VESTI FK Čukarički

Poraz Čukaričkog od Crvene zvezde u derbiju sedmog kola Super lige--

Poraz Čukaričkog od Crvene zvezde u derbiju sedmog kola Super lige

Čukarički – Crvena zvezda 1:2 (0:1)

Strelci: 0:1 – Pavkov u 40, 0:2 – Katai u 57, 1:2 - Jovanović u 89. minutu. Stadion na Banovom brdu. Gledalaca: 2.000. Sudija: Miloš Milanović. Pomoćnici: Jovan Grujić i Oliver Petrović. Žuti kartoni: Jovanović, Tanasijević, Drezgić (Čukarički), Rodić (Crvena zvezda).

ČUKARIČKI: Mićović, Docić, Jovanović, Radojičić (od. Rogan), Tanasijević (od 67. Drezgić), Kajević (od 75. Čolić), Čolović (od 46. Savić), Šapić, Janković, Roganović, Lukić (od 67. Ergelaš).

CRVENA ZVEZDA: Borjan, Ivanić (od 73. Krstičić), Degenek, Kanga (od 86. Nikolić), Pavkov (od 86. Dioni), Katai (od 81. Srnić), Dragović, Rodić (od 81. Stanić), Eraković, Ben, Sanogo.

Crvena zvezda je slavila u derbiju sedmog kola Super lige Srbije protiv Čukaričkog na Banovom brdu – 1:2. Crveno-beli su poveli golom Milana Pavkova u 40. minutu, prednost je duplirao, Aleksandar Katai u 57, a počasni pogodak za Brđane postigao je Đorđe Jovanović u 89. minutu.

Prvu priliku imao je Čukarički u 12. minutu, posle dobrog napada Čolović je pokušao da centrira sa ivice šesnaesterca, lopta se odbila od jednog odbrambenog igrača Crvene zvezde, na nju je na 15 metara od gola natrčao i iz prve šutirao Kajević, ali nije to učinio baš najbolje, lopta je bila lak plen za Borjana.

Samo dva minuta kasnije odlična prilika na drugoj strani, lopta se odbila do Degeneka, koji je majstorski zahvatio volej sa 17 metara, ali je Mićović odbranio u stilu najboljih svetskih golmana. Nedugo potom je iskosa sa desne strane probao i Katai, ali je bio neprecizan. U 19. minutu odlična prilika za crveno-bele, Pavkov je grudima prelepo spustio loptu ka Ivaniću, koji je stigao do nje pre Radojičića, zakačio je vrhom kopačke i prebacio Mićovića, ali je u poslednji čas izbio Šapić, gotovo sa gol-linije.

Probao je i Ivanić sa više od 20 metara u 31. minutu, ali je Mićović ponovo bio na visini zadatka. Golman Brđana je bio vrlo siguran i u 37. minutu, kad je sa 20 metara šutirao Katai. Zvezda je povela u 40. minutu. Kanga je odlično centrirao sa desne strane, Pavkov je bio sjajan u skoku, glavom je zakucao loptu u mrežu Čukaričkog – 0:1.

U jedinom minutu nadoknade prvog poluvremena Katai je odlično centrirao sa leve strane, Pavkov je zahvatio volej na šest metara od gola, ali ga je Šapić izblokirao. Prvu priliku u nastavku imali su gosti, Kanga je natrčao na jednu odbijenu loptu na 20 metara od gola, usledio je topovski udarac, ali je Mićović ponovo bio siguran.

Posle dužeg vremena Čukarički je imao priliku, u 54. minutu Savić je poveo akciju, dodao do Kajevića, ovaj odmah uposlio Jovanović, a najbolji strelac belo-crnih je sa 15 metara šutirao pravo u Borjana. Crvena zvezda je prednost duplirala u 57. minutu. Bila je to solo akcija Kataija, njegov prvi udarac Mićović je odbranio, lopta se vratila igraču Zvezde, koji je iz drugog puta bio nepogrešiv – 0:2.

Mogli su gosti i do trećeg gola, posle lošeg ispucavanja Mićovića sevnula je kontra, pokušao je najpre Ivanić, potom i Pavkov, ali nije bilo kazne. Probao je iz velike udaljenosti Kanga u 70. minutu, ali je i on bio zamalo neprecizan. Do kraja meča su menjala oba trenera, Saša Ilić i Dejan Stanković, ali je ritam prilično opao, samim tim bilo je i mnogo manje uzbuđenja.

Sve do 89. minuta, kad je Degenek napravio veliku grešku, Čolić mu je lako umakao, ušao u šesnaesterac, uputio sjajnu povratnu loptu ka Jovanoviću, koji je lako ubacio u mrežu Crvene zvezde - 1:2. Ipak, do kraja meča nije bilo promene rezultata.

Komentari (0)

Napiši Komentar