VESTI FK Čukarički

Omladinci sa prvotimcima na Kipru--

Omladinci sa prvotimcima na Kipru

Omladinci Čukaričkog nastaviće pripremni period na Kipru sa prvim timom, gde će na licu mesta videti kakvi su zahtevi pred seniorima i odigraće četiri kontrolne utakmice protiv stranih klubova.

Prvi tim i omladinska selekcija – 23 fudbalera sa trenerom Veličkom Kaplanovićem i pomoćnikom Vladimirom Bulatovićem putuju u Limasol na Kipar 28. januara (nedelja), a povratak je planiran za 11. februar.

Omladinci će utakmice igrati sredom i subotom od 15 časova po lokalnom vremenu (16 časova po našem), odnosno prvi meč 31. januara protiv Spartaka iz Moskve, njihovog B tima. Zatim 3. februara protiv mlađe ekipe Lokomotive iz Moskve, 7. ferbuara protiv mlađih AEL Limasol i 10. februara protiv vršnjaka moskovskog Spartaka.

"Mislim da je prava stvar za momke što idu sa prvim timom i što će se pripremati u inostranstvu. U drugim klubovima u Srbiji nije takva praksa, pa je to još jedan dokaz koliko se vodi računa o omladinskoj školi u Čukaričkom odnosno koliko je bitna klubu. Sigurno da se omladincima na taj način i olakšava sam prelazak u prvi tim. Na licu mesta će videti kako se seniori ponašaju, kakva je atmosfera i kakvi su zahtevi pred njima. Od svega, najveća je korist za klub ako se uzme u obzir ambicija da više od 50 odsto igrača prvog tima bude iz omladinskog pogona Čukaričkog", rekao je Kaplanović.

Kako je dodao, poenta je i da se napravi homogenost između seniorske i omladinske ekipe, pa onda i generaalno da se zajedništvo oseća do najmlađih selekcija. Kaplanović je istakao da je ideja o zajedničkim pripremama prvog tima i omladinaca potekla od vlasnika kluba Dragana Obradovića. „Pozvao me i pitao šta mislim o tome. Naravno da sam se oduševio, glupo je pričati na tu temu. Jednostavno privilegija je što nam je klub obezbedio tako nešto. Kao trener možete samo da poželite da povedete omladince na dve nedelje i radite u kvalitenim uslovima“, naveo je on. Kako je dodao, reč je o igračima Čukaričkog 1999. godište koje je predvodio prošle godine kao kadete i fudbalerima 2000. na koje se ozbiljno računa.

Stariji su kao omladinski šampioni Srbije prošle sezone igrali u Ligi šampiona mladih, mlađi imali priliku da učestvuju na turnirima u inostranstvu, ali svakako je privilegija što će na Kipru igrati proiv poznatih stranih klubova. Evo i koji omladinci putuju na pripreme: Damjan Knežević, Nikola Đurković, Đorđe Šošević, Slobodan Rubežić, Marko Ilić, Vasilije Bakić, Stefan Radojičić (2001), Stefan Veličković, Dimitrije Kamenović, Aleksa Denić, Stefan Ilić, Aleksandar Đorđević, Nikola Terzić, Andrija Fratrović, Mitar Ergelaš (2002), Milan Ilić, Ivan Markov, Predrag Radić, Bojica Nikčević, Luka Ristivojević, Milutin Vidosavljević, Marko Rakonjac i Slobodan Tedić.

Kaplanović je rekao da će se dvojica mlađih igrača po povratku sa Kipra vratiti u svoje selekcije.

Omladinci Čukaričkog počeli su prošlog ponedeljka (15. januara) sa pripremnim treninzima i 21. januara već pobedili Voždovac sa 3:1 na prvoj test utakmici. 27. januara igraće protiv seniora Radničkog sa Novog Beograda i dan kasnije putuju na Kipar.

"Na pripremnim treninzima sve radimo kroz loptu da bi igračima bilo zanimljivije i lakše. Poklanja se pažnja i fizičkoj spremi odnosno intenzitet je isti kao suv trening. To je moja praksa i prilagođavam se omladinskom uzrastu. Pokazali smo u prvom delu sezone da možemo da se nosimo sa najboljim ekipama, igrali egal protiv Zvezde i Partizana i pobedili Vojvodinu u Novom Sadu i ambicije su da ostanemo u vrhu tabele", rekao je Kaplanović.

Upitan da li je strog trener, rekao je da to o sebi ne misli, ali da pravi odgovor imaju igrači. "Volim ovaj posao, uživam sa njima i mislim da su navikli na mene kao ja na njih".

Komentari (0)

Napiši Komentar