VESTI FK Čukarički

Novinari biraju najboljeg igrača sezone Čukaričkog: Marko Docić najbolji!-MarkoDocić-

Novinari biraju najboljeg igrača sezone Čukaričkog: Marko Docić najbolji!

Čukarički je u tek završenoj sezoni osvojio treće mesto, iza Crvene zvezde i Partizana. Brđani su osvojili rekordan broj bodova u jednoj sezoni (74), takođe postigli su najviše golova od kako se takmiče u Super ligi Srbije (69). Plasman u kvalifikacije za Ligu Konferencija belo-crni su obezbedili pet kola pre kraja, u međuvremenu promovisali su pledaju mladih momaka.

Sada je došlo vreme i da izaberemo najboljeg igrača sezone. Prva tri dana ste imali priliku da vidite kako su glasali Dušan Ninković (Mondо), Zoran Šećerov (Ekspres), Dimitrije Nišavić (Hotsport), Jovana Guzijan (TV Arenasport), Hadži Dragan Vujanović (srbijasport.net), Miroslava Milanović (Žurnal), Dušan Albijanić (RTS), Ivan Petković (Beta), Darjan Nedeljković (Mozzartsport), Mario Marić (Telegraf), Nedeljko Iljukić (Novosti), Željko Vučković (Tanjug). Poslednje dana svoje glasove su dali Rajko Delibašić (Srpska TV Čikago), Miloš Bjelinić (Kurir), Branko Spasojević (Sportklub) i Nebojša Todorović (Nova).

Rajko Delibašić (Srpska TV Čikago):

5 bodova – Stefan Šapić

Bez konkurencije najbolji igrač u toku prethodne sezone. Standardan, odigrao skoro sve utakmice, oslonac i glavni igrač odbrane, uvek na visini zadatka, bez podbačaja na bilo kojoj utakmici, strelac nekoliko golova od kojih su neki bili i odlučujući.

4 boda – Marko Docić

Najvažniji igrač u ekipi, sa njim i bez njega tim nije isti. Uvek borben i pokretač svih akcija, asistent kod skoro svih golova iz prekida i na drugi način iz akcija. Kapiten u pravom smislu, pokretač ekipe i oličenje pravog sportiste na terenu i van njega. Šteta sto se povredio u toku jesenjeg dela pa je pauzirao duže vreme, ali i ovo sto je odigrao uvek je bilo na visini zadatka. Igrač je koga bi poželela svaka ekipa, pa sam ga sa razlogom predlagao selektorima za reprezentaciju, kao i Šapića.

3 boda – Đorđe Petrović

Jedan je od najboljih i najstandardnijih igrača Čukaričkog, rame uz rame sa prvom dvojicom. Uvek na visini zadatka, koncentrisan, siguran i bez kikseva, svojim odbranama ulivao je i sigurnost odbrani i bio je jedan od golmana sa najmanje primljenih golova. Zbog sjajnih odbrana zaslužio je i poziv mlade reprezentacije, a debitovao je i za seniorsku A reprezentaciji, što je samo potvrda svega gore rečenog. Golman za duži period u klubu gde bude nastavljao karijeru, da li će to biti u Čuki ili negde vani, svejedno.

2 boda – Srđan Mijailović

Došao je u toku sezone, ali je pokazao da je njegov angažman bio pun pogodak. Igrač koji je potreban svakom treneru, uvek borben, maksimalno posvećen klubu i igri na terenu, ne štedi sebe i uvek je u funkciji kluba i ekipe. Možda mu je u tom smislu i primedba što vrlo lako dobija kartone, zbog takve igre i može dovesti ekipu u nezgodan položaj, što se i dešavalo. Ipak je konstatacija sa je stabilizovao čvrstinu ekipe u veznom redu i zadnje linije ispred odbrane, mnogo će značiti klubu u narednoj sezoni na svim frontovima, s obzirom da je potpisao duži ugovor.

1 bod – Asmir Kajević

Da nije bilo povrede i odsustva Kajević bi sigurno bi bio među prva dva. Nikad nije podbacio kad je u igri, strelac i asistent kod više odlučujućih golova. Po meni, ali i mnogim drugima, najbolji individualac u Super ligi, igrač koji zna i oseća igru i uvek ima ideju u istoj, zna da stvori višak, da prenese igru u smislu kako se to zahteva u tom momentu. Šteta što na osnovu svih tih kvaliteta nije ostvario bolju karijeru i što su ga pratile povrede. Ljubimac svakog onog ko ga je gledao više puta i uživao u njegovim majstorijama.

Branko Spasojević (Sportklub)

5 bodova – Stefan Šapić

Odlična godina, sa statusom jednog od najpouzdanijih i najstandardnijih prvotimaca, siguran u poslednjoj liniji, opasan posle prekida. Zbog kontinuiteta – najbolji.

4 boda – Đorđe Jovanović

Otkrovenje proleća, impozantan učinak sa devet golova iz 17 utakmica, pozicionirali su Jovanovića na drugo mesto, uprkos maloj minutaži.

3 boda – Marko Docić

Godinama glavna poluga tima, i ove sezone Docić se istakao odličnim partijama. Da nije pauzirao zbog povrede, bila bi to još jedna godina iz snova Marka Docića.

2 boda – Stefan Kovač

Za napredak u karijeri i nastavak uzlazne linije zaslužio je nagradu u vidu dva boda.

1 bod – Danilo Pantić

Povratak na teren u punom kapacitetu, najavio je novu stranicu u karijeri Čukinog ofanzivca.

Nebojša Todorović (Nova)

5 bodova – Đorđe Jovanović

Pravo pojačanje, talentovani špic se fudbalski vratio u život na Banovom brdu, o čemu govori i devet postignutih golova.

4 boda – Veljko Birmančević

Sjajni ofanzivac reprezentativnog potencijala, drugo mesto samo jer je na polusezoni napustio Čukarički, a i transfer od milion evra govori sam za sebe.

3 boda – Marko Docić

Kapitenski se vratio posle teške povrede i vodio ekipu do plasmana u Evropu, nema mnogo igrača kao što je vezista Čuke.

2 boda – Đorđe Petrović

Supertalentovani golman, pokazao da je blistava budućnost pred njim.

1 bod – Stefan Šapić

Odlični defanzivac, jedan od najzaslužnijih što Čukarički na 18 utakmica nije primio gol.

Miloš Bjelinić (Kurir)

5 bodova – Đorđe Jovanović

Bez dileme, najbolji centarfor u Superligi. Samim tim i u timu Čukaričkog.

4 boda – Marko Docić

Vođa na terenu. Motor ekipe, ključni faktor u timu. Prava šteta što je zbog povrede propustio trećinu šampionata.

3 boda – Veljko Birmančević

Zbog njegovih poteza se dolazi na stadion. Klasu potvrdio transferom u Malme.

2 boda – Stefan Šapić

Dostigao nivo ispod koga ne ide, a ima potencijal za još mnogo više. Odigrao čak 37 mečeva, najviše minuta na terenu od svih igrača.

1 bod – Milan Savić

Njegova najbolja sezona. Kako u Čukaričkom, tako i u dresu mlade reprezentacije BiH. Postigao i nekoliko evrogolova.

Ovako su glasali prvа tri dana

Dušan Ninković (Mondo): 5 bodova – Đorđe Petrović, 4 boda – Stefan Šapić, 3 boda – Marko Docić, 2 boda – Veljko Birmančević, 1 bod – Đorđe Jovanović.

Zoran Šećerov (Ekspres): 5 bodova – Stefan Šapić, 4 boda – Marko Docić, 3 boda – Srđan Mijailović, 2 boda – Đorđe Jovanović, 1 bod – Stefan Kovač.

Dimitrije Nišavić (Hotsport): 5 bodova – Stefan Čolović, 4 boda – Đorđe Jovanović, 3 boda – Srđan Mijailović, 2 boda – Marko Docić, 1 bod – Đorđe Petrović.

Jovana Guzijan (Arenasport): 5 bodova – Marko Docić, 4 boda – Đorđe Petrović, 3 boda – Danilo Pantić, 2 boda – Đorđe Jovanović, 1 bod – Stefan Čolović.

Hadži Dragan Vujanović (srbijasport.net): 5 bodova – Veljko Birmančević, 4 boda – Marko Docić, 3 boda – Đorđe Petrović, 2 boda – Stefan Šapić, 1 bod - Dimitrije Kamenović.

Miroslava Milanović (Žurnal): 5 bodova – Marko Docić, 4 boda – Stefan Šapić, 3 boda – Veljko Birmančević, 2 boda – Miladin Stevanović, 1 bod – Asmir Kajević.

Dušan Albijanić (RTS): 5 bodova – Stefan Šapić, 4 boda – Đorđe Jovanović, 3 boda – Marko Docić, 2 boda – Asmir Kajević, 1 bod – Stefan Čolović.

Ivan Petković (Beta): 5 bodova – Stefan Šapić, 4 boda – Dimitrije Kamenović, 3 boda – Đorđe Petrović, 2 boda – Marko Docić, 1 bod – Dorđe Jovanović.

Darjan Nedeljković (Mozzartsport): 5 bodova – Marko Docić, 4 boda – Veljko Birmančević, 3 boda – Stefan Kovač, 2 boda – Đorđe Petrović, 1 bod – Srđan Mijailović.

Mario Marić (Telegraf): 5 bodova – Veljko Birmančević, 4 boda – Đorđe Jovanović, 3 boda – Marko Docić, 2 boda – Stefan Šapić, 1 bod – Asmir Kajević.

Nedeljko Iljukić (Novosti): 5 – Marko Docić, 4 – Stefan Šapić, 3 – Stefan Kovač, 2 – Đorđe Jovanović, 1 – Srđan Mijailović.

Željko Vučković (Tanjug): 5 bodova – Asmir Kajević, 4 boda – Srđan Mijailović, 3 boda – Đorđe Jovanović, 2 boda – Đorđe Petrović, 1 bod – Darko Puškarić.

Konačan plasman:

55 bodova – Marko Docić

44 boda – Stefan Šapić

37 bodova – Đorđe Jovanović

26 bodova – Veljko Birmančević

25 bodova – Đorđe Petrović

14 bodova – Srđan Mijailović

10 bodova – Asmir Kajević

9 bodova – Stefan Kovač

7 bodova – Stefan Čolović

5 bodova – Dimitrije Kamenović

4 boda – Danilo Pantić

2 boda – Miladin Stevanović

1 bod – Darko Puškarić

1 bod – Milan Savić

Komentari (0)

Napiši Komentar