VESTI FK Čukarički

Omladinci Čukaričkog bolji od APOEL-a, Ergelaš kao Luka Stojanović pogodio sa više od pola terena-MitarErgelaš,LazarKežman-

Omladinci Čukaričkog bolji od APOEL-a, Ergelaš kao Luka Stojanović pogodio sa više od pola terena

Čukarički – APOEL 4:1 (0:0)

Strelci: 1:0 – Đukić u 47, 1:1 – Kucakos u 76, 2:1 – Ergelaš u 77, 3:1 – Kežman u 83, 4:1 – Mihailović u 88. minutu. Stadion u Pirgosu. Gledalaca: 30. Žuti kartoni: Kadijević, Mihailović, Subotić (Čukarički), Papaatanasiju (APOEL).

ČUKARIČKI: Kožul (od 46. Marković), Rogan (od 60. Ignjatović), Drezgić, Petković (od 46. Daničić), Miladinović (od 46. Lukić), Grgić (od 46. Mihailović), Ajdar (od 46. Đukić), Bosančić (od 46. Ergelaš), Spasojević (od 60. Kežman), Kadijević (od 75. Subotić), Nikolić (od 71. Denić).

APOEL: Teodolidus, Picilides, Kazakaios, Pohuzuris, Vrontis, Tumazu, Ksatipanajotu, Sacijas, Miralais, Orfanides, Jacijanis. Igrali su još: Starnu, Kucakos, Kokinoftou, Kacijanis, Skizas, Papaatanasiju, Gavril.

U poslednjoj proveri tokom priprema na Kipru, omladinci Čukaričkog su slavili su pobedu protiv APOEL-a, u uziuetno kvalitetnom meču – 4:1. Poveli su Brđani na startu drugog poluvremena, u 47. minutu precizan je bio Đukić, a Kiprani su izjednačili u 76, kad je Kucakos iskoristio neopreznost u odbrani belo-crnih. Ipak, kako su krenuli sa centra, Beograđani su ponovo poveli, sa više od polovine terena Ergelaš je pogodio u stilu Luke Stojanovića! Pečat na trijumf Čukaričkog stavili su Kežman i Mihailović, golovima u 83. i 88. minutu.

Zanimljivo, bio je ovo tek prvi od četiri meča Brđana, koje su odigrali sa svojim vršnjacima, prethodno su im rivali bili prvotimci litvanskog Kauno Žalgirisa, rumunske Čikserede i čeških Buđejovica. Stoga, trenerski tandem Veličko Kaplanović – Vladimir Bulatović, pružio je priliku i momcima koji nisu uzeli učešće u prethodnim susretima.

Samo što je počeo meč Spasojević je bio u šansi, ali je njegov šut sa 16 metara odbranio golman Teodolidus, u prvom minutu. Zapretio je potom APOEL dva minuta kasnije, Sacijas je šutirao sa 22-23 metra, Kožul je kratko odbio loptu, a odbrana Čukaričkog je potom otklonila opasnost.

Nedugo zatim, posle greške domaćih, Grgić je pokušao lob udarcem, bio je za malo neprecizan. U kratko vremenskom intervalu, imali su Kiprani dve odlične prilike, najpre je u 13. minutu Ksatipanajotu šutirao preko gola, odmah zatim Kožul je odlično ukrotio udarac Miralaisa.

Zapretio je posle odlične kombinacije u 23. minutu i Sacijas sa 20 metara, ali je ponovo to bilo preslabo za Kožula. U finišu poluvremena, dobra šansa za Čukarički, posle uklizavanja Spasojevića, lopta je na 20 metara od gola došla do Grgića, koji je odmah šutirao, bio je neprecizan. Požurio je u tim momentima omladinac belo-crnih, imao je boljih rešenja.

Već u drugom minutu nastavka Čukarički je poveo, Kadijević je prošao polevoj strani i centrirao, na loptu je zakasnio Spasojević, ali je na drugoj stativi to sjajno ispratio Đukić, koji je rutinski ubacio u mrežu APOEL-a – 1:0. U 57. minutu zicer za belo-crne, sjajno je Ergelaš iskontrolisao loptu, predriblao čuvara na polovini terena, potom i ubacio loptu ka Đukiću, koji je sa tri metra oklevao, potom i šutirao, ali je izblokiran.

Nedugo zatim, umalo kazna na drugoj strani, Miralais je umakao odbrani Brđana, u prvi mah mogao je da lobuje istrčalog Markovića, kad to već nije učinio odlučio se za udarac po zemlji sa 20 metara, ali je bio neprecizan. Odličnu priliku u 70. minutu imao je Ergelaš. Prethodno je Kežman klizećim startom na polovini terena oteo loptu Kipranima, još lepše je prosledio ka napadaču Čukaričkog, čiji je udarac iskosa sa desne strane sa 12 metara odbranio Starnu.

APOEL je posle lepe akcije u 76. minutu stigao do izjednačenja, pogodio je Kucakos, ali je samo minut kasnije usledio najlepši trenutak na pripremama Čukaričkog na Kipru. Krenuli su Brđani sa centra, Kežman je dodao loptu do Ergelaša, koji je uočio istrčalog golmana Kiprana, šutirao je bez oklevanja i posstigao evrogol, identičan pogotku Luke Stojanovića u duelu protiv Crvene zvezde – 2:1.

Dalo je to krila mladim Brđanima, pa je sedam minuta pre kraja APOEl ponovo kapitulirao. Bila je to vrlo lepa solo akcija koju je preciznim šutem iskosa sa desne strane, sa 15-tak metara, završio Kežman – 3:1. Seriju golova Brđani su zatvorili dva minuta pre kraja, Subotić je lepo šutirao u padu sa 20 metara, golman APOEL-a je samo kratko odbio loptu, na koju je natrčao Mihailović i lako je ubacio u mrežu – 4:1.

Komentari (0)

Napiši Komentar