VESTI FK Čukarički

Omladinci Čukaričkog poraženi od B tima poljskog Gornjika--

Omladinci Čukaričkog poraženi od B tima poljskog Gornjika

Čukarički – Gornjik (B tim) 1:3 (0:2)

Stadion u Pirgosu. Gledalaca: 30. Žuti karton: Kamenović (Čukarički), Matušek (Gornjik). Strelci: 0:1 – Smuga u 20, 0:2 – Ričkovski u 23, 1:2 – Daničić u 77. iz jedanaesterca, 1:3 – Matušek u 88. minutu.

ČUKARIČKI: Mićović, Ignjatović, Kamenović, Bakić, Rubežić, Terzić, Fratrović, Rakonjac, Radovanović, Nikčević, Mihailović. Drugo poluvreme: Petrović, Ergelaš, Daničić, Radojičić, Drezgić, V. Đorđević, Živanović, Ristović, Lončar, Bosančić, Rogan. Trener: Veličko Kaplanović.

GORNJIK: Loska, Volnijevič, Mihalski, Kubica, Griškijevič, Matušek, Smuga, Urinovič, Ambrosijevič, Ričkovski, Zapolnik. Igrali su još: Bjelica, Uška, Ajzenhart, Hajda. Trener: Marčin Brož.

Omladinci Čukaričkog su poraženi u prvom kontrolnom meču na Kipru, u mestu Pirgos bolji od Brđana bio je daleko iskusniji, B tim poljskog Gornjika. Ipak, izabranici Velička Kaplanovića odigrali su vrlo dobar meč, koji će im biti veliko iskustvo pred izazove koji ih očekuju u nastavku sezone.

Prvu šansu, u uvodnim minutima meča, imao je Radovanović, ali je njegov udarac završio za malo pored gola Gornjika. Iskusniji poljski tim je u kratkom vremenskom intervalu, sredinom prvog poluvremena, došao do dva gola prednosti. Prvi je postigao u 20. minutu, posle lošeg postavljanja odbrane Čukaričkog, gde je u kontranapadu usamljen ostao Smuga, kojem nije bilo teško da savlada Mićovića.

Samo tri minuta kasnije Poljaci su još jedno zatresli mrežu Brđana, ovoga puta posle lepe akcije sa desne strane, egzekutor je bio Ričkovski. Imao je potom solidnu priliku Nikčević, koji je šutirao sa ivice šesnaesterca, ali visoko preko gola Gornjika. Dugo se čekalo na novu priliku, sve do 43. minuta, kad je vrlo dobar napad povukao kapiten Terzić, uposlio je na desnoj strani Rakonjca, a ovaj je „zalomio“ rivala u šesnaestercu i šutirao, ali preko gola.

Zaigrao je Čukarički znatno angažovanije u nastavku, te je imao i dve dobre prilike. Prvu u 51. minutu, kad je Nikčević šutirao sa ivice šesnaesterca sa leve strane, ali pravo u golmana poljskog tima. Drugu, znatno bolju, Radovanović je dugo vukao loptu, prelepo uposlio Ignjatovića, ali je ovaj malo zakasnio, a potom i šutirao preko gola Gornjika.

Brđani su inicijativu krunisali u 77. minutu. Prelepu loptu ka Ergelašu poslao je Drezgić, a posle starta igrača poljskog tima sudija je opravdano pokazao na belu tačku. Siguran realizator najstrože kazne bio je Daničić. U jeku inicijative Čukaričkog, Poljaci su obezbedili pobedu.

U 88. minutu odlično je korner sa leve strane izveo Kubica, a Matušek je umakao neopreznoj odbrani Brđana i glavom u padu savladao Petrovića. Bilo je to poslednje uzbuđenje na meču. Naredni susret omladinci Čukaričkog igraće protiv vršnjaka moskovskog Spartaka.

Komentari (0)

Napiši Komentar