VESTI FK Čukarički

Novinari biraju najboljeg igrača sezone Čukaričkog: Docić uvećao prednost--

Novinari biraju najboljeg igrača sezone Čukaričkog: Docić uvećao prednost

Čukarički je u tek završenoj sezoni osvojio treće mesto, iza Crvene zvezde i Partizana. Brđani su osvojili rekordan broj bodova u jednoj sezoni (74), takođe postigli su najviše golova od kako se takmiče u Super ligi Srbije (69). Plasman u kvalifikacije za Ligu Konferencija belo-crni su obezbedili pet kola pre kraja, u međuvremenu promovisali su pledaju mladih momaka.

Sada je došlo vreme i da izaberemo najboljeg igrača sezone. U stručni žiri uvrstili smo novinare iz eminentnih redakcija. Među njima su: Miroslava Milanović (Sportski žurnal), Darjan Nedeljković (Mozzartsport), Dušan Ninković (Mondo), Jovana Guzijan (TV Arenasport), Rajko Delibašić (Jedinstvo KM), Dušan Albijanić (RTS), Zoran Šećerov (Ekspres), Miloš Bjelinić (Kurir), Branko Spasojević (Sportklub), Mario Marić (Telegraf), Nedeljko Iljukić (Novosti), Dimitrije Nišavić (Hotsport), Nebojša Todorović (Nova), Željko Vučković (Tanjug), Ivan Petković (Beta) i Hadži Dragan Vujanović (srbijasport.net).

Prva dva dana ste imali priliku da vidite kako su glasali Dušan Ninković (Mondо), Zoran Šećerov (Ekspres), Dimitrije Nišavić (Hotsport), Jovana Guzijan (TV Arenasport), Hadži Dragan Vujanović (srbijasport.net), Miroslava Milanović (Žurnal), Dušan Albijanić (RTS) i Ivan Petković (Beta). Trećeg dana svoje glasove su dali: Darjan Nedeljković (Mozzartsport), Mario Marić (Telegraf), Nedeljko Iljukić (Novosti), Željko Vučković (Tanjug).

Darjan Nedeljković (Mozzartsport)

5 bodova – Marko Docić

Godinama važi za jednog od najboljih vezista na terenima Superlige. Njegovi prekidi koje izvode levom nogom predstavljaju najjače oružje ekipe Dušana Đorđevića. Vratio se na prepoznatljiv nivo bez obzira na tešku povredu kolena zadobijenu u septembru u duelu sa Sekuom Sanogom. Retko kada oscilira, predstavljao je pravog učitelja mlađim saigračima u veznom redu. Mnogi smatraju da bi imao značajnu ulogu i u veznom redu najvećih srpskih klubova.

4 boda – Veljko Birmančević

Da nije napustio Brđane pred kraj sezone, u transferu teškom milion evra, bio bi, vrlo verovatno, apsolutni broj jedan. Igrač u koga se publika lako zaljubljuje, jer može da se pohvali referencom koju je teško videti u Superligi. Dribla u trku. Tehnički savršen igrač, ima potencijal da u dogledno vreme igra i za A selekciju Srbije. Postigao nekoliko vanserijskih golova i zaslužio da se okuša u timu koji će igrati u kvalifikacijama za Ligu šampiona.

3 boda – Stefan Kovač

Imao je vrlo težak period posle odlaska iz Crvene zvezde. Međutim, doneo je pravu odluku odlaskom u redove IMT-a sa Novog Beograda. U nižem rangu osetio je seniorski fudbal, napredovao i došao u Čukarički kao gotov proizvod. Vrlo dobro sarađivao u tandemu sa Markom Docićem

2 boda – Đorđe Petrović

Najperspektivniji srpski golman, tu nema nikakve dileme. Imao je sličan put kao i Stefan Kovač, pošto je, posle odličnih izdanja u omladinskom timu, dobio mogućnost da se razvija u IMT-u. Imao 17 utakmica bez primljenog gola, što je podatak za respekt. Deluje stabilno za svoje godine, bez vidljivih mana. Sigurni smo da će otići u neki od najjačih liga Evrope, bez obzira što tržište nije naklonjeno golmanima.

1 bod – Srđan Mijailović

Bilo je sumnjivih pogleda kad je Čukarički odlučio da angažuje nekadašnjeg vezistu Crvene zvezde. Ali ovaj Mijailović sa onim koji je igrao u eri Roberta Prosinečkog nemaju mnogo toga zajedničkog. Sazreo je u Turskoj i Rusiji, mada je u inostranstvu imao vrlo teške trenutke. Pravi osigurač veznog reda. Isticao se osvojenim loptama i dobijenim duelima. Odigrao meč karijere na Marakani kada je zaustavio Kataija i Ivanića.

Mario Marić (Telegraf)

5 bodova – Veljko Birmančević Jeste da krilni napadač nije igrao za Čuku tokom prolećnog dela sezone, ali je definitivno jedan od najzaslužnijih što su Brđani na polusezoni imali zavidnu bodovnu prednost u borbi za izlazak u Evropu. Postigao je devet golova tokom jeseni u SL i imao je pet asistencija, pritom je dodao i dva gola i asistenciju u Kupu. Otuda i ne čudi što je tokom zime upisao i debi u dresu reprezentacije Srbije, te odlazak u Malme za milion evra.

4 boda – Đorđe Jovanović

Ono što je Birmančević u golgeterskom smislu bio za Čuku tokom jeseni, to je Đorđe Jovanović predstavljao na proleće. Bivši napadač Partizana i Kadiza se pokazao kao sjajno pojačanje i drugi deo sezone završio je sa devet datih golova. Pored toga što je bio prvi strelac tima zajedno sa Birmančevićem, Jovanović je pokazao da i te kako može da radi posao za ekipu i sve ukazuje da bi u narednoj sezoni mogao da obeleži Superligu.

3 boda – Marko Docić

Sama brzina povratka na teren posle strašne povrede na meču sa Crvenom zvezdom u septembru, jasno pokazuje da je Marko Docić veliki pobednik. Još na pripremama u Turskoj se videlo da je željan igre i da jedva čeka da se ponovo bori za bodove, što je i pokazao u drugom delu sezone gde je kapitenski vodio Brđane do Evrope. Njegova pojava na terenu je dovoljna da ekipa „puca od samopouzdanja“ i velika je šteta što je tokom jeseni imao taj prekid. Do njega je upisao četiri gola i tri asistencije i pitanje je kako bi statistički završio sezonu da Seku Sanogo nije neoprezno startovao i poslao Docića u bolnicu. Na proleće je zabeležio još četiri asistencije, a o kakvom igraču se radi govori i izjava direktora kluba Vladimira Matijaševića da kapiten ne može da ide tako lako.

2 boda – Stefan Šapić

Šapić je ove sezone bio nezamenjiv član Čukine odbrane i jedan je od najzaslužnijih što su Brđani uspeli čak na 18 utakmica da sačuvaju mrežu. Takođe, dao je četiri gola, od čega su dva (Bačka i Proleter) bili u samom finišu za trijumf. Kakvu sezonu ima iza sebe govore i interesovanja klubova i ne bi bilo nikakvo iznenađenje da Šapić ovog leta napusti Banovo brdo.

1 bod – Asmir Kajević

Kajević je tokom jeseni bio verovatno i najbolji igrač uz Birmančevića, polusezonu je završio sa šest golova i četiri asistencije. Međutim, tokom priprema je doživeo tešku povredu (prelom ključne kosti) koja ga je odvojila sa terena taman toliko da na proleće zabeleži šest nepotpunih utakmica gde je uglavnom ulazio sa klupe. Ipak, njegov kvalitet i sjajne partije u prvom delu sezine su takođe uticale da Čuka „lakše diše“ na proleće.

Nedeljko Iljukić (Novosti)

5 - Marko Docić

Pravi lider ekipe koji se i posle teške povrede i oporavka vratio u tim i odigrao odličan finiš sezone.

4 - Stefan Šapić

3 – Stefan Kovač

2 – Đorđe Jovanović

1 – Srđan Mijailović

Željko Vučković (Tanjug)

5 bodova – Asmir Kajević

Stabilan u odbrani, plus efikasan.

4 boda – Srđan Mijailović

Dobar, posebno protiv „večitih“.

3 boda – Đorđe Jovanović

Opravdao talenat i dolazak.

2 boda – Đorđe Petrović

Siguran, budućnost je pred njim

1 bod – Darko Puškarić

Iskustvo, kvalitet i zato što ga „gotivim“.

Ovako su glasali prvа dva dana

Dušan Ninković (Mondo): 5 bodova – Đorđe Petrović, 4 boda – Stefan Šapić, 3 boda – Marko Docić, 2 boda – Veljko Birmančević, 1 bod – Đorđe Jovanović.

Zoran Šećerov (Ekspres): 5 bodova – Stefan Šapić, 4 boda – Marko Docić, 3 boda – Srđan Mijailović, 2 boda – Đorđe Jovanović, 1 bod – Stefan Kovač.

Dimitrije Nišavić (Hotsport): 5 bodova – Stefan Čolović, 4 boda – Đorđe Jovanović, 3 boda – Srđan Mijailović, 2 boda – Marko Docić, 1 bod – Đorđe Petrović.

Jovana Guzijan (Arenasport): 5 bodova – Marko Docić, 4 boda – Đorđe Petrović, 3 boda – Danilo Pantić, 2 boda – Đorđe Jovanović, 1 bod – Stefan Čolović.

Hadži Dragan Vujanović (srbijasport.net): 5 bodova – Veljko Birmančević, 4 boda – Marko Docić, 3 boda – Đorđe Petrović, 2 boda – Stefan Šapić, 1 bod - Dimitrije Kamenović.

Miroslava Milanović (Žurnal): 5 bodova – Marko Docić, 4 boda – Stefan Šapić, 3 boda – Veljko Birmančević, 2 boda – Miladin Stevanović, 1 bod – Asmir Kajević.

Dušan Albijanić (RTS): 5 bodova – Stefan Šapić, 4 boda – Đorđe Jovanović, 3 boda – Marko Docić, 2 boda – Asmir Kajević, 1 bod – Stefan Čolović.

Ivan Petković (Beta): 5 bodova – Stefan Šapić, 4 boda – Dimitrije Kamenović, 3 boda – Đorđe Petrović, 2 boda – Marko Docić, 1 bod – Dorđe Jovanović.

Redosled posle trećeg dana:

41 bod – Marko Docić

31 bod – Stefan Šapić

23 boda – Đorđe Jovanović

20 bodova – Đorđe Petrović

19 bodova – Veljko Birmančević

12 bodova – Srđan Mijailović

9 bodova – Asmir Kajević

7 bodova – Stefan Čolović

7 bodova – Stefan Kovač

5 bodova – Dimitrije Kamenović

3 boda – Danilo Pantić

2 boda – Miladin Stevanović

1 bod – Darko Puškarić

Komentari (0)

Napiši Komentar