VESTI FK Čukarički

Omladinci Čukaričkog ubedljivi protiv Omonije--

Omladinci Čukaričkog ubedljivi protiv Omonije

Čukarički – Omonija 5:1 (1:1)

Stadion u Pirgosu. Gledalaca: 30. Strelci: 1:0 – Jakovu u 18. autogol, 1:1 – Pontikus. u 45, 2:1 – Ristović u 51, 3:1 – Đukić u 61, 4:1 – Ristović u 63, 5:1 – Bosančić u 80. minutu.

ČUKARIČKI: Kožul, Kamenović, Daničić, Rubežić, Drezgić, Terzić, Rogan, Rakonjac (od 16. Ristović), Ergelaš, Radovanović, Mihailović. Drugo poluvreme: Mićović, Rubežić, Radojičić, Ignjatović, Nikčević, Lončar, Fratrović, Bosančić, Đorđević, Živanović, Ristović.

OMONIJA: Georgiu, Jakovu, Atanasijadis, Kakulis, Kokonis, Lemazios, Pacis, Kalojeridis, Gavril, Menjiku, Pontikus. Igrali su još: Perperi, Avlonitis.

Omladinci Čukaričkog bili su ubedljivi protiv vršnjaka Omonije, vodećeg tima kiparskog šampionata. Belo-crni su dominirali u oba poluvremena, ali su daleko raspoloženiji bili u drugom poluvremenu, kad su do vrha napunili mrežu borbenih Kiprana.

Već u drugom minutu Čukarički je imao šansu, po levoj strani je prošao i centrirao Mihailović, a Ergelaš je iz neposredne blizine prebacio gol Omonije. U 18. minutu vođstvo Brđana, ponovo posle napada po levoj strani. Ovoga puta je centrirao Kamenović, a posle nespretne intervencije odbrambenog igrača Omonije Jakovua, zatresla se mreža kiparskog tima – 1:0. Prethodno je zbog lakše povrede teren napustio Marko Rakonjac.

Tek u 36. minutu Omonija je prvi put šutnula ka golu Čukaričkog, ali je to bilo preslabo za Kožula. Dva minuta kasnije dobra prilika za Brđane, ali je lopta posle šuta Radovanovića završila za malo pokraj gola Kiprana. Jedina neopreznost u prvom poluvremenu, i to bukvalno u poslednjim sekundama, koštala je Brđane primljenog pogotka. Posle centaršuta sa desne strane, usamljen je ostao Pontikus, kojem nije bilo teško da sa pet metara savlada Kožula – 1:1.

Promenio je trener Veličko Kaplanović sastav između dva poluvremena, šansu je dobilo novih deset igrača, uz Ristovića, koji je bio na terenu još od 18. minuta. I upravo je ovaj momak sjajno reagovao u 51. minutu, primio je loptu na 20 metara od gola, uočio istrčalog golmana Omonije i elegantno ga prebacio – 2:1.

Belo-crni su imali potom još dve solidne prilike, pre 61. minuta kad su postigli treći pogodak. Fratrović je poslao sjajan pas sa svoje polovine, Đukić je umakao odbrani Kiprana i šutem sa 15 metara poslao loptu u mrežu – 3:1. Samo dva minuta kasnije još jedna prelepa akcija Brđana, ovoga puta je sjajno u šesnaesterac ušao Bosančić, koji je prelepo uočio Ristovića, a ovaj je rutinski poslao loptu u mrežu sa šest metara – 4:1.

Kako se meč bližio kraju, Čukarički je bio sve dominantiniji u odnosu na rivala, a deset minuta pre kraja Brđani su postigli još jedan pogodak, precizan je bio Bosančić – 5:1. Naredni meč, poslednji na pripremama na Kipru, omladinci Čukaričkog odigraće protiv Suduve, 8. februara.

Komentari (0)

Napiši Komentar