu, kad je Janković centrirao sa ivice šesnaesterca, a Šapić bio najviši u skoku, ali je poslao loptu preko gola Prekovića. Mogao je tri minuta kasnije Kempbel posle dodavanja Kajevića mnogo bolje da reaguje, driblingom je izbacio čuvara, ali je potom vrlo loše šutirao sa pet-šest metara. Samo minut kasnije Stevanović je centrirao sa desne strane, Hajdin je igrao rukom u svom šesnaestercu, ali se arbitri nisu oglasili.

Nastavio je Čukarički sa inicijativom, a ona mu se isplatila u 42. minutu. Kajević je proturio loptu kroz noge čuvaru, Mijailović je sjajno centrirao sa desne strane, a Jovanović je majstorski zatresao mrežu Voždovca glavom – 1:1. Mogao je Jovanović da donese preokret svom timu već u 49. minutu, ovoga puta posle sjajno izvedenog kornera Docića ponovo je bio najviši u skoku, ali je glavom šutirao preko gola Prekovića.

Odličnu priliku imao je Janković, primio je sjajnu loptu u šesnaestercu Voždovca, izborio se za poziciju da šutira iskosa sa leve strane, ali je lopta otišla zamalo pored stative protivničkog gola. U 68. Roganović je fantastično centrirao sa leve strane, Jovanović je glavom ciljao, prebacio golmana Voždovca, ali je jedan odbrambeni igrač gostiju uspeo da izbije loptu i otkloni opasnost.

Ipak, samo dva minuta kasnije, Jovanović je bio uspešan. Čolović je prelepo ubacio loptu sa ivice šesnaesterca, a centarfor Brđana je ponovo glavom savladao Prekovića – 2:1. Samo što je kročio na teren, Rakonjac je kreirao šansu, mladi reprezentativac Crne Gore sjajno je uposlio Čolovića, koji je iskosa sa deset metara šutirao, ali je Preković uspeo da odbrani njegov udarac.

Probao je i Rakonjac sa 16 metara u nadoknadi vremena, ali je bio zamalo neprecizan. Poslednju priliku Brđani su imali u 93. minutu, odličnosu kombinovali Stevanović i Čolović, ovaj poslednji poslao je loptu ka Rakonjcu, koji je pokušao petom, ali je Preković još jednom bio na oprezu.

Komentari (0)

Napiši Komentar