VESTI FK Čukarički

Predsednik Gradske opštine Čukarica: Čukarički je klub koji ne zahteva ništa od opštine, a daje velike rezultate--

Predsednik Gradske opštine Čukarica: Čukarički je klub koji ne zahteva ništa od opštine, a daje velike rezultate

Predsednik Gradske opštine Čukarica Srđan Kolarić posetio je fudbalski klub Čukarički, koji se nalazi na pripremama na Bledu u Sloveniji. Kolarić je obavio razgovore sa predsednikom belo-crnih Draganom Obradovićem, kao i direktorom Vladimirom Matijaševićem, tehničkim direktorom Goranom Grkinićem i koordinatorom Omladinske škole Milovanom Sikimićem.

- Imao sam sastanke sa investitorima iz Slovenije, koji su spremni da ulažu u opštinu Čukarica. Iskoristio sam priliku da, kad sam već tu, posetim fudbalski klub Čukarički na pripremama na Bledu. Veliko mi je zadovoljstvo da posetim ekipu koja ima odličnu saradnju sa opštinom Čukarica. To je klub koji ne zahteva ništa od opštine, a daje velike rezultate. Takođe, Čukarički je jedan od najvećih platiša poreza i sve je to za veliki respekt – kazao je na startu razgovora sa medijima koji prate Čukarički tokom priprema u Sloveniji.

Predsednik Gradske opštine Čukarica Srđan Kolarić iskoristio je priliku i da posmatra prijateljski duel Čukaričkog protiv Jadran Dekanija, izneo je svoje utiske posle susreta u Radomlju.

- Video sam da su igrali mlađi momci, u razgovoru sa rukovodstvom kluba dobio sam informaciju da je većina momaka iz Omladinske škole Čukaričkog, zbog toga mi je posebno drago. Mladim ljudima se daje prilika da se pokažu i dokažu, zadovoljstvo je ulagati u mlade i pomagati ih, a Čukarički neguje tu tradiciju da od najmlađih selekcija pa nadalje nedri mlade sportiste – kazao je Kolarić, koji je potom dodao:

- Opština Čukarica mnogo ulaže u sport i sportiste, u sve sportske aktivnosti i pomoć klubovima. Ali, fudbalski klub Čukarički se sam finansira, gaji nove sportiste, koji će danas-sutra biti vrhunski igrači.

Kolarić je potom pričao o saradnji opštine Čukarica i fudbalskog kluba Čukarički, kao najuspešnijeg kolektiva u ovom delu Beograda.

- Naša saradnja je odlična. Mi smo kao opština imali stadion. Šta možemo da uradimo sa njim? Najbolje je da ga damo onima koji to najbolje mogu da iskoriste. U njega su uložena određena finansijska sredstva, da bi on ispunjavao sve potrebne uslove za takmičenja. Danas je Čukarički klub za respekt. Sam podatak da su odmah iza timova kao što su Crvena zvezda i Partizan dovoljno govori za sebe, za ponos je i čast svakog Čukaričana. Imamo odličnu saradnju i želimo da i u budućnosti bude tako.

Fudbalski klub ima u planu da obavi određene radove na stadionu, ali za tako nešto potrebne su mu dozvole.

- Sve dozvole koje mogu da se dobiju su ili na nivou opštine ili grada Beograda. Sve što fudbalski klub Čukarički traži, tu smo da pomognemo, ali moramo da poštujemo propise, kako urbanističke, koje je propisao grad Beograd, tako i opštine, da sve bude u skladu sa propisima. Uvek ćemo izaći u susret, da vidimo koje su to potrebe Čukaričkog, ali normalno uz poštovanje svih onih propisa grada Beograda i Republike Srbije.

Specifičan je i odnos Sportskog društva i fudbalskog kluba Čukarički.

- Postoji Sportsko društvo Čukarički koje egzistira 60 godina. Na žalost, Sportsko društvo nema takmičare, a ima ljude koji koriste ime Sportskog društva Čukarički za neke druge stvari, a ne da unaprede sport na našoj opštini. Za razliku od njih, fudbalski klub, koji je jedno vreme bio i sam u sastavu Sportskog društva, načinio je ozbiljan napredak, ulaže u mlade... Nama je cilj da rešimo taj sukob između Sportskog društva i fudbalskog kluba Čukarički, međutim postoje procedure kako to mora da se uradi. Tu su i sudski sporovi koji su pri kraju, nadamo se da ćemo uskoro omogućiti fudbalskom klubu, ali isto tako i Sportskom društvu da ukoliko žele ozbiljno da rade, da imaju uslove. Ali, ne da ometaju druge, u ovom slučaju Sportsko društvo to čini fudbalskom klubu Čukarički – kazao je Kolarić, koji je potom dodao:

- To je dokaz dobre saradnje, kako je moguće uklopiti partnerstvo privatnog kapitala i javnog interesa i vlasništva Republike Srbije. Stadion je vlasništvo grada Beograda, opštine i Republike Srbije i tako će ostati i dalje. Fudbalski klub Čukarički je korisnik i nama je drago da je tu, i ne sme da ima i u narednom periodu nikakvih problema. Klub ispunjava sve svoje obaveze i prema državi i prema mladima.

Kolarić je potom naglasio da će se problemi, koji su evidentni, rešiti za dobrobit svih.

- Gledamo da mirnim putem dođemo do rešenja koje će zadovoljiti obe strane. Nećemo dozvoliti bilo kome da opstruiše i da pravi probleme zbog ličnog interesa ili koristi.

Kolarić je istakao da mu je žao što neće moći da prisustvuje prvom evropskom meču Čukaričkog u ovoj sezoni, 21. jula na stadionu na Banovom brdu protiv azerbejdžanskog Sumgaita.

- Na žalost, baš tada putujem, neću biti tu, ali se nadam da će ekipa proći dalje i da ću biti na nekoj od sledećih evropskih utakmica. Za start prvenstva, koje je na programu nekoliko dana pre meča sa Sumgaitom sam tu – zaključio je Srđan Kolarić.

Komentari (0)

Napiši Komentar