VESTI FK Čukarički

Ponovo "dupla" pobeda Čukaričkog, ovoga puta protiv Rada--

Ponovo "dupla" pobeda Čukaričkog, ovoga puta protiv Rada

Čukarički – Rad 4:0 (1:0)

Strelci: 1:0 – Šapić u 25, 2:0 – Stojanović u 37, 3:0 – Mićin u 50, 4:0 – Stojanović u 52. minutu.

ČUKARIČKI: Petrović, Ćirković, Šapić, Ostojić, Kamenović, Docić, Stojanović, Vidosavljević, Kajević, Mićin, Endijae.

RAD: Marković, Stojanović, Perendija, Trninić, Petrović, Milošević, Busnić, Ilić, Živković, M. Trifunović, Kasalica.

Čukarički i Rad su odigrali dve prijateljske utakmice na terenu FSS-a na Adi Ciganliji, sa poluvremenima od po 30 minuta. U oba duela slavili su Brđani, u prvom sa 4:0, u drugom rezultat je glasio 2:0.

Trener belo-crnih Aleksandar Veselinović izveo je sličan sastav kao pre tri dana protiv Proletera, jedina izmena bila je prinudna, umesto Tedića u špicu je igrao Endijae. Čukarički je bio dominantan rival, imao je posed lopte i mnogo više šansi, na kraju je za sat vremena igre čak četiri materijalizovao. Rad je odolevao do 25. minuta, kad je Docić izveo korner sa desne strane, a u gužvi u petercu Građevinara najbolje se snašao Šapić, koji je ćušnuo loptu u mrežu – 1:0.

Prethodno su Brđani imali šansu takođe iz kornera, ali je posle ubacivanja Docića, tada sa leve strane, Stojanović glavom šutirao za malo preko gola. Mogao je i Rad do vođstva u 21. minutu, ali je posle opasnog prodora Živkovića, sjajno reagovala odbrana Brđana. U 27. minutu lepa akcija belo-crnih, dva dupla pasa razmenili su Mićin i Endijae, ali je Marković stigao do lopte pre Senegalca u odsutnom trenutku.

Deset minuta kasnije Čukarički je duplirao prednost, na ovom meču ponajbolji pojedinac Ćirković odlično je prošao po desnoj strani i uposlio Stojanovića, koji je lako plasirao loptu u protivničku mrežu – 2:0. Kako se meč bližio kraju, tako je fizička sprema igrača Čukaričkog dolazila do izražaja.

Najpre je Endijae imao dva zicera, prvi u 41. minutu, kad je izašao sam ispred golmana Markovića, ali je sa šest metara šutirao pravo u njega. Drugu, četiri minuta kasnije, kad ga je glavom maestralno proigrao Stojanović, ali je Senegfalac ovoga puta sa deset metara šutirao koji santimetar od gola Rada.

U 50. minutu raspoloženi Mićin je posle prodora i solo akcije po levoj strani ušao u šesnaesterac i savladao Markovića – 3:0. Dva minuta kasnije, još jedan odličan centaršut Ćirkovića i lagana realizacija Stojanovića – 4:0.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Čukarički – Rad 2:0 (0:0)

Strelci: 1:0 – Birmančević u 35, 2:0 – Šarić u 49. minutu.

ČUKARIČKI: Belić (od 31. Mićović), Nikčević (od 31. Radojičić), Stevanović, Rubežić, Veličković, Kovač, Terzić (od 31. Lukić), Aleksić, Birmančević, Zorić, Rakonjac (od 31. Šarić).

RAD: Mićanović, Parađina, Tanović, Dobrijević, Bašanović, Stjepanović, Šaka, V. Trifunović, Jovanović, Šabat, Bjedov.

U drugom meču igranom na Adi Ciganliji, treneri oba tima izveli su potpuno drugačije sastave. U prvom poluvremenu je igračima oba tima bilo potrebno malo vremena da se „zagreju“, a do prve ozbiljnije šanse došao je Rad, posle greške Brđana, Bjedov je stigao do lopte pre Belića, ali mu je ovaj zatvorio ugao iskosa sa leve strane uz aut liniju, potom ga i naterao na grešku.

Uzvratio je Čukarički u 11. minutu, posle ubacivanja Nikčevića sa desne srane Rakonjac je šutirao, ali je izblokiran. Nedugo potom lepa akcija koju je započeo Zorić, dodao je do Birmančevića, a ovaj je uposlio Rakonjca, posle čijeg šuta je Čukarički opet izborio samo korner. U završnici prvog poluvremena u dobroj prilici je bio i Zorić, ali je njegov šut Mićanović odbranio.

U nastavku slična priča kao u prvom meču, kako je meč odmicao, do izražaja je dolazila daleko bolja fizička priprema Brđana. Već u 35. minutu Birmančević je pokazao klasu, ušao je u šesnaesterac rivala, „zalomio“ je čuvara i lako matirao golmana Rada – 1:0. Minut kasnije isti igrač je mogao da duplira prednost, sve je odlično odradio, osim završnog udarca, koji mu je odbranio Mićanović.

Konačan rezultat postavio je u 49. minutu Šarić, koji je posle centaršuta Birmančevića iz drugog puta savladao golmana Građevinara – 2:0. Tri minuta kasnije mogao je u listu strelaca da se upiše i Kovač, ali je golman Rada iz tog duela izašao kao pobednik.

Komentari (0)

Napiši Komentar