VESTI FK Čukarički

Ovusu: Maksimalan pristup protiv Napretka za nova tri boda-Samuel KwameOwusu-

Ovusu: Maksimalan pristup protiv Napretka za nova tri boda

Posle poraza u Nišu Čukarički je reagovao na najbolji mogući način, sa dve vezane pobede, najpre na Banovom brdu protiv Voždovca (3:0), potom i u Subotici protiv Spartaka (2:1). Na taj način Brđani su se učvrstili na četvrtoj poziciji, koju su pred početak sezone i postavili kao krajnji cilj. Ipak, do pobede u Subotici belo-crni su došli prilično teško, a sa tom konstatacijom složio se i strelac drugog gola Samuel Ovusu.

- Spartak je uvek rival koji želi da se takmiči, rival koji igra fudbal i ne brani se. Zbog toga je i bilo veoma teško na meču u Subotici, ali smo veoma srećni što smo kući doneli velika tri boda – istakao je Ovusu.

Kod drugog gola momak iz Gane je umakao odbrani Spartaka, ispostavilo se da je za njih bio neuhvatljiv. Bio je to njegov šesti pogodak ove sezone, a sakupio je i ukupno sedam asistencija.

- Bio je to prelep pogodak, zaista odličan. Izgleda da sam bio prebrz za odbranu Spartaka – osmehnuo se Ovusu.

Na pitanje da li je zadovoljan svojom formom i pozicijom ekipe na tabeli, Ovusu je istakao:

- Ne, ne, znam da mogu mnogo bolje i nadam se da će tako i biti do kraja šampionata. Jesmo trenutno na četvrtom mestu, ali lično se ne zadovoljavam time. Uvek ću se truditi, baš kao i čitava ekipa, da budemo još bolji, ukoliko je to moguće.

Već u sredu (16 časova) Čukarički će ugostiti ekipu Napretka, jednog od njavećih konkurenata za plasman u Evropu. U prvom delu sezone u Kruševcu bilo je nerešeno (1:1).

- Istina je da Napredak nije krenuo baš najbolje u drugom delu sezone, daleko bolje rezultate postizali su tokom jeseni. Izgubili su dva od tri meča ove godine, ali to ne sme da nas zavara. Znamo da imaju kvalitet. Baš zbog toga moramo da ih shvatimo ozbiljno, da maksimalno pristupimo meču. Ako odigramo onako kako umemo, osvojićemo nova tri boda – optimista je Ovusu.

Komentari (0)

Napiši Komentar