VESTI FK Čukarički

Omladinci i kadeti Čukaričkog počeli sa pripremama za novu sezonu--LazarPopović

Omladinci i kadeti Čukaričkog počeli sa pripremama za novu sezonu

Omladinci i kadeti Čukaričkog počeli su pripreme za novu sezonu. Prozivke na stadionu na Banovom brdu izvršili su šefovi stručnih štabova Pavle Delibašić, odnosno Lazar Popović, a odmah potom odradili su i prve treninge.

Na prvom okupljanju omladinaca pojavio se 21 igrač: Mateja Mirković, Marko Sušić, Strahinja Borisavljević, Lazar Vrekić, Veljko Mirosavić, Vojin Serafimović, Lazar Stojanović, Uroš Miladinović, Uroš Mrdaković, Aleksa Koloni, Mihajlo Madžarević, Marko Stanković, Milan Virijević, Boris Todorović, Nikola Milić, Matija Stojanović, Janko Rakonjac, Veljko Radosavljević, Bogdan Petrović, Marko Arsović i Nikša Delibašić.

- Biće ovo još jedna pre svega razvojna, a tek onda takmičarska sezona za našu omladinsku selekicju. Prezadovoljan sam igračkim kadrom, posebno bih pohvalio momke koji su bili sa prvim timom na pripremama na Bledu, Serafimovića i Uroša Miladinovića, kao i Igora Miladinovića, koji je učestvovao na Evropskom prvenstvu do 19 godina. Pokazali su ovi momci da može ozbiljno da se računa na njih, a siguran sam da će za godinu dana na njihovom mestu, u prvom timu, biti neki novi pojedinci iz omladinske selekcije. Na nama je da oni u svakom momentu budu spremni za izazove prvog tima. Imamo ozbiljne talente i projekte tima – kazao je Pavle Delibašić, šef struke omladinskog tima Čukaričkog.

Ekipu je napustilo šest igrača: Martić, Ljumović, Cvetković, Gašić, Sekulić i Adžić.

- Za sada nemamo novajlija, u planu je da dovedemo dvojicu igrača, ako bude bilo potrebe. Ponovo ćemo gotovo sigurno biti najmlađa ekipa u Ligi, ali smatram da smo još talentovaniji nego prošle godine. Svakako nećemo odstupati od naše filozofije igre.

Na prvoj prozivci prisutan je bio i šef struke prvog tima Čukaričkog Dušan Kerkez, koji je poželeo mnogo sreće momcima u novoj sezoni, kao i direktor Omladinske škole Milovan Sikimić.

- Imali smo konstruktivan razgovor oko svih igrača, pre svega onih priključenih prvom timu. Imam apsolutno razumevanje sa šefom prvog tima Kerkezom, smatram da će ta saradnja biti na visokom nivou. Uostalom, svi smo u službi prvog tima.

U stručnom štabu omladinaca pored šefa struke Delibašića su još pomoćni trener Milan Momirović, kondicioni trener Filip Stojanović i trener golmana Darko Mladenović. Ekipa će raditi u Beogradu do polaska na pripreme 25. jula, a na srpskoj planinskoj lepotici boraviće do 4. avgusta.

- Odigraćemo dve utakmice do polaska na Zlatibor, prvog rivala još tražimo, drugi će biti prvotimci Smedereva 24. jula. U planu je da na Zlatiboru odigramo tri prijateljska meča, a potom nam sledi još jedan mikrociklus priprema u Beogradu do početka šampionata.

U isto vreme kadete je okupio novi šef struke Lazar Popović, kojem se javilo 25 igrača: Bogdan Plavšić, Mateja Prokopijević, Mihajlo Cvetković, Andrej Bačanin, Mateja Zirojević, Vuk Dragović, Stefan Đorđević, Marko Karanović, Mijat Ivanović, Vanja Karakabakov, Miloš Bakić, Danilo Vlašković, Luka Đorđević, Andrej Subotić, Boris Paunović, Đorđe Perišić, Veljko Milovanović, Ognjen Đorić, Viktor Trebec, Grigori Konjaev, Stefan Mitrović, Pavle Radojković, Aleksa Adamović, Vladan Čarapić i Konstantin Kršljanin.

- Ovi momci su prošle godine bili ubedljivo najbolji u konkurenciji mlađih kadeta, ali ih sada očekuje daleko kvalitetnije i ozbiljnije takmičenje. Imaćemo kao i uvek najveće ambicije, znamo da će nam Crvena zvezda, Partizan i Vojvodina biti najveći rivali, ali uvek se izdvoji još neka ekipa. Zadovoljan sam igračkim kadrom, možda ćemo imati jednu ili dve dopune, ukoliko to bude bilo potrebno, ostali smo sa samo jednim golmanom za sada – kazao je šef struke kadetske selekcije Lazar Popović.

U stručnom štabu kadeta su još pomoćni trener Filip Gvozdenović i kondicioni trener Miloš Osmajlić. Ekipa će trenirati u Beogradu do poslaka na pripreme na Zlatibor 25. jula. Pre toga kadeti će odigrati dva prijateljska meča, 16. jula rival će biti TSC na Banovom brdu, dok se čeka drugi rival. Na Zlatiboru će biti odigrane još dve ili tri kontrolne utakmice, a po povratu u Beograd planirana je i generalna provera pred početak Kadestke lige Srbije.

Komentari (0)

Napiši Komentar