VESTI FK Čukarički

Osma pobeda Čukaričkog u Super ligi, na Banovom brdu šest od šest-StefanKovač,IbrahimaNdiaye-

Osma pobeda Čukaričkog u Super ligi, na Banovom brdu šest od šest

Čukarički – Javor 2:0 (1:0)

Strelci: 1:0 – Kovač u 13, 2:0 – Endijae u 62. minutu. Stadion na Banovom brdu. Gledalaca: 500. Sudija: Zoran Široki. Pomoćnici: Oliver Petrović i Ivica Stojanović. Žuti karton: Kolaković.

ČUKARIČKI: Petrović, Docić, Endijae (od 85. Nikčević), Kamenović, Kajević (od 77. Mićin), Stojanović, Bogosavac, Ćirković, Šapić, Kovač, Birmančević (od 81. Aleksić).

JAVOR: Lazović, Jevremović, Kuveljić, Piščević, Đerić (od 69. Jovanović), Krnić, Kolaković, Sević (od 69. Cvetković), Petković (od 82. Maričić), Mrkaić, Amanović.

Čukarički je ostvario osmu pobedu ove sezone u Super ligi, šestu u isto toliko mečeva na Banovom brdu. Belo-crni su sa tri boda osvojena protiv Javora stigli na deobu prvog mesta sa Vojvodinom. Brđani su poveli u 13. minutu efektnim pogotkom Kovača posle dodavanja Endijaea, a Senegalac je trijumf overio golom u 62. minutu.

Sjajno je Čukarički ušao u utakmicu, već u prva četiri minuta imao je dve vrlo dobre prilike. Najpre je posle ubacivanja Docića Stojanović šutirao glavom preko gola Javora, a nedugo zatim je Šapić, takođe glavom, pogodio prečku. U devetom minutu još jedna odlična šansa za domaće, Kajević je ovoga puta pogodio stativu.

Inicijativa se isplatila Brđanima u 13. minutu. Bio je to prelep napad domaćih, Endijae je prošao po desnoj strani i uputio povratni pas, a tamo je na 16 metara na loptu natrčao Kovač, koji je milimetarski precizno pogodio ugao Lazovićevog gola – 1:0. Usledio je period igre uglavnom između dva šesnaesterca, sve do 33. minuta kad je Docić šutirao iz slobodnog udarca sa više od 25 metara, ali je Lazović skrenuo loptu u korner.

Sjajnu kontru su imali domaći u 40. minutu, Bogosavac je prelepo odigrao dupli pas sa Stojanovićem, koji je posle dva driblinga šutirao sa 15 metara, ali je Lazović još jednom uspeo da odbrani. Oba tima su igrala prilično ofanzivno na startu drugog poluvremena, bilo je šansi na obe strane, ali se mreža zatresla tek u 62. minutu.

Bogosavac je sjajno istrčao kontru, poslao je pas ka Birmančeviću, jedan igrač Javora je samo kratko odbio loptu ka Kajeviću, koji je između dvojice protivničkih igrača uposlio Endijaea, a ovaj je postigao prvenac u dresu Čukaričkog – 2:0. U 79. minutu dobar pokušaj Stojanovića sa 18 metara, ali je šutirao za malo pored gola Ivanjičana. Gosti su opasno zapretili u 89. minutu, kad je krnić pogodio prečku sa pet matara.

Komentari (0)

Napiši Komentar